• سه‌شنبه / ۶ خرداد ۱۳۹۹ / ۱۱:۳۸
  • دسته‌بندی: محور مقاومت
  • کد خبر: 99030602760
  • خبرنگار : 71457

ناخرسندی مسکو از کشاندنش به سمت اعمال فشار بر فلسطینی‌ها

ناخرسندی مسکو از کشاندنش به سمت اعمال فشار بر فلسطینی‌ها

اخبار درز پیدا کرده اخیر پیرامون ابتکار عمل مسکو برای نزدیک کردن دیدگاه فلسطینی‌ها و دولت آمریکا، تفسیرهایی را در مورد نقش قریب الوقوع مسکو در پی داشته است که این امر مسکو را واداشت تا چندین بار رسماً صحت این اخبار را تکذیب و مجدداً مخالفت خود را با طرح صلح آمریکا در منطقه ابراز کند.

به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه فرامنطقه‌ای الشرق الاوسط، لحن تکذیب‌های مکرر و قاطعانه روسیه که از سوی چندین منبع مطرح شد، حکایت از ناخرسندی مسکو داشت که علت آن فقط تحریف مضمون گفت‌وگوهای تلفنی میان میخائیل بوگدانف، معاون وزیرخارجه روسیه با آوی برکویتس، معاون رئیس جمهوری آمریکا در مذاکرات بین‌المللی درباره سازش اسرائیل و فلسطین نبود، بلکه به دلیل محتوای این تماس تلفنی بود که به گفته منابع روس، نشانگر "لجاجت آشکار آمریکا و تلاشی برای کشاندن روسیه به سمت إعمال فشار بر فلسطینی‌ها بود".

این منبع خاطرنشان کرد که مسکو تاکید کرده موضع ثابت روسیه درخصوص خطر اساسی در طرح دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا این است که این طرح، جایگزین‌هایی را برای قطعنامه‌های بین‌المللی و توافقات امضا شده مطرح می‌کند و با اتکا به قوانین بین‌المللی هم نیست و به گرایش انحصار تحرکات به تصمیمات یکجانبه واشنگتن دامن می‌زند.

بدین ترتیب، مسکو نه تنها ابتکار عملی را برای گفت‌وگوی فلسطینی- آمریکایی در مورد طرح معامله قرن کلید نزده است، بلکه همچنین با رویکرد آمریکا برای تاثیر گذاشتن بر روس‌ها و نیز بر اروپایی‌ها جهت واداشتن فلسطینی‌ها با هدف تن دادن به این طرح مخالف است.

در مقابل، مسکو تحرکاتی را در دو سطح آغاز کرده است: نخست، تلاش برای احیای کمیته چهارجانبه صلح خاورمیانه از طریق یک نشست مجازی در سطح نمایندگان که از طرف روسیه، سرگئی ویرشینین، معاون وزیر خارجه در آن حضور داشت، درست است که این نشست نتایج قاطعانه‌ای را به دنبال نداشت اما ایده روسیه برای لزوم عدم اجازه به تک‌روی‌های واشنگتن درخصوص این پرونده را نهادینه کرد. بخش دیگر نیز اعلام آمادگی مجدد مسکو برای برگزاری دیدارهای فلسطینی- اسرائیلی طی تماس تلفنی بوگدانف با حسین الشیخ، رهبر فلسطینی طی دو روز قبل بود.

در این چارچوب، مسکو همچنین این پیام ضمنی را فرستاده است که آماده گسترش تحرکاتش در چارچوب امکان انجام نقشی کارآمد از طریق دادن پاسخی مثبت به پیام محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین به ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه است که عباس در آن پیشنهاد برگزاری کنفرانس بین‌المللی صلح در مسکو را داده بود.

درست است که مسکو جزئیاتی را در مورد احتمال تحرکاتش در این خصوص مطرح نکرده است، چراکه این رویکرد تلاش‌های گسترده‌ و موافقت آمریکا و اسرائیل را می‌طلبد اما تحلیل‌گران در مسکو می‌گویند، صِرف اشاره به تعامل "مثبت" روسیه با این ایده، پیامی برای واشنگتن دربر داشته است.

مدیر یکی از مراکز پژوهشی تخصصی در پرونده‌های خاورمیانه در مصاحبه با الشرق الاوسط می‌گوید، روسیه در مقابل توازن حساسی قرار دارد، چراکه از یک سو نمی‌خواهد قویاً وارد پرونده فلسطین – اسرائیل شود، از این جهت که روسیه در حال حاضر در سوریه مشغول است و می‌خواهد روابط مستحکم خود با اسرائیلی‌ها را حفظ کند.

از سوی دیگر، این فرصت مهمی برای کرملین جهت تحکیم حضور خود در این پرونده و تکمیل فعال سازی دیپلماسی‌اش در تمامی پرونده‌های داغ منطقه است، به همین دلیل، نمی‌توان این مساله را بعید دانست که مسکو مکانیزمی را برای گسترش نقش خود در دوره آتی در این زمینه بیابد.

در این راستا، اهمیت رقابت‌هایی که اخیراً پیرامون نقشِ قابل انتظار مسکو رخ داد، به ویژه که به صورت گسترده در پوشش‌دهی رسانه‌های روسی برجسته شد به معنای این است که این مساله شکل علنی گرفته است که هدف از آن، فرستادن پیام‌های مشخصی نه فقط به اسرائیلی‌ها و آمریکایی‌ها بلکه به خود فلسطینی‌ها نیز است.

به همین دلیل، مساله قابل توجه این بود که پوشش‌دهی‌های رسانه‌ای اخیر روسیه بر این مساله تمرکز داشت که از جمله آنها، این تیتر روزنامه نیزاویسیمایا گازیتا بود: "رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین خواهان موضع‌گیری روسیه در رویارویی با إعمال فشارهای آمریکاست" و روزنامه‌های مهم دیگر نیز همین موضوع را به عناوین مختلف انتشار دادند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha