• دوشنبه / ۳۰ دی ۱۳۹۸ / ۰۵:۱۵
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 98102922425
  • خبرنگار : 71038

با اشاره به بیانات اخیر رهبری

مکی: در مذاکره با اروپایی‌ها باید از موضع قدرت وارد شویم

مکی: در مذاکره با اروپایی‌ها باید از موضع قدرت وارد شویم

یک کارشناس مسائل بین‌الملل اظهار کرد: در حال حاضر خواسته حداقلی اروپا از ایران لغو پنج گام کاهش تعهدات برجامی است بدون این‌که خودشان به تعهداتشان در چارچوب برجام عمل کنند.

مرتضی مکی، در گفت وگو با ایسنا، در ارتباط با مذاکره ایران با سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان در ارتباط با موضوع برجام خاطر نشان کرد: بعد از این‌که ایران گام پنجم را در کاهش تعهداتی برجامی برداشت، کشورهای اروپایی همسو با آمریکا شدند و مکانیزم حل و فصل اختلاف در برجام (مکانیسم ماشه) را فعال کردند.

وی با بیان این‌که اروپایی‌ها بازی دوگانه‌ای را در قالب چماق و هویج علیه ایران آغاز کرده اند، گفت: آنها از یک طرف برحفظ برجام تاکید می‌ کنند و از طرف دیگر مکانیسم حل و فصل اختلافات را که نهایتا منجر به اجرایی شدن مکانیسم ماشه می‌شود فعال کرده‌اند تا ایران را تحت فشار بیشتری قرار دهند و در پای میز مذاکره آنچه را که در دستورکار ترامپ است به پیش ببرند.

این کارشناس مسائل بین‌الملل با بیان این‌که راهبرد جمهوری اسلامی ایران، مذاکره با کشورهای مختلف به غیر از آمریکا است، ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران درب مذاکره را نبسته و کشورهای اروپایی خود واقف هستند که اگر بخواهند درب مذاکره با ایران را ببنند این موضوع چه تبعاتی دارد.

وی با بیان این‌که اروپایی‌ها بارها تاکید کرده‌اند که برجام یک دستاورد امنیتی مهم برای اروپاست، ادامه داد: ما در پای میز مذاکره با اروپایی‌ها باید از موضع قدرت وارد شویم و خواسته‌های خود را به صورت صریح و شفاف بیان کنیم.

مکی گفت: اروپایی‌ها از قدرت سخت برخوردار نیستند تا بتوانند از این طریق به ایران فشار وارد کنند. آنها مجبورند که از قدرت نرم استفاده کنند و در این چارچوب باید به سمت امتیاز گرفتن و امتیاز دادن حرکت کنند.

این کارشناس مسائل بین‌الملل با اعتقاد بر این‌که خواسته حداقلی اروپایی‌ها از ایران در حال حاضر این است که تهران از پنج گام کاهش تعهدات برجامی خود عقب‌نشینی کنند بدون این‌که خود آنها بخواهند تعهدی را اجرا کنند، تاکید کرد: خواسته حداکثری آنها این است که در کنار موضوع برجام در مورد فعالیت‌های موشکی و منطقه‌ای ایران هم گفت‌وگو و رایزنی کنند.

وی با تاکید بر این‌که ایران بارها اعلام کرده دنبال جنگ نیست و قطعا تنها راه حل اختلافات مذاکره و دیپلماسی است، تصریح کرد: ما باید از ظرفیت‌های دیپلماسی منطقه‌ای خود استفاده کنیم چرا که تنش‌زدایی در منطقه به ما کمک می‌کند که در جریان دیپلماسی و مذاکره با طرف‌های برجام با قدرت بیشتری پای میز گفت‌وگو حضور پیدا کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۸-۱۰-۳۰ ۰۷:۳۸

همونطور که در مساله فوتبال باشگاهی از موضع قدرت وارد شدیم و حقمون رو گرفتیم در این مورد هم حتما با قدرت وارد میشیم . ما نمیتونیم یک تنه باتمام دنیا دربیفتیم .