• چهارشنبه / ۲۷ شهریور ۱۳۹۸ / ۱۷:۳۴
  • دسته‌بندی: جهاد دانشگاهی
  • کد خبر: 98062713466
  • خبرنگار : 99999

به مناسبت روز شعر و ادب فارسی برگزار شد

نکوداشت اساتید تحریریه‌ فصل‌نامه‌ "پژوهش زبان و ادبیات فارسی" جهاددانشگاهی

نکوداشت اساتید تحریریه‌ فصل‌نامه‌ "پژوهش زبان و ادبیات فارسی" جهاددانشگاهی

نکوداشت اعضا و اساتید فرهیخته‌ی هیات تحریریه‌ی فصل‌نامه علمی ـ پژوهشی «پژوهش زبان و ادبیات فارسی» و رونمایی از پنجاهمین شماره‌ی این نشریه در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی جهاددانشگاهی برگزار شد.

به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی جهاددانشگاهی، دکتر حمیدرضا طیبی رییس جهاددانشگاهی در این مراسم که عصر امروز(۲۷ اردیبهشت‌ماه) برگزار شد، با تقدیر از فعالیت‌های پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی و انتشار پنجاهمین شماره‌ی فصل‌نامه‌ی این پژوهشگاه و همچنین پیگیری‌های دکتر حسینعلی قبادی، گفت: زبان عامل اصلی هویت هر ملت و قوم است و ما به‌ عنوان یک نهاد بر آمده از انقلاب و مولود آن، وظیفه داریم در حد خودمان در ارتقای زبان و ادبیات فارسی تلاش و کوشش کنیم.

وی با اشاره به این‌ که در کشور با کمبود کتاب‌های رمان خوب مواجه هستیم، بیان کرد: مساله‌ی اهمیت رمان‌نویسی به‌شدت در کشور ما احساس می‌شود؛ این بحث را در تولید آثار نمایشی، هم در سینما و هم در صداوسیما شاهد هستیم.

دکتر طیبی ادامه داد: یکی از دلایل اصلی نداشتن آثار نمایشی مناسب، نبود رمان خوب است که از آن فیلم‌نامه‌ی درستی تولید شود؛ این همه رشادت در فرهنگ ما به‌ ویژه در دوران جنگ تحمیلی را شاهد بودیم که منبع بسیار مناسبی برای بهره‌گیری از آن است که متاسفانه نتوانستیم این بحث را به جایی برسانیم و باید بر روی آن فکر کنیم.

رییس جهاددانشگاهی با توجه به مساله‌ی دیگری که در ارتقای زبان موثر است، گفت: دادوستدی که با دیگر ملت‌ها انجام می‌دهیم، یکی از عوامل اصلی آن کارهای علمی و فناورانه است؛ هر چقدر تولید علم در کشور ما توسعه پیدا کند، زبان نیز عامل انتقال خواهد بود.

وی ادامه داد: هر چقدر کشورمان در دنیا معروف بشود که توان تولید علم در دنیا را دارد، علاقه آموزش به زبان فارسی نیز افزایش پیدا خواهد کرد و باعث ارتقای آن می‌شود.

دکتر طیبی اضافه کرد: جهاددانشگاهی نیز در زمینه‌ی تولید علم و فناوری در حد توان خود سعی و تلاش کرده و دست به الگوسازی‌های خوبی زده است و زمانی کشور توسعه پیدا خواهد کرد که بر توان داخلی تاکید کنیم.

فعالیت حدود ۱۵۰۰ نفر برای تولید یک نشریه‌ی وزین

دکتر ایرج فیضی رییس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی وابسته به جهاددانشگاهی نیز در این مراسم با تقدیر از اعضای هیات تحریریه و اساتید همراه آن در این سال‌ها به‌ویژه دکتر قبادی، بیان کرد: خدا را شاکریم که بعد از سال‌ها زحمت، یک نشریه‌ی تاثیرگذار در زمینه‌ی علوم انسانی هم‌چنان چاپ می‌شود.

وی ادامه داد: حدود ۱۵۰۰ نفر در این سال‌ها با این فصل‌نامه در ارتباط بوده‌اند.

دکتر فیضی بیان کرد: این پژوهشگاه به دلیل وابسته بودن به جهاددانشگاهی یک تفاوت بزرگ با دیگر مراکز تحقیقاتی کشور دارد و آن مساله‌محوری در راستای رفع نیازهای جامعه است.

رییس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی با اشاره به فعالیت‌های این پژوهشگاه، اظهار کرد: هویت ایرانی در زبان فارسی و پیمایش ملی هویت از جمله پژوهش‌هایی است که گروه‌های مختلف این پژوهشگاه بر روی آن تمرکز دارند.

در پایان از پنجاهمین شماره‌ی فصل‌نامه‌ی علمی ـ پژوهشی «پژوهش زبان و ادبیات فارسی» رونمایی و از اساتید فرهیخته‌ی این پژوهشگاه تقدیر شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha