• سه‌شنبه / ۱۶ مهر ۱۳۹۸ / ۱۳:۲۹
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 98071612455
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

یک مشاور تحصیلی:

توجه بیش از حد به نمره منجر به فشارهای روانی می‌شود

توجه بیش از حد به نمره منجر به فشارهای روانی می‌شود

ایسنا/اصفهان یک مشاور تحصیلی گفت: توجه بیش از حد دانش آموزان به نمره و کنکور، آن‌ها را دچار فشارهای روانی و عاطفی می‌کند که این موضوع باعث می‌شود به جای تمرکز بر درس، دچار احساس ناکامی و ناامیدی شوند.

به گزارش ایسنا، حمیدرضا سعیدی امروز (سه‌شنبه) در کارگاه برنامه‌ریزی تحصیلی در نوش‌آباد، اظهار کرد: توجه بیش از حد به درس و کنکور، دو پیامد دارد، اول اینکه فکر کردن مداوم به مسئله‌ای که نتیجه آن مشخص نیست و فقط باعث هدر رفتن زمان و عقب ماندن از بقیه دانش‌آموزانی می‌شود که در حال مطالعه هستند.

وی افزود: مداوم فکر کردن به هر مسئله‌ای سبب استرس و اضطراب در فرد شده و می‌تواند سلامت روحی و جسمی فرد را بسیار تهدید کند که دومین پیامد توجه بیش از حد به نتیجه کنکور و کارنامه تحصیلی توسط دانش آموزان و خانواده آن‌ها است.

این مشاور تحصیلی تصریح کرد: پدر و مادرهایی که به هر دلیلی انتظار بیش از حد از فرزندان خود دارند، فشار روانی زیادی به فرزندان خود وارد می‌کنند. تزریق استرس و اضطراب بر فرزندان نه تنها سبب بهبود نتیجه درسی و رتبه کنکور نمی‌شود بلکه نتیجه عکس نیز می‌تواند داشته باشد.

سعیدی گفت: برای کسب موفقیت و کنترل استرس باید پنج اصل برنامه‌ریزی و مدیریت زمان، هدف‌گذاری، خواب کافی، خلاصه برداری و مرور را مورد توجه جدی قرار دهند.

یکی دیگر از کارشناسان برنامه‌ریزی تحصیلی، گفت: انگیزش به معنی جنبش و حرکت است که در علم روانشناسی، اصطلاحاً به آن دینامیک رفتار می‌گویند و منظور از آن نیرویی است که باعث ایجاد حرکت در فرد می‌شود.

حسن آقاییان افزود: انگیزش را فن به کار بردن عواملی می‌دانند که رغبت و علاقه فراگیران را به فعالیت معینی برمی‌انگیزاند. انگیزش در مسائل تربیتی و آموزشی،هم به عنوان هدف و هم به عنوان وسیله مطرح شده است.

وی در مورد برنامه‌ریزی درسی، تصریح کرد: انگیزش، عالی‌ترین شاهراه یادگیری است. یعنی انگیزش، شرط ضروری برای هر نوع یادگیری در افراد است.

این کارشناس برنامه‌ریزی تحصیلی، افزود: برای برنامه‌ریزی درسی و به ویژه موفقیت در کنکور، مطالعه کتاب‌های سال دوازدهم را باید جدی گرفت، ضریب درس رشته‌های مورد علاقه را شناخت، سپس هدف‌گذاری و برنامه‌ریزی کرد.

آقاییان تأکید کرد: برای هدف‌گذاری سه اصل اولویت‌بندی همراه با بیان جزئیات و زمان‌بندی هدف، برنامه‌ریزی و مدیریت استرس را باید رعایت کرد. ضمن اینکه منابع مطالعاتی و انتخاب یک مشاور حرفه‌ای را نیز باید مورد توجه قرار داد.

یکی دیگر از مشاوران تحصیلی، گفت: ریشه بسیاری از استرس‌ها ناآگاهی است، پس لازم است در ابتدا اطلاعات کافی در مورد کنکور و منابع آن به دست آورید تا بتوانید برنامه‌ریزی مناسبی برای مطالعه منابع بر اساس زمان باقی‌مانده‌تان داشته باشید. برای این منظور می‌توانید از فن‌های مدیریت زمان استفاده کنید.

ابوالفضل عموزاده افزود: برای مطالعه، رشته و دانشگاه مورد نظر را انتخاب کنید، رتبه و نمره داوطلبان سال‌های گذشته و درصدهای قبولی در آن رشته دانشگاهی را شناسایی کنید و بر اساس یافته‌هایتان، به سراغ تسلط بر روی مباحثی بروید که ضرایب بالاتری در رشته‌تان دارد.

وی تأکید کرد: برای کنترل استرس باید خواب کافی و با کیفیت داشت تا بتوانید تمرکز کافی بر روی درس داشته باشید. همچنین کم‌خوابی باعث استرس و احساس خستگی می‌شود و قدرت یادگیری و حافظه را کاهش می‌دهد.

این مشاور تحصیلی، افزود: خلاصه‌برداری نقش بسیار مفیدی در دوره و جمع‌بندی قبل از کنکور دارد. دست‌نوشته‌های خودتان چون بر اساس اولویت‌های یادگیری خودتان است، می‌تواند نقش مهمی در جمع‌بندی نهایی و کاهش استرس داشته باشد.

عموزاده تأکید کرد: مهم‌ترین راه برای موفقیت در تحصیل، داشتن یک برنامه‌ریزی درسی منسجم است. نه‌تنها باید اولویت دروس را برنامه‌ریزی کنید، بلکه باید به طرز صریح عمل کنید و نیازی به ترک سرگرمی نیست.

اولین کارگاه مشاوره و برنامه‌ریزی درسی با حضور اولیا و دانش آموزان پایه دوازدهم دبیرستان شهدای صنایع کرک نوش‌آباد با حضور کارشناسان مشاوره و رابطان سازمان سنجش در این واحد آموزشی برگزار شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha