به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه اسرائیل الیوم، مرکز میانرشتهای هرتزلیای اسرائیل ضمن همکاری با سفارت آمریکا در تلآویو و با مشارکت کارشناسان جنگی و فناوری و کارشناسان زمینشناسی با برگزاری کنفرانسی تحت عنوان "چالشهای جنگهای زیرزمینی" به تحلیل تجربیات جنگی آمریکا و رژیم صهیونیستی به ویژه در زمینه جنگهای تونلی و بررسی میزان تناسب شیوههای این دو دولت در مدیریت نبردهای طرف مقابل پرداخت.
ژنرال آمریکایی جان اسپنسر، رئیس بخش نبرد شهری در آکادمی نظامی آمریکا در این کنفرانس گفت، ارتش آمریکا و اسرائیل موظف هستند که برای جنگ آینده آماده شوند زیرا این جنگ شهری بوده و همه شهرها را شامل خواهد شد، این جنگی کثیف و از زیر زمین خواهد بود. در جنگهای گذشته دشمن توانست خود را پنهان کند و ما مبالغ هنگفتی را برای دستیابی به شرایطی جهت پیدا کردن افراد تحت تعقیب در هر ساعتی و مکانی هزینه کردیم.
وی افزود: جنگها در ۱۰ سال گذشته در داخل شهرها رخ دادهاند و انتظار میرود این جنگها در آینده در همان شهرها ادامه یابند با توجه به اینکه بیش از ۵۰ درصد از جمعیت جهان در این شهرها زندگی میکنند باید تحقیقاتی پیرامون جنگ اسرائیل در نوار غزه انجام و از آن درس گرفته شود.
این ژنرال آمریکایی ادامه داد: در حالی که بسیاری از ارتشها در سرتاسر جهان تلاش میکنند از نبردهای داخل شهرهای پرجمعیت فاصله بگیرند، ارتش اسرائیل نمیتواند این روشهای جنگی را نادیده بگیرد و بهتر از اسرائیل برای یادگیری روشهای جنگی داخل شهرها و چگونگی جنگ در زیر زمین از طریق تونلها وجود ندارد زیرا اسرائیل سالهاست که با این چالش روبهرو است و امروز زمان استخراج تجربه این رژیم فرا رسیده است.
ژنرال اسرائیلی میکی ادلشتاین یکی از نظریهپردازان جنگهای تونلی در غزه هم گفت: برای جنگ در زیر زمین باید کاملا آماده بود. برآورد صد درصدی برای مواجهه با این روش جنگی در غزه و لبنان وجود دارد و با وجود اقداماتی که برای منهدم کردن این تونلها انجام دادیم اما هنوز موفق نشدهایم سازمانهای فلسطینی را از انجام این نوع جنگها منصرف کنیم. درست است که ما تعداد کمی از تونلهای تهاجمی را از بین بردیم اما نتوانستیم به تونلهای دفاعی که برای پرتاب موشک مورد استفاده قرار میگیرند، نزدیک شویم.
وی اعلام کرد: رویکرد نظامی آمریکایی برای انتقال افسران این کشور به اراضی اشغالی برای آشنایی نزدیک با ماهیت تونلهایی که چه در غزه و چه در لبنان شناسایی شدهاند، وجود دارد تا بدانند مشکلی بزرگتر از آنچه پیشبینی یا گمان میکنند، وجود دارد.
رژیم صهیونیستی معتقد است تونلها مشکل جدی هستند اما جهان در این اعتقاد با این رژیم همراه نیست هر چند ارتش آمریکا در سالهای ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۵ حدود ۴۵ تونل را در سوریه و عراق منفجر کرد.
این ژنرال رژیم صهیونیستی گفت: چالش جنگهای تونلی بسیار گسترده شده و همین مسأله مرا مجبور میکند هر روز به زیر پاهایم نگاه کنم زیرا جنگهای تونلی به تهدیدی اصلی توسط سازمانهای فلسطینی بدل شده که تجارب خود را در زمینه جنگهای تونلی صادر میکنند و به همین دلیل تعداد تونلها در کشورهای مجاور افزایش یافته است.
دافنه ریچموند باراک، کارشناس اسرائیلی در جنگهای تونلی که اخیرا کتابی هم در این زمینه نوشته در این کنفرانس گفت: ارتش اسرائیل در هیچ مرحله از جنگ بعدی در امنیت نخواهد بود زیرا ممکن است دشمن از بالا یا از پایین فرا برسد. باید برای این تهدید واقعی و جدی از طریق قابلیتهای فنی و تکنولوژی آماده شد چرا که در غیر این صورت به حالت وحشتناکی غافلگیر خواهیم شد. درست است که این یک تهدید برای موجودیت نیست اما پابرجاست.
وی افزود: مشکل تونلها در اراضی اشغالی، مالی، افغانستان، عراق و سوریه جهانی شده و ممکن است به اروپا هم برسد بنابراین باید جهان را متوجه این مشکل به عنوان یک تهدید جهانی کرد و در اینجا اسرائیل و ایالات متحده باید از تجربیات خود در جنگهای تونلی بهرهمند شوند زیرا تشکیلات مسلح وارد جنگهای تونلی خواهند شد و همین مسأله باعث کاهش برتری کیفی ارتش اسرائیل میشود.
انتهای پیام
نظرات