به گزارش ایسنا، عمران خان، نخست وزیر پاکستان در این کنفرانس گفت: شرایط در گذشته هرچه که بوده، اکنون میتوانم بگویم که ما تنها خواستار یک چیز هستیم و آن صلح در افغانستان است.
به گزارش خبرگزاری "طلوع"، سروَر دانش، معاون دوم رییس جمهور افغانستان نیز در این کنفرانس حضور داشت و در سخنرانی خود پاکستان را به برخورد نکردن با استخدام نیرو توسط طالبان در اردوگاههای مهاجران افغان در پاکستان متهم کرد.
دانش در این باره گفت: گروههای تروریستی در اردوگاههای مهاجران در پاکستان نیرو استخدام میکنند و در واقع از مهاجران استفاده کرده و حملات تروریستی را از پناهنگاههای امنشان انجام میدهند و به پروپاگاندا علیه دولت افغانستان که منجر به بیثباتی در این کشور میشود، ادامه میدهند.
دانش بر این باور است که نقش پاکستان در صلح افغانستان نقشی "حیاتی" است و "افغانستان آن کشوری نیست که در سال ۲۰۰۱ بود".
عمران خان در واکنش به این صحبتها اظهار کرد، در پاکستان هچ پناهگاه امنی برای شبهنظامیان وجود ندارد.
وی بیان کرد: شاید این ادعا پس از یازده سپتامبر درست بوده اما پاکستان اکنون هیچ پناهگاهی برای شبهنظامیان ندارد.
او همچنین افزود که پاکستان نمیتواند "کاملا تضمین کند" که هیچ نیروی وابسته به طالبان در میان میلیونها افغانی که در پاکستان زندگی میکنند، پنهان نشده است اما دولت این کشور هر چه در توان داشته انجام داده تا از حملاتی در افغانستان جلوگیری کند.
به گزارش خبرگزاری طلوع، کمیسیونر عالی سازمان ملل در امور مهاجران، زلمای خلیلزاد، نماینده ویژه آمریکا در امور صلح افغانستان، سرور دانش، عمران خان، شاه محمود قریشی، وزیر امور خارجه پاکستان و مقامات ارشد دیگری از حدود ۲۰ کشور جهان در این مراسم شرکت داشتند.
این کنفرانس به طور مشترک از سوی دولت پاکستان و کمیسیون عالی سازمان ملل در امور مهاجران سازماندهی شد.
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل نیر که در این مراسم سخنرانی کرد، بیان کرد که مردم پاکستان به مدت ۴۰ سال با مهاجران افغان ابراز همبستگی کردهاند.
وی افزود: به مدت ۴۰ سال، مردم افغانستان با بحرانهای زیادی روبهرو بودهاند، برای ۴۰ سال مردم پاکستان با همبستگی با آنها رفتار کردهاند.
گوترش همچنین اظهار کرد، سازمان ملل از اقداماتی که برای صلح در افغانستان انجام میشود، حمایت میکند و افغانها شایسته برخورداری از صلح هستند.
او در ادامه گفت: درگیری افغانستان ادامه میباید و ما شاهد تاثیر عمیق ماهیت ادامهدار این درگیری، فقر و مهاجرت اجباری هستیم. ما میدانیم که راهکار این مساله در افغانستان است و امیدوارم راهی احتمالی برای رسیدن به صلح به آیندهای بهتر برای مردم افغانستان بینجامد.
گوترش افزود: زلمای خلیلزاد این جا است و میخواهم شدیدا (او را به) تلاش در راستای رسیدن به صلح تشویق کنم. مردم افغانستان میتوانند بر حمایت سازمان ملل از اقدام برای صلح حساب کنند. مردم افغانستان شایسته صلح، کامیابی و محترم شمرده شدن کامل حقوق بشر هستند.
انتهای پیام
نظرات