به گزارش باشگاه دانشجویان ایسنا، ترانسفورماتور قدرت (Power transformer ) نوعی از ترانسفورماتور است که برای انتقال انرژی الکتریکی در هر بخش از مدار الکتریکی یا الکترونیکی بین ژنراتور و مدارهای اولیه توزیع مورد استفاده قرار میگیرد. انواع ترانسفورماتور به سه دسته ترانسفورماتور قدرت کوچک، ترانسفورماتورهای قدرت متوسط و ترانسفورماتورهای قدرت بزرگ تقسیم میشوند.
ترانسفورماتور دستگاه الکتریکی است که برای انتقال قدرت از یک مدار به مدار دیگر از طریق القای الکترومغناطیسی استفاده میشود. انتقال قدرت بدون تغییر فرکانس همراه است. در یک سیستم الکترونیکی، اصطلاح ترانسفورماتور قدرت برای ارائه مقداری منبع تغذیه AC ، چند ولتاژ و مقادیر مناسب جریان از منبع برق عمومی استفاده میشود. ترانسفورماتور قدرت نیز برای نشان دادن ترانسفورماتور با درجه 500KVA یا بیشتر استفاده در دستگاههای الکتریکی از ترانسفورماتور قدرت، برای تنظیم ولتاژ متناوب استفاده میشود. ترانسفورماتورها برای انتقال جریان از یک مدار به دیگری با همان فرکانس بر روی توان AC که براساس اصل القایی متقابل عمل میکند، استفاده میشود. ترانسفورماتور قدرت در شبکه انتقال ولتاژ بالا برای افزایش و کاهش ولتاژ استفاده میشود. این ترانسفورماتورها بهطور کلی برای انتقال بارهای سنگین نیز مورد استفاده قرار میگیرند.
همچنین این ترانسفورماتورها در مقایسه با ترانسفورماتورهای توزیع که در ساخت پایگاه و ایستگاه انتقال استفاده میشود، بزرگتر هستند. ترانسفورماتور قدرت در انتقال N / W هم استفاده میشود. بنابراین آنها ارتباط مستقیم با مصرفکنندگان برقرار نمیکنند و نوسانات بار در ترانسفورماتور کمتر است.
دوره آموزشی آزمایش و عیبیابی ترانسفورماتورهای قدرت، با تدریس مهندس جعفر آبادی، از ۳۰ بهمن ماه به مدت۳۰ ساعت، در دانشگاه شهید بهشتی برگزار میشود.
علاقمندان جهت ثبتنام و کسب اطلاعات بیشتر میتوانند به آیدی @Edu_aesa_pwut مراجعه کنند.
انتهای پیام
نظرات