به گزارش ایسنا، شبکه خبری المیادین در یادداشتی درباره کمکهای مالی آمریکا به لبنان نوشت: دیوید شنکر، معاون وزیر خارجه آمریکا در گفتوگوی مطبوعاتی اخیرش در پاسخ به درخواست سید حسن نصرالله، دبیرکل حزب الله لبنان مبنی بر چرخش آمریکا به سمت شرق، چندین بار تکرار کرد که آمریکا اولین کشور در ارائه کمک به لبنان است.
شنکر درباره ۷۵۰ میلیون دلاری که واشنگتن در سال ۲۰۱۹ به عنوان کمکهای اقتصادی و توسعه امنیتی به بیروت ارائه داد و همچنین ارائه حدود ۲۵ میلیون دلار در سال ۲۰۲۰ برای مقابله با ویروس کرونا صحبت کرد.
بنابراین چند سؤال در این باره مطرح می شود که ماهیت کمکهایی که شنکر به خاطر آنها بر ملت لبنان منت میگذارد چیست؟ اندازه واقعی این کمکها چه میزان است و کجا هزینه میشود؟
طبق گزارش بودجه مالی کنگره برای کمکهای خارجی در سال ۲۰۱۹، میزان کمکهای آمریکا به لبنان طی سه سال میلادی اخیر طبق جدول زیر است:
جدول فوق نشان میدهد که آمار نهایی حجم کمکهای نظامی و کمکهای متفرقه (ازجمله کمکهای اختصاص یافته به دستگاههای امنیتی لبنان) در سال ۲۰۱۸ به دلیل مشروط کردن این کمکها به عملکرد ارتش لبنان و دستگاههای مقابله با تروریسم این کشور، کنترل مرزها و اجرای قطعنامه ۱۷۰۱، نامشخص بوده است.
سیاست مشروط کردن این کمکها به عملکرد نهادهای نظامی و امنیتی لبنان در سال ۲۰۱۹ نیز ادامه یافت و طبق ارقام ذکر شده در گزارش کنگره، کمکهای اختصاص یافته به ارتش لبنان در همین سال، به میزان چشمگیری کاهش یافته است.
کمکهای اقتصادی آمریکا به لبنان نسبت به سالهای گذشته حدوداً یک سوم کاهش یافته است.
صرف نظر از نحوه توزیع این کمکها و شرایط آن، مبلغ ۷۵۰ میلیون دلاری که شنکر درباره آن صحبت میکند، به هیچ وجه در گزارشهای رسمی ایالات متحده ذکر نشده و کل کمکهای واشنگتن به بیروت در سه سال گذشته بالغ بر ۴۶۳ میلیون دلار است.
اما در سال ۲۰۲۰ دولت آمریکا ۱۳۳ میلیون دلار کمک به لبنان اختصاص داد که ۱۹ میلیون دلار کمتر از سال گذشته بوده و از این مبلغ تاکنون ۴۸ میلیون و ۹۵۶ هزار دلار به بیروت تحویل داده شده است.
اگر تفاوت میان اعداد و ارقام گزارشهای رسمی آمریکا و اظهارات دیوید شنکر را کنار بگذاریم، مبلغ ادعایی که این مقام آمریکایی در مورد آن صحبت میکند به هیچ وجه با نیاز هر یک از بخشهای حیاتی در لبنان مطابقت ندارد و نمیتوان آن را با کمکهای کشوری مانند چین در چارچوب سرمایه گذاری در زیرساختهای لبنان مقایسه کرد.
آمار و ارقام این دیپلمات آمریکایی و محقق سابق موسسه سیاست خاور نزدیک واشنگتن نمیتواند یک اشتباه تصادفی باشد، بلکه احتمالاً هدفمند و هدف از آن گمراه سازی بوده است؛ بهویژه اینکه چارچوب اظهارات اخیر وی در راستای یک هدف، یعنی "ممانعت از یافتن جایگزین برای آمریکا" بوده است.
انتهای پیام
نظرات