به گزارش ایسنا، ایران در رتبه پانزدهم جهانی قرار گرفت. این بالاترین رتبه کشور تا امروز است. فعالان علمی کشور ۶۷ هزار و ۷۴۴ مقاله در سال ۲۰۱۹ تولید کردند که ۱۳ درصد رشد را نسبت به سال ۲۰۱۸ تجربه کرد.
این خود نشان دهنده مسیر درستی است که فعالان زیست بوم فناوری و نوآوری در کشور پیش گرفتهاند. چند سالی از شکل گیری این زیست بوم در کشور میگذرد و نقشآفرینان آن با تکیه به نیروی انسانی نوآور و خلاق قدرتمند به میدان آمدند.
بر اساس آخرین دادههای این پایگاه استنادی، چین برای نخستین بار با گذر از امریکا در رتبه نخست جهان قرار گرفت. اتفاقی مهم که معادلات علمی و ساختار قدرت جهانی را در هم ریخت. با این اتفاق جهش بزرگ چین به رتبه نخست تولید مقالات علمی دنیا را شاهد هستیم.
چین با انتشار ۶۸۴ هزار مقاله علمی سال ۲۰۱۹ در جایگاه نخست جهان قرار گرفت و از امریکا با ۶۷۸ هزار مقاله پیشی گرفت. در سال ۲۰۱۸ امریکا ۶۹۹ هزار مقاله علمی منتشر کرد که در سال ۲۰۱۹ با کاهش ۲۱ هزار عددی همراه شد.
بر اساس اعلام معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری، اسکوپوس بزرگترین پایگاه داده چکیده و استنادی برای تجزیه و تحلیل پژوهشهای گوناگون است. یکی از ویژگیهای این پایگاه دارا بودن اطلاعات علمسنجی نویسندگان و دانشگاهها است که امکان جستجوی کلیدواژه در فیلدهای مختلف جستجو از طریق نام نویسنده، جستجو از طریق وابستگی سازمانی و جستجوی پیشرفته را فراهم میکند.
انتهای پیام
نظرات