سازمان زمین شناسی
-
بررسی اقدامات سازمان زمینشناسی در حوزههای بحرانی؛
320 کانون ریزگرد در کشورشناسایی شد/وجود 3عنصر معدنی در بیش از 2 میلیارد تن شورابه دریاچه ارومیه
در مطالعات محققان سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی 320 هزار کیلومتر مربع از کشور به عنوان کانونهای مستعد ایجاد گرد و غبار در کشور شناسایی شد که حدود 10 درصد از این کانونها به عنوان کانونهای فعال و اولویتدار برای برنامههای اجرایی مهار تعیین شده است، ضمن آنکه در مطالعات دیگری اعلام کردند 11 درصد از سطح کشور متشکل از واحدهای سنگی است که پتانسیل ایجاد منابع آبهای کارستی را دارد.
-
بررسی ورود فناوریهای روز دنیا در بخش اکتشاف در یک همایش علمی
از سوی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی دومین همایش و نمایشگاه تخصصی بینالمللی اکتشاف موادمعدنی با نگرش ویژه بر توسعه پایدار برگزار میشود.
-
مدیرگروه آبزمینشناسی سازمان زمینشناسی خبر داد
مناطق پرخطر زمینلغزش کشور مشخص شد/نقشه مخاطرات فرونشست در مراحل پایانی تدوین
مدیرگروه آبزمینشناسی سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی از تهیه نقشه ملی پهنهبندی زمین لغزش کشور خبر داد و گفت: این نقشهها اطلاعاتی در زمینه مناطق پرخطر و کمخطرتر از نظر وقوع زمین لغزش ارائه میدهند.
-
مطالعه مشترک ایران و روسیه درباره گسلهای فعال و تغییرات تراز آب دریای خزر
مدیرکل دفتر زمینشناسی دریایی سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی از توسعه همکاری ایران و روسیه برای مطالعات جامع دریای خزر خبر داد و گفت: بر اساس قراردادی که با طرف روسی منعقد شد، مطالعه ساختار زمین تا عمق حدود 50 کیلومتری و شناسایی شواهد گسلهای پویا و لرزهزا در رسوبات سطحی بستر دریا انجام خواهد شد.
-
عرضه توانمندیهای حوزه سنگهای قیمتی از سوی سازمان زمینشناسی
از سوی سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور نمایشگاه سنگها و کانیها، صنایع و تجهیزات وابسته در مهرماه برگزار میشود.
-
رییس سازمان زمینشناسی خبر داد
برنامههای سازمان زمینشناسی برای حمایت از پایاننامههای تحصیلات تکمیلی
رییس سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی افزایش سرعت اکتشاف، کاهش هزینهها و ارتقای بهرهوری را از رویکردهای این سازمان در زمینه اکتشاف معادن عنوان کرد و گفت: در این راستا از ایده دانشجویان دورههای دکتری و کارشناسی ارشد حمایت میشود.
-
مجهول ماندن "دماوند" در دنیا
نتایج تحقیقات پژوهشگر ایرانی درباره انفجار بزرگ آتشفشان نیوزیلند
نتایج تحقیقات محقق ایرانی دانشگاه وایکانو نیوزیلند در زمینه سنگهای تشکیل شده از یک فوران آتشفشانی نشان میدهد در یک میلیون و 200 هزار سال قبل در شمال جزیره نیوزیلند یک سوپر فوران ناشی از فعالیت آتشفشانی رخ داده است و به گفته وی، این اطلاعات میتواند محققان را در مدلسازی جریانهای فورانهای آتشفشانی عظیم به منظور کاهش خسارات جانی یاری دهد.
-
در گفتوگو با ایسنا مطرح شد؛
دلایل عدماستفاده از سیستمهای هشدار زلزلهدر تهران/ رد تبلیغات دستگاه پیش آگهی زمینلرزه
معاون پژوهشی پژوهشکده علوم زمین، سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور با بیان اینکه ایران به دلیل قرار گرفتن در میان دو صفحه در شمال و جنوب در حال کوتاه شدن است که 10 تا 15 درصد این فشردگی به صورت زلزله نشان داده میشود، گفت: سیستمهای هشدار زلزلهای باید دارای شرایط خاصی باشند که استفاده از این سیستمها در تهران به دلیل نزدیکی گسلها به شهر امکانپذیر نیست.
-
در گفتوگو با ایسنا اعلام شد؛
آغاز اجرای طرح ملی اکتشاف آب زیرزمینی در دو استان با آخرین فناوریها روز دنیا
رییس سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی از آغاز مطالعات آبهای کارستی (آبهای زیرزمینی) در دو استان خراسان رضوی و یزد خبر داد و گفت: این مطالعات با استفاده از آخرین فناوری روز دنیا به روش ژئوفیزیک هوایی انجام خواهد شد.
-
تفاهمنامه سازمانهای محیط زیست و زمین شناسی و اکتشافات معدنی امضا شد
تفاهمنامه همکاری میان سازمانهای حفاظت محیط زیست و زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور به امضای معاونان دو سازمان رسید.
-
در گفتوگو با ایسنا مطرح شد؛
حذف ردیف اعتبارات قانون "منع ساختوساز در حریم گسلها"در بودجه97/ 20 شهر بزرگ درلیست لرزهخیزها
علیرغم آنکه گسلها در همه نقاط کشور کشیده و منع ساختوساز در حریم گسلها قانون شده است، ولی به گفته رییس پژوهشکده علوم زمین سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور در اسناد قانون، نهاد تامینکننده اعتبارات این تحقیقات مشخص نشده است؛ در لایحه بودجه 97 قرار بود اعتبارات این قانون درج شود که بنا به دلایلی این اعتبارات از قانون بودجه حذف شد.
-
گسترش همکاری پارک فناوری یزد با سازمان زمینشناسی
تفاهمنامه همکاری میان سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور و پارک علم و فناوری یزد به امضای رییس سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور و رییس پارک علم و فناوری یزد رسید.
-
با انعقاد تفاهمنامهای صورت گرفت؛
توسعه همکاری علمی برای شناخت پدیدههای زمینی و اقیانوسی میان 3 نهاد علمی
تفاهم نامه همکاری سه جانبه میان سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور، پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی و پژوهشکده علوم زمین سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور منعقد شد.
-
در سی و هفتمین گردهمایی علوم زمین مطرح شد؛
تاکید بر حفظ محیط زیست کشور با استفاده از فناوریهای روز
رئیس فراکسیون معدن و صنایع معدنی مجلس شورای اسلامی با اشاره به تجربه معدنکاری در کشور استرالیا، گفت: در کشور نیز لازم است تا با استفاده از فناوریها، به سمت حفظ محیط زیست کشور گام برداریم.
-
تلاش متخصصان برای توانمندسازی کشور بهمنظور ایجاد جامعه پاک و ایمن
همزمان با روز جهانی زمین پاک، از سوی سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی، گردهمایی علوم زمین با هدف استفاده از تجارب متخصصان برای ایجاد جامعه پاک و ایمن برگزار شد.
-
رئیس سازمان زمینشناسی مطرح کرد؛
ایران سومین کشور در معرض مخاطرات زمینشناسی در دنیا/تلاش برای ثبت جهانی ژئوپارکها
رئیس سازمان زمینشناسی و اکتشاف معدنی با تاکید بر اینکه ایران به دلیل دارابودن مخاطراتی چون زمینلغزش، زلزله، خشکسالی و ریزگردها سومین کشور در معرض مخاطرات زمینشناسی در دنیا است، گفت: ایران با دارا بودن یک درصد خشکیهای زمین، یک درصد جمعیت زمین و سه درصد منابع آب دنیا دارای تنش آبی است که باید برنامهریزیهایی برای استفاده از آبهای مرزی شیرین صورت گیرد.
-
بررسی راهکارهای ایمنسازی جامعه در برابر بلایای طبیعی در اردیبهشت
سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور در اردیبهشتماه امسال سیوهفتمین گردهمایی علوم زمین را برگزار خواهد کرد.
-
گسترش همکاری دانشگاه خوارزمی با سازمان زمینشناسی
دانشگاه خوارزمی و سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور تفاهمنامه همکاری علمی امضا کردند.
-
یافتههای محققان کشور از زلزلهخیزی کشور؛
ایران و ترکیه لرزهخیزترین کشورهای منطقه/تمرکز 3 استان در محدوده زلزلهخیز کشور
براساس نتایج مطالعات لرزهخیزی جنوب شرقی آسیا محققان سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی، ایران و ترکیه به ترتیب لرزهخیرترین کشورهای منطقه هستند و استانهای کرمانشاه و ایلام در لرزهخیزترین منطقه ایران واقع شدهاند.
-
رییس سازمان خبر داد؛
تهیه نقشه کواترنری خاورمیانه از سوی سازمان زمینشناسی تا 4 سال آینده
رییس سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی از تهیه نقشههای کواترنری و ماگماتیسم خاورمیانه در این سازمان خبر داد و گفت: این نقشهها تا 4 سال آینده به کمیسیون نقشههای زمینشناسی دنیا ارائه خواهند شد.
-
در کنگره بینالمللی علوم زمین اعلام شد؛
تهیه نقشه حریم گسلها در سازمان زمینشناسی/منبع اصلی ریزگردها از کانونهای داخلی
رئیس سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی با بیان اینکه براساس مطالعات انجام شده منبع اصلی ریزگردهای کشور در داخل کشور است، گفت: زلزله از دیگر مخاطرات کشور است که در صدد تهیه نقشه حریم گسلها در کشور هستیم.
-
در گفتوگوی ایسنا با محققان تشریح شد؛
مقایسه وضعیت خشک شدن دو دریاچه "نمک" و "ارومیه"
به گفته محققان کشور وضعیتی که امروزه در دریاچه "ارومیه" حاکم است، سالها قبل برای دریاچه "نمک" رخ داده، به گونهای که از دریاچه نمک به عنوان دریاچه مرده یاد میشود.
-
در گفتوگو با ایسنا مطرح شد؛
توسعه صنایع معدنی در مناطق خشک کشور/اجرای فاز سوم نقشه علوم زمین و معدن
رییس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی ایران با تاکید بر اینکه معادن کشور در مناطقی قرار گرفتهاند که با کمبود آب مواجه هستند،گفت: این در حالی است که برنامههای توسعهای برای گسترش این فعالیتها تا افق 1404 در نظر گرفته شده است.
-
رئیس سازمان زمینشناسی عنوان کرد؛
بیتوجهی به مصوبات قانونی برای توسعه شبکه شتابنگاری
رئیس سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور با اشاره به مصوبات برنامههای پنجم و ششم در حوزه کاهش مخاطرات طبیعی گفت: بر این اساس کشور موظف به توسعه شبکههای شتابنگاری بودند، ولی اقدامی در این زمینه صورت نگرفته است.