• سه‌شنبه / ۲۴ تیر ۱۳۹۹ / ۱۲:۳۱
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 99042417915
  • خبرنگار : 71610

گزینه‌های پیش روی اردن با نزدیک شدن به موعد پایان فعالیت پارلمان

گزینه‌های پیش روی اردن با نزدیک شدن به موعد پایان فعالیت پارلمان

دوره هجدهمین پارلمان اردن ۲۷ سپتامبر آتی (ششم مهر) پایان می‌یابد و بحث و جدل‌های زیادی در این کشور درباره امکان برگزاری انتخابات در موعد مقرر و یا به تعویق انداختن آن به دلیل شیوع ویروس کرونا و پیامدهای اقتصادی آن برای این کشور وجود دارد.

به گزارش ایسنا، به نقل از عربی۲۱، جهاد المؤمنی، سخنگوی رسانه‌ای هیئت مستقل انتخابات اردن در سخنانی با اشاره به موضوع برگزاری انتخابات پارلمانی این کشور، تأکید کرد که برگزاری انتخابات و یا تمدید دوره پارلمان یک تصمیم مربوط به پادشاه است.

وی در این باره گفت: عبدالله دوم، پادشاه اردن برگزاری انتخابات را مشروط به وضعیت شیوع کرونا در کشور کرده است. انتخابات نیازمند یک محیط سالم و شرایط طبیعی است و من معتقدم که دولت به سمت برگزاری انتخاباتی نمی رود که نتیجه آن شیوع کرونا است.

در همین حال، صالح العرموطی، عضو پارلمان اردن گفت که برگزاری انتخابات در موعد مقرر غیرممکن است و پارلمان کنونی تا زمان برگزاری انتخابات به فعالیتش ادامه می دهد و یا دوره آن به مدت یک تا دو سال تمدید خواهد شد.

وی درباره امکان انحلال پارلمان تأکید کرد: منحل کردن پارلمان به نفع پادشاه نیست، چراکه برگزاری انتخابات در زمان تعیین شده طبق قانون اساسی به دلیل انجام نشدن اقدامات مقدماتی آن، غیرممکن است.

العرموطی ادامه داد: شرایط سیاسی و طرح الحاق اسرائیل که به منزله اعلام جنگ با اردن است، ما را به سمت تداوم فعالیت پارلمان تا زمان انتخاب اعضای پارلمان جدید سوق می‌دهد.

در مقابل، ولید حسنی، کارشناس سیاسی ویژه مسائل پارلمانی سناریو انحلال پارلمان و برگزاری انتخابات در ماه نوامبر آتی را ترجیح داد.

وی درباره سناریوی تداوم فعالیت پارلمان تا زمان برگزاری انتخابات به عربی۲۱ گفت، این سناریو نمی‌تواند اجرا شود؛ چراکه مخالف با اصل قانون اساسی است.

حسنی در ادامه سناریو تمدید یک تا دو ساله دوره پارلمان کنونی را نیز بعید دانست، چراکه به اعتقاد وی پارلمان کنونی اردن به هیچ وجه از هیچ حمایت مردمی برخوردار نیست.

طبق بند یک ماده ۶۸ قانون اساسی اردن، مدت یک دوره پارلمان چهار سال شمسی است که از تاریخ اعلام نتایج انتخابات در یک روزنامه رسمی آغاز می شود و پادشاه می‌تواند دوره فعالیت آن را بین یک تا دو سال تمدید کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha