• یکشنبه / ۲۱ مهر ۱۳۹۸ / ۱۲:۴۱
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 98072115724
  • خبرنگار : 50151

رئیس جامعه‌المصطفی:

در حوزه ادیان از قافله گفت‌وگو فاصله داریم

در حوزه ادیان از قافله گفت‌وگو فاصله داریم

ایسنا/قم رئیس جامعه‌المصطفی عنوان کرد: در حوزه ادیان تا اندازه‌ای از قافله گفت و گو فاصله داریم  بنابراین دانشگاه ادیان و مذاهب تلاش کرده تا این فاصله را کمتر کند و لذا در حوزه مطالعات تکوینی ادیان و گفت وگوی میان پیروان ادیان باید بیش از گذشته فعالیت کنیم که در سایه این شناخت‌ها و گفت‌وگوها زمینه برای دوستی و ارتباطات بیشتر و همزیستی صلح آمیز فراهم می‌شود.

به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام والمسلمین علی عباسی امروز در آیین آغاز سال تحصیلی دانشگاه ادیان و مذاهب، گفت: حادثه عاشورا یک پدیده و حادثه جهانی و بین‌المللی و متعلق به همه انسان‌های آزاده و حفقیقت جو است و اختصاص به مذهب یا طائفه خاصی ندارد؛ شاهد هستیم که از همه نقاط عالم و از پیروان مکاتب و ادیان در راهمپیمایی بزرگ و بی نظیر اربعین شرکت می‌کنند و این امر دلیلی روشن بر جهانی بودن این پیام است.

عباسی ادامه داد: جایگاه علم در تفکر اسلامی جایگاه بسیار برجسته‌ای است، در متون اصلی اسلامی در کنار ایمان، علم هم به عنوان یک عنصر برتری معرفی شده‌است.

وی با اشاره به آیه 11 سوره مجادله گفت: ایمان و علم دو عنصر و مولفه برتری است، خداوند در آیه 269 سوره بقره می‌فرماید (خدا) دانش و حکمت را به هر کس بخواهد (و شایسته بداند) می‌دهد؛ و به هر کس دانش داده شود، خیر فراوانی داده شده است، و جز خردمندان، (این حقایق را درک نمی‌کنند، و) متذکر نمی‌گردند".

وی گفت: امام علی(ع) می‌فرماید: العِلمُ سُلطانٌ مَن وَجدَهُ صالَ بِهِ وَ مَن لَم یَجِدهُ صیلَ عَلَیه؛ علم اقتدار است. هر کس این قدرت را به چنگ آورد می تواند تحکم کند می تواند غلبه پیدا کند هر کسی این اقتدار را به دست نیاورد، دیگران بر او قهر و غلبه پیدا می کنند به او تحکم می‌کنند.

عباسی ادامه داد: امروز صاحبان قدرت در عالم بخشی از قدرت خود را از علم گرفتند و نباید آن را انکار کرد زیرا علم می‌تواند برای ملت و دولت قدرت ایجاد کند.

وی بیان کرد: دستگاه‌های آموزش علم در عالم که امروز از آن به عنوان دانشگاه یاد می‌شود، تاریخ طولانی دارد، بررسی تاریخی مراکز علمی و آموزشی از ابتدای شکل‌گیری تمدن‌ها، خود به عنوان سوژه می‌تواند مورد بررسی و تحقیق قرار گیرد.

عباسی گفت: در دوره انقلاب اسلامی دانشگاه‌ها نقش گسترده‌ای در بسط تمدن اسلامی داشتند، همواره مراکز علمی و دانشگاهی یکی از عناصر مهم شکل‌گیری تمدن‌ها بودند و در پیشبرد، توسعه و اجتماعی کردن دانش و گسترده کردن روبط بین ملت‌ها و انسان‌ها نقش ایفا کرده‌اند.

رئیس جامعه المصطفی(ص) ادامه داد: امروز دیپلماسی عمومی به دو گونه در صحنه عالم جریان دارد؛ دیپلماسی عمومی از نهادهای عمومی و مردم نهاد استفاده می‌شود اما هدایت و برنامه آن در اختیار دولت‌هاست و دولت از آن‌ها برای گسترش روابط خود با سایر کشورها بهره‌مند می‌شوند.

عباسی اظهار کرد: بخش دیگر دیپلماسی نهادهای علمی است که بر اساس رسالت خود وارد عرصه شده و از تجربه‌ها و ارزش‌ها و هنجارهای دیگران آگاه می‌شوند و سخن و پیامی را که به آن باور دارند در روابط بین‌المللی عرضه می‌کنند.

وی افزود: دانشگاه ادیان و مذاهب فرصتی برای ارائه ارزش‌ها و پیام‌هاست، حوزه‌های علمیه از دیرباز و از آغاز شکل‌گیری دائما یک رویکرد بین‌المللی داشتند و محلی برای انسان‌های مختلف و دل‌های مشتاق از ملیت و جنسیت‌های گوناگون بوده  که گرد هم آمدند.

عباسی گفت: امروز حوزه علمیه در جایگاه بی نظیری قرار دارد البته ضعف‌ها و کمبودهایی دارد اما باید بدانیم که پیش از انقلاب اسلامی جمعیت طلاب کمتر از هزار نفر بودند اما امروز امتداد بین‌المللی حوزه علمیه آن چنان توسعه پیدا کرده که از ۱۲۰ ملیت دانشجو در حوزه علمیه مشغول به تحصیل هستند.

وی گفت: در حوزه ادیان تا اندازه‌ای از قافله گفت و گو فاصله داریم بنابراین دانشگاه ادیان و مذاهب تلاش کرده تا این فاصله را کمتر کند و لذا در حوزه مطالعات تکوینی ادیان و گفت وگوی میان پیروان ادیان باید بیش از گذشته گفت وگو کنیم و در سایه این شناخت‌ها و گفت‌وگوها زمینه برای دوستی و ارتباطات بیشتر و همزیستی صلح آمیز فراهم می‌شود.

عباسی بیان کرد: انقلاب اسلامی حامل یک پیام فرهنگی و دیپلماسی است، کارکردهای اجتماعی دین و نقش آن در جامعه پذیری و توسعه روابط انسانی بر کسی پوشیده نیست و البته در خصوص نقش حاکمیتی و سیاسی دین اختلافات بسیار است.

وی افزود: انقلاب اسلامی یک تجربه تازه برای بشریت است، تجربه‌ای که بر اساس یک پیش داوری تاریخی ارزیابی مثبتی از نقش حاکمیتی دین ندارد، امروز پس از چهل سال علی رغم همه مشکلات در عرصه علمی در عالم کارنامه قابل قبولی را می‌توانیم ارائه دهیم و این پیشرفت‌ها و توسعه‌ها نشان دهنده توفیق حاکمیت دینی در توسعه علم و پشرفت‌های علمی است؛ اندیشه و حاکمیت دینی پرونده قابل قبولی را از خود نشان داده و مراکز دانشگاهی و حوزوی نیز در این زمینه نقش موثری داشتند.

عباسی در پایان بیان کرد: مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، ایجاد تمدن نوین اسلامی را به عنوان آرمان انقلاب عنوان و بر آن تاکید کردند؛ اسلام حامل یک گفتمان بزرگ برای جهانیان است و نظم تازه‌ای برای عرصه بین المللی عرضه خواهد کرد که مبتنی بر اخلاق، خداباوری و دین داری است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha