سازمان زمین شناسی
-
بررسی وضعیت "سیلابها" و "خلیج فارس" در سازمان زمینشناسی
همزمان با برگزاری سی و هشتمین گردهمایی علوم زمین در قالب نشستهای تخصصی به بررسی سیلابهای اخیر و خلیج فارس پرداخته میشود.
-
بررسی مخاطرات زمین در اردیبهشت ماه
سیوهشتمین گردهمایی علوم زمین با رویکرد بررسی مخاطرات زمین در اریبهشت ماه امسال برگزار میشود.
-
مهمان ناخواندهای که ماندگار شد!
تشدید طوفانهای غبار به دلیل تقویت بادهای جنوبی و جنوبشرقی/"قم" رتبه اول پهنه مستعد ریزگرد
از آنجایی که بیش از ۳۵ درصد از اراضی ایران در نواحی خشک و نیمهخشک جهان قرار گرفته، همواره با پدیده زیستمحیطی ریزگرد و طوفانهای گرد و غبار مواجه بوده و در ۵۰ سال گذشته با کاهش میانگین بارشها بر شدت این پدیده افزوده شده است، به گونهای که به اعتقاد کارشناسان در حال حاضر به دلیل تقویت بادهای جنوبی و جنوب شرقی این پدیده تشدید شده است.
-
تدوین طرح جامع ۱۰ ساله مطالعات زمینشناسی دریایی
بهمنظور آشنایی بیشتر با بستر و زیربستر دریا در محدوده آبهای سرزمینی ایران، طرح جامع ۱۰ ساله مطالعات زمینشناسی دریایی تدوین شد.
-
دسترسی آزاد به دادههای اطلاعات مکانی زمینشناسی امکانپذیر میشود
بعد از آزاد سازی دادههای ماهوارهای، سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی در نظر دارد تا سامانه اطلاعات مکانی را برای دسترسی آزاد به اطلاعات زمینشناسی رونمایی کند.
-
آغاز مطالعات جامع تغییرات اقلیم در زاگرس
مدیر زمینشناسی دریایی سازمان زمین شناسی از آغاز مطالعات جامع درباره اقلیم و تحولات رسوبی زاگرس با استفاده از مغزههای رسوبی در دریاچه آبزالو خبر داد.
-
بررسی روشهای مدلسازی اکتشافات معدنی در همایش سازمان زمینشناسی
دومین همایش و نمایشگاه تخصصی بینالمللی اکتشاف موادمعدنی با نگرش ویژه بر توسعه پایدار از سوی سازمان زمینشناسی در بهمن ماه برگزار میشود.
-
تقدیر از طرح ملی گرد و غبار سازمان زمینشناسی در جشنواره صنعت
در هفتمین جشنواره پژوهش و فناوری صنعت، معدن و تجارت، طرح ملی "گرد و غبار" سازمان زمینشناسی به عنوان طرح فرا دستگاهی مورد تقدیر قرار گرفت.
-
چهار انتصاب جدید در وزارت صنعت، معدن و تجارت
با حکم وزیر صنعت، معدن و تجارت، معاونان وزیر و رؤسای صندوق ضمانت صادرات و سازمانهای ایمیدرو و زمینشناسی تعیین شدند.
-
بررسی ایسنا درباره صحت ادعای کشف آبهای زیرزمینی در کشور
وجود هزار میلیارد مترمکعب آب زیرزمینی در ایران صحت علمی ندارد/در انتشار این خبر ناشیانه عجله شد
عضو کارگروه آبهای ژرف کشور با تاکید بر اینکه انتشار خبر وجود هزار میلیارد متر مکعب آب زیر زمینی غیر علمی است، گفت: ایران به لحاظ ساختار زمینشناسی که دارد، ممکن نیست که چنین منبع آب عظیمی را بتواند داشته باشد و ما نیز با حفر چاه اکتشافی در حال مطالعه در این زمینه هستیم و تاکنون نتایجی از این مطالعات به دست نیامده است.
-
تهیه نقشههای فرونشست دشتهای ایران در سال جاری
با توجه به کاهش تراز سطح دشتهای ایران به دلیل خشکسالی، از سوی سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی نقشههای یکصد هزارم فرونشست دشتهای ایران در سال 1397 منتشر شد.
-
در گفتوگو با ایسنا مطرح شد
تهیه نقشههای زمینشناسی ۴ آتشفشان نیمه فعال کشور/ثبت بیسابقه دمای ۷ درجه در قله دماوند
معاون زمینشناسی سازمان زمینشناسی با تاکید بر اینکه در ایران آتشفشان فعالی وجود ندارد و همگی آنها جز آتشفشانهای نیمه فعال هستند، گفت: به دلیل خروج گاز از دهانه آتشفشان و وجود چشمههای آب گرم کلیه آتشفشانهای کشور جز آتشفشانهای نیمه فعال به شمار میروند.
-
امکان دسترسی به اطلاعات فرونشستها،زلزلهها و منابع معدنی کشور فراهم شد
از سوی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور دسترسی آزاد به اطلاعات پایه و کاربردی علوم زمین چون فرونشستها، زلزلهها و پتانسیل معدنی کشور از طریق وب سایت پایگاه ملی دادههای علوم زمین فراهم شد.
-
تدوین استاندارد ملی مشخصهیابی نانومواد با روش ICP بر اساس روشهای توسعهیافته
مرکز پژوهشهای کاربردی سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی استاندارد ملی مشخصهیابی نانومواد با روش ICP بر اساس روشهای توسعهیافته را به ثبت رساند.
-
تلاش برای تعیین کانونهای تولید گردوغبار در سازمان زمینشناسی
از سوی محققان سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی نمونهبرداری از کانونهای تولید گرد و غبار در استان فارس به منظور تعیین کانونهای ریزگرد کشور اجرایی شد.
-
مطالعات ایران و روس برای شناسایی گسلهای بخش جنوبی دریای خزر
سازمان زمینشناسی و متخصصان روسیه، پروژه مشترکی را برای شناسایی شواهد گسلهای پویا و لرزا در رسوبات سطحی بستر و تغییرات تراز آب بخش جنوبی دریای کاسپین در حدود 2 میلیون سال گذشته اجرایی میکنند.
-
آغاز تهیه نقشه یکپارچه زمینشناسی یک پنجاههزارم شهر تهران
معاون مدیرکل دفتر زمینشناسی منطقهای سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور از تهیه نقشه یکپارچه زمینشناسی یک پنجاه هزارم شهر تهران و مدلسازی سهبعدی خبر داد.
-
تهیه نقشه پتانسیل آبهای ژرف خاورمیانه با همکاری ایران و یونسکو
سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی ایران و یونسکو در خصوص انجام مطالعات آبهای زیرزمینی، مخاطرات و تهیه نقشه پتانسیل آبهای کارستی خاورمیانه توافق کردند.
-
اجرای برنامه زمینشناسی در ایران با همکاری فرانسه
در مذاکرات سازمانهای زمینشناسی ایران و فرانسه در زمینه اجرای یک برنامه کامل زمینشناسی در منطقهای از ایران توافق شد.
-
در نشست ویژه ریسک "آتشفشان دماوند" مطرح شد
مخاطرات "دماوند" در صورت انفجار/نگرانی محققان از کنده شدن قله دماوند!
بر اساس مطالعات محققان در صورت فوران آتشفشان دماوند شهرهایی که تا حتی صدها کیلومتر از این آتشفشان دور هستند، از فورانهای آن در امان نخواهند ماند؛ از این رو طرح "رفتارسنجی دماوند" با ایجاد ۱۰ ایستگاه لرزهنگاری در دستور کار محققان قرار گرفته است.
-
در نشست ویژه ریسک "آتشفشان دماوند" مطرح شد
تهیه نقشه قله "دماوند"/تهدید ۲۰ میلیون جمعیت شهری در صورت فوران آتشفشان
مطالعات محققان سازمان زمینشناسی نشان میدهد که در صورت فعال شدن آتشفشان دماوند، به دلیل نزدیکی آن به مراکز جمعیتی، ۲۰ میلیون نفر متاثر میشوند و عمده تغییرات این آتشفشان در سالهای اخیر از نوع تغییر اقلیم بوده است.
-
شناسایی 2 منطقه امیدبخش آبهای ژرف/"آب کارستی" بحران آب شرب کشور را حل نمیکند
مطالعات محققان سازمان زمینشناسی نشان میدهد که کرمانشاه و ارتفاعات هزار مسجد مناطق امیدبخش آبهای ژرف هستند، ولی این پژوهشگران اعلام کردند این منابع بحران کمبود آب را حل نمیکند و باید به سمت مدیریت مصرف آب حرکت کنیم.
-
یافتههای محققان سازمان زمینشناسی نشان میدهد
یافتن شواهد وقوع توفان عظیم در خلیجفارس و احتمال انتساب آن به "توفان نوح"
رییس سازمان زمینشناسی از یافتن شواهدی بر وقوع یک توفان عظیم در خلیجفارس خبر داد و گفت: بر اساس شواهد احتمالا این توفان، "توفان نوح" بوده است.
-
رییس سازمان زمینشناسی مطرح کرد
چالش ایران با 23 مخاطره طبیعی/مواجهه کشور با ریزگردهای دانهدرشت
رییس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی با بیان این که ایران از 32 مخاطره طبیعی گرفتار 23 مخاطره طبیعی است، گفت: از این رو ایران در زمره کشورهای پرمخاطره طبیعی قرار گرفته است.
-
3 شهر استان همدان در معرض بیشترین خطر بلایای طبیعی
رییس سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی با بیان اینکه دشت "کبودرآهنگ" استان همدان دچار فرونشست شده است، گفت: بررسیهای ما نشان میدهد که 3 شهرستان این استان در معرض بیشترین خطر طبیعی چون زلزله، زمین لغزش و خشکسالی و سیل قرار دارد.
-
نقشه گسلهای شهر کرج و پیرامون آن تهیه شد
با رونمایی از نقشه مقدماتی گسلهای محدوده طرح تفصیلی شهر کرج و پیرامون آن، مطالعات میدانی و ژئوفیزیکی بر گسلهای کلانشهر کرج انجام خواهد شد.
-
از سوی سازمان زمینشناسی اجرایی شد
تهیه نقشههای زمینشناسی کوه "یزدان"
از سوی سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی نقشه زمینشناسی یک پنجاه هزارم منطقه کوه "یزدان" در استان قم تهیه شد.
-
انجام مطالعات زمینشناسی دریایی تنگه هرمز با کاوشگر "خلیجفارس"
مدیرکل دفتر زمینشناسی دریایی سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی از انجام مطالعات زمینشناسی دریایی در تنگه هرمز و جنوب جزیره قشم خبر داد و گفت: این مطالعات با کاوشگر تحقیقاتی "خلیج فارس" انجام خواهد شد.
-
تهیه "نقشه راه علوم زمین و معدن استانها" در سازمان زمینشناسی
رییس سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی از تدوین نقشهراه علوم زمین و معدن استانها خبر داد و گفت: فاز اول و دوم این نقشه راه به اتمام رسیده و در حال اجرای فاز سوم این برنامه هستیم.
-
شناسایی معادن امیدبخش کردستان با مطالعات ژئوفیزیک هوایی و ژئوشیمیایی
رییس سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی با اشاره به معدن امیدبخش در استان کردستان، گفت: به منظور شناسایی این معادن دادههای ژئوفیزیکی هوای این استان با استفاده از بالگرد انجام شد و برای معرفی معادن این استان مطالعات دیگری در دستور کار محققان این سازمان قرار دارد.