عزاداری محرم
-
-
ویدئو / عزاداری سنتی روستایی در کهگیلویه و بویراحمد
عزاداری سنتیِ ظهر عاشورا در روستای «موشمی سفلی» از توابع شهرستان بویراحمد تنها مختص مردان روستا نیست و زنان نیز در گروههای منظم سینهزنی به عزاداری برای اباعبدالله الحسین (ع) میپردازند. در این روستا تمام خانوادهها در پخت غذا برای ناهار عزاداران حسینی مشارکت میکنند؛ همانطور که در جریان عزداری نیز تقریباً همۀ آنها به میان میآیند و به سوگ مینشینند.
-
عزاداری عاشورای حسینی در روستای «دستگرد» قم
همزمان با عاشورای حسینی مراسم عزاداری روز شهادت حضرت اباعبدالله الحسین(ع) با ورود عزاداران روستاهای همجوار به روستای دستگرد قم آغاز شده و پس از مرثیه خوانی و سینه زنی در حسینیه روستا، در ادامه نخل عزا برداشته شده و به بالای تپهای در حاشیه روستا برده میشود و پس از اقامه نماز ظهر عاشورا، عزاداران حسینی به سمت امامزاده ابراهیم رفته و پس از ابراز تسلیت به ساحت آن امامزاده شریف و برگشت به حسینیه روستای دستگرد در جوار خیمه نمادین آتش گرفته امام حسین(ع) مراسم عزاداری ظهر عاشورا به پایان میرسد.
-
ویدئو / تعزیه ظهر عاشورا در یک محله قدیمی تهران
مراسم تعزیه و شبیهخوانی در محله تسلیحات تهران در حوالی نظامآباد، جزو مراسمی است که هر ساله در دهه نخست محرم بویژه در ظهر عاشورا برگزار میشود.
-
عزاداری عاشورا در روستای تاریخی «بیابانک» سرخه
عزاداری عاشورای حسینی در روستای تاریخی بیابانک شهرستان سرخه از توابع استان سمنان برگزار شد. علم گردانی، طوق گردانی، نخل گردانی و مراسم سینه زنی معروف به "حیدر حیدر" و "حسن حسین" از جمله آیینهای عزاداری این منطقه است. همچنین آیین نخل گردانی ظهر روز عاشورا در حسینیه سرخه برگزار شد.
-
ویدئو / کودکان عاشورایی
سوگواری برای حسین (ع) پیر و جوان نمیشناسد؛ همانطور که قیام امام حسین در روز عاشورا نیز پیر و جوان نمیشناخت و حتی طفل چندماهه هم در میان کارزار قربانی شد. در خلال مراسم مختلف عزاداری در محلههای تهران، کودکان و نوجوانان هم حضوری گاه پررنگ دارند و قیام سومین امام شیعیان را زنده میکنند.
-
ویدئو / تماشاچیان سوگ
در کنار دستههای عزاداری که در دهه نخست محرم و بویژه در مراسم ظهر عاشورا در حرکتند و برای امامشان سوگواری میکنند، عدهای هم آرام میایستند و با نگاهی به دستههای سینهزنی و زنجیرزنی، اشکی میریزند و از قیام صاحب این ایام یادی میکنند.
-
خرافاتی که وارد عزاداری امام حسین (ع) شده است
رئیس شورای هیاتهای مذهبی استان کردستان گفت: نباید اجازه ورود آسیب به عزاداری امام حسین را به کسی بدهیم. در این راستا ما آسیبهای مختلف را شناسایی کرده و در مرحله آسیب زدایی از عزاداریهای محرم هستیم.
-
نماینده مردم قزوین در مجلس شورای اسلامی:
نبود تجملات در مراسم عزاداری سبب اثرگذاری بیشتر خواهد شد
نماینده مردم قزوین در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه تجمعات تاسوعا و عاشورا بدون پیرایش و تجملات برگزار میشود، گفت: نبود تجملات در اینگونه مراسم سبب اثرگذاری بیشتری خواهد شد.
-
کارشناس مذهبی:
امام حسین(ع) برای مبارزه با بی عدالتی جانش را تقدیم کرد
یک کارشناس مذهبی با اشاره به اینکه توسعه در سایه عدالت حسینی به دست می آید، گفت: مبارزه با بیعدالتی یکی از پیامهای عاشورا است.
-
برگزاری مراسم عزاداری اباعبدالله الحسین(ع) در محل اقامت سفیر کشورمان در توکیو
مراسم شب عاشورای سرور شهیدان ابا عبدالله الحسین (ع) در محل اقامتگاه سفیر کشورمان در توکیو برگزار شد.
-
یک تعزیهخوان بیان کرد:
از نبود نظارتهای دقیق تا تعزیهای که صاحب ندارد
یک تعزیهخوان می گوید که نظارتی بر اجرای تعزیهها وجود ندارد.
-
«ابوعبدالزهرا»، پیرغلام اباعبدالله
ابوعبدالزهرا یا حاجی جواد کاشی، پیرغلام اباعبدالله الحسین(ع)، فرزند شهید عبدالزهرا کاشی و برادر ۷ شهید و از نجفیهای مقیم قم است که همه ساله در دهه اول محرم الحرام در موکب عزاء نجف اشرف در محله گذرخان(بازار عرب ها) حضور فعال، پرشور و خستگی ناپذیر دارد. حاج جواد کاشی که از کودکی خادم حرمهای مطهر در کربلا، نجف، کاظمین و سامرا بود، بیش از ۱۵ سال است میاندار طبالهای هیات نجفیها در قم است که در هنگام حرکت دستههای سنتی «مشق شمیر» و «مشعل گردانی» با ضرباتی خاص بر طبل نقشی هدایت کننده در هماهنگی اجرا و حرکت دسته به سمت حرم حضرت فاطمه معصومه(س) به منظور عرض تسلیت به کریمه اهل بیت(ع) را دارد.
-
عزاداری تاسوعای حسینی - «ابیانه»
مردم روستای «ابیانه» جهت عزاداری در روز تاسوعای حسینی با جَغجَغه زنی و نخل گردانی گرد هم میآیند و در مسیر این مراسمها اگر خانهایی نزدیکانش را در طول یکسال گذشته از دست داده باشد به پخت نذری برایشان میپردازد.
-
ویدئو / عزاداری محرم در بندرعباس
در دهه نخست محرم الحرام و بویژه در آستانه عاشورای حسینی، مردم بندرعباس نیز همچون شیعیان سراسر کشور اما به سبک و سیاق خود به عزاداری برای سرور و سالار شهیدان میپردازند.
-
ایران؛ تاسوعای حسینی
عزاداری تاسوعای حسینی تهران
عزاداری تاسوعای حسینی در خیابانها ، تکیهها، مساجد و هیاتهای به یاد مظلومیت و تنهایی امام حسین(ع) با حضور پرشور مردم در شهرهای مختلف کشور و تهران برگزار شد. هر ساله در روز تاسوعای حسینی، در محله بازار تهران، مراسم پخت و توزیع حلوای نذری توسط زنان برگزار میشود.
-
ویدئو / حال و هوای تهران در شب تاسوعای حسینی
با فرارسیدن ایام تاسوعا و عاشورای حسینی، هیأتها و دستههای عزاداری به یاد مظلومیت و تنهایی امام حسین(ع) با شور بیشتری به خیابانها میآیند و حال و هوای متفاوتی را به خیابانها میآورند.
-
-
ویدئو / آئین سنتی «یا عباس، یا عباس» در تکیه بازار شاهرود
آیین سنتی «یا عباس یا عباس» تکیه بازار یا تکیه زنجیری شاهرود هر ساله با حضور انبوه عزاداران حسینی در محرم برگزار میشود. مجالس روضه خوانی حضرت عباس(ع) در منبر خانهها، مساجد و تکایا برگزار میشود، دسته تکیه بازار خانه به خانه و تکیه به تکیه جهت بستن طوق ها و علم ها حرکت میکند، سپس همه طوقها و علمها در مسیر مشخص به سمت تکیه بازار یا تکیه زنجیری حرکت میکنند و سیل عزاداران با اجتماع عظیم در تکیه بازار محله بید آباد شاهرود مراسم سنتی و دیرینه «یا عباس یا عباس» برگزار میشود.
-
در گفتوگو با یک پژوهشگر مسایل دینی بررسی شد
تشریح انحرافاتی که در عزاداری امام حسین(ع) باب شده است
معاون پژوهشی جامعة المصطفی عالمیه واحد تبریز با بیان اینکه برپایی عزاداری برای امام حسین(ع) و انجام آداب و مناسک ویژه آن برای زنده نگهداشتن نام و یاد ایشان ضروری بوده و باید انجام بشود، گفت: این مراسمها اهمیت دارند و برگزاری آنها یکی از راههای زنده نگهداشتن و احیای امر اهل بیت(ع) است تا از این طریق شیوه، نام و فرهنگ امام حسین(ع) زنده بماند.
-
کاروان نمادین کربلا در خمینیشهر
هرساله در خمینی شهر اصفهان در روز هشتم محرم الحرام یکی از بزرگترین کاروان های نمادین ورود امام حسین (ع) و یاران و دشمنانش به دشت کربلا به نمایش گذاشته میشود.
-
آیین عزاداری حسینیه اعظم زنجان
همه ساله روز هشتم محرم، در زنجان دسته عزاداری حسینیه اعظم زنجان از محل مسجد در خیابان فردوسی تا امام زاده سید ابراهیم این شهر حرکت میکند و در میدان انقلاب به اوج خود میرسد. در واقع روز هشتم محرم در زنجان به یوم العباس معروف است و هر سال علاوه بر مردم زنجان از استان های مختلف در این دسته حضور مییابند.
-
عزاداری شب تاسوعای حسینی (ع) در تهران
عزاداری شب تاسوعای حسینی ، سه شنبه ۲۷ شهریور، در امامزاده علی اکبر چیذر، دولت آباد شهر ری و خانه هنرمندان و دیگر نقاط مختلف تهران برگزار شد .
-
تعزیه «دوطفلان مسلم» در تفرش
شهرستان تفرش به عنوان پایتخت تعزیه ایران شناخته میشود و قدیمیترین نسخههای تعزیه ایران در تفرش موجود است و این آیین دینی در فرهنگ این منطقه از استان مرکزی و کشور رسوخ کرده است. محل برگزاری مراسم تعزیه در دوران قاجار در حیاط کاروانسراها، بازار و منزل اعیان بود و پس از این دوره این مجالس به تکایا و حسینیهها منتقل شد و از آن دوران تاکنون این آیین معنوی در تکایای تاریخی تفرش برگزار میشود.
-
تحلیل فیرحی از شرایط جامعه در زمان قیام امام حسین (ع)
استاد حوزه و دانشگاه گفت: نباید حسین بن علی(ع) را تنها دید؛ بلکه همه کسانی که چشم به دهان اباعبدالله دوختند انتظار عکسالعمل دارند .
-
"مدهای مُحرمی" که وارد بازار شدند!
محرم، تاسوعا و عاشورا برای مردم ایران، همواره جایگاه بالا و ویژهای داشته به طوری که از ابتدای آغاز این ماه، تمام روستاها، شهرها و استانهای کشور، خود را برای عزاداری شهادت امام حسین(ع) آماده کرده و فضا را برای این امر مهیا میکنند با این وجود طی سالهای گذشته تغییراتی در سبک و آداب رسوم برخی از عزاداریها به وجود آمده که با فرهنگی ایرانی – اسلامی کشورمان مطابقت ندارد.
-
مراسم سنتی سینیگردانی حضرت قاسم (ع)
در مراسم سنتی سینیگردانی حضرت قاسم(ع) که هشتم ماه محرم برگزار میشود، آجیل، مشکلگشا، شمع، گلاب، حنا، شیرینی و میوه را در سینی میگذارند، روی آن پارچه سبز میکشند و بالای سر گذاشته و عزاداری میکنند، هر کس حاجتی داشته باشد نذر میکند که در صورت روای حاجتش سال آینده یک سینی آماده کند.
-
اصرار خاص مردم یک روستا برای پذیرایی از عزاداران
باید وارد شد، مرز، مکان و زمان نمی شناسد، اینجا عشق تقسیم میکنند، خانههایی در روستاهای مازندران که علم عزاداری امام حسین و یاران با وفایش را سالها است برپا نگه داشتهاند و با مهربانی و خلوص نیت، درب خانههایشان را برای عزاداران حسین(ع) باز گذاشتهاند.
-
/از محتشم تا سپید/
گریههایمان؛ برای حسین یا علیه حسین؟
نوار را در داخل ضبط زوار در رفته قرار داد، موذنزاده با آن صدای غمآلودش خواند: «زینب زینب زینب»، بیاختیار اشک گوشه چشمهایش جمع شد، با گوشه آستینش چشمهایش را پاک کرد و بعد گونی گندم را جلوی در مغازه گذاشت، دلش برای روزهای گذشته تنگ شده بود، دیگر محرمهای این سالها حال و هوای محرمهای گذشته را نداشت مخصوصا مداحیها که حال و هوای خود را از دست داده بودند و دیگر آن شور و شوق سابق را نداشتند.
-
ویدئو / شب هشتم؛ عزای علیاکبر
وقتی علیاکبر (ع) به مبدان میرود، حجت بر دیگر یاران امام حسین (ع) تمام میشود. جوان رشید بنیهاشم، پیشقدم نبرد با سپاه دشمن است. شب و روز هشتمِ محرم را به نام و یاد او نامگذاری کردهاند و حالا شیعیان، حدود ۱۴۰۰ سال بعد از واقعه، نبودنش را به سوگ مینشینند.