• پنجشنبه / ۲۸ شهریور ۱۳۹۸ / ۱۳:۳۷
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 98062816698
  • منبع : نمایندگی خراسان رضوی

درخواست مدیرعامل یک شرکت دانش‌بنیان از دولت

درخواست مدیرعامل یک شرکت دانش‌بنیان از دولت

مدیرعامل یک شرکت دانش‌بنیان گفت: شرکت‌های دانش‌بنیان از دولت تقاضا دارند که قوانین را برای صنعت‌گران و شرکت‌های دانش‌بنیان سهل کند تا بروکراسی اداری کاهش پیدا کند.

اردشیر فرشیدیان‌فر در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه شرکت ما کار خود را از ۲۰ سال پیش آغاز کرده است، اظهارکرد: ما کار خود را با قطعات خودرو و قالب‌های پیچیده صنعتی شروع و از سال ۷۹ نیز در طراحی و ساخت مبدل‌های حرارتی صفحه‌ای فعالیت کردیم.

وی افزود: این مبدل‌ها نسل نوینی از مبدل‌های حرارتی هستند که در صنایع خانگی، نفت، گاز، پتروشیمی، کانی و معدنی استفاده می‌شوند. کار این مبدل‌ها این است که گرما یا سرما را از طریق یک سیال به سیال دیگر منتقل می‌کند؛ مانند تامین آب گرم مصرفی منازل.

مدیرعامل این شرکت دانش بنیان با بیان اینکه تحریم‌ها ما را در تامین مواد اولیه با مشکل  مواجه کرده است، عنوان کرد: مواد اولیه مورد نیاز ما شامل مواد فولادی، تیتانیوم و... خام هستند که عمدتاً از خارج کشور تامین می‌شوند. با وجود تحریم‌ها، تامین مواد خام برای ما مشکل است و برای تامین آن باید هزینه زیادی پرداخت کرده و برای واردکردن مواد اولیه به ایران باید از دورزدن تحریم‌ها استفاده کنیم. 

وی با اشاره به اینکه در کنار این مشکلات، می‌توان با دید مثبتی نیز به این موضوع نگاه کرد، گفت: بسیاری از پتروشیمی‌ها، پالایشگاه‌ها، نیروخانه و کارخانجات به‌راحتی نمی‌توانند اجناس مورد نظر خود را از خارج از کشور تامین کنند. در نتیجه مجبور می‌شوند به جنس ایرانی و صنعت‌گر ایرانی اعتماد کنند. 

این استاد دانشکده مهندسی دانشگاه فردوسی مشهد با بیان اینکه «تحریم‌ها نقطه قوت نیز دارد یعنی ما توانسته‌ایم تهدید را به فرصت تبدیل کنیم»، اظهارکرد: در ابتدای کار تنها تکنولوژی را از خارج کشور کپی‌برداری می‌کردیم اما در حال حاضر نه‌تنها دیگر این کار انجام نمی‌دهیم، بلکه در موارد متعدد محصولاتی تولید می‌کنیم که در هیچ کجای دنیا تولید نمی‌شوند.

مشکلات گمرکی شرکت‌ها در دوران تحریم

وی با اشاره به اینکه «شرکت‌های دانش‌بنیان از مجموعه دولت درخواست دارد که بوروکراسی اداری را کاهش دهد»، توضیح داد: به عنوان مثال چندوقت قبل شرکت ما یک دستگاه پیشرفته لیزر را برای تولید خود وارد کرد اما  به علت تحریم‌ها، باید دستگاه را در دو مرحله جداگانه وارد می‌کردیم. به این صورت که دستگاه باید به دو بخش تبدیل می‌شد. این دستگاه با دو کامیون و دو بارنامه جدا به گمرک آمد. این دستگاه باید تجمیع شود، اما این دستگاه یک ماه است در گمرک است و مسئولین مربوطه قبول نمی‌کنند. ما تمام کشورها را دور زدیم اما نمی‌توانیم این موضوع را به درستی به گمرک منتقل کنیم.

فرشیدیان‌فر با بیان اینکه «قصد دور زدن گمرک را نداریم»، عنوان کرد: از دولت درخواست داریم، قوانین را برای صنعت‌گران و شرکت‌های دانش‌بنیان سهل کند تا بروکراسی اداری کاهش پیدا کند. ما نیاز به کمک در سیستم نقدینگی و بانکی داریم. از دولت تقاضا داریم، مشکلات روزمره ما را کم کند تا ما تمام انرژی خود را بر روی صنعت بگذاریم.

وی در خصوص صادرات محصولات دانش‌بنیان نیز عنوان کرد: ما در شرکت خود به کشورهای اطراف ایران صادرات داریم. قبل از ریاست جمهوری ترامپ حتی به آلمان نیز صادرات داشتیم که بعد از برهم‌زدن برجام از سمت آمریکا و تحریم دوباره ایران این صادرات متوقف شد.

این استاد دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه فردوسی مشهد گفت: بخش بازرگانی سفارتخانه ایران در کشورها، می‌تواند در زمینه صادرات محصول کمک کند. نقش کنسول، سفیر و رابط‌های بازرگانی در این موضوعات باید پررنگ باشد. اینان در زمان عقد قرارداد با کشورهای دیگر در کنار ما باشند و ضمانت‌های لازم را بدهند، اما تا به امروز این نقش خیلی پررنگ نبوده است.

فرشیدیان‌فر بیان کرد: معمولا در نمایشگاه‌های مختلفی مانند نمایشگاه نفت، فولاد، صنایع ساختمانی و... بازخورد بازدیدکنندگان بسیار خوب بود اما در چندسال اخیر بازدید افراد خارجی کمتر شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha