عزاداری محرم
-
در گفتوگو با ایسنا مطرح شد:
در مجالس عزاداری از دینشناسان استفاده شود
مدیرکل تبلیغات اسلامی بوشهر با تاکید بر این موضوع که نذری دادن یکی از مبانی ارزشی و اعتقادی در دین اسلام است گفت: برای رفع معضلات و آسیبهایی که در برخی از هیئات مذهبی وجود دارد از فضای مجازی کمک بگیریم و سعی کنیم فقط به دنبال این نباشیم که شوری در جامعه ایجاد کنیم بلکه باید این شور همراه با شعور در عرصه مسائل اجتماعی باشد.
-
توصیههای زیست محیطی به عزاداران حسینی و مسئولان تکایا
رییس اداره محیط زیست شهر تهران گفت: ازهمه عزاداران درخواست میکنم در مراسمهای عزاداری خود سلامت و بهداشت عمومی جامعه را مدنظر قرار دهند و محیط زیست برایشان دغدغه باشد.
-
دومین شب مراسم عزاداری امام حسین (ع) در حسینیه امام خمینی(ره)
مراسم سوگواری و عزاداری حسینی(ع) در شب هشتم محرم با حضور رهبر معظم انقلاب اسلامی در حسینیه امام خمینی (ره) برگزار شد. در این مراسم که هزاران نفر از اقشار مختلف مردم و جمعی از مسئولان حضور داشتند، حجتالاسلام والمسلمین رفیعی با تبیین آثار دوستی و محبت اهل بیت علیهمالسلام، گفت: محبت اهل بیت علیهمالسلام باید برای خدا، بدون منت و همراه با عمل باشد.
-
ویدئو / سوگواری ماندگار جنوب با نوای «سنج و دمام»
«دمام» در ردۀ سازهای کوبهای به حساب میآید و در برخی مناطق ایران از جمله بوشهر،برای مراسم آئینی مختلف از جمله سوگواری محرم استفاده میشود. برای ساخت دمام از چوب، طناب و الیاف نخی، پوست آهو یا بز و روغن و حلقههایی از جنس نی یا فلز بهره گرفته میشود. نواختن «سنج و دمام» یکی از اصلیترین مؤلفههای عزاداری دهه نخست محرم در استان بوشهر و تلفیقی از رسوم ساکنان سواحل جنوب، صیادان و نخلداران است. در هر گروه عزداری معمولاً چند دمامزن حضور دارد و سردستۀ آنها «اِشکونزن» خوانده میشود. دمامها به همراه سنج نواخته میشوند و در کنار سینهزنی و تعزیه، مراسم ماندگار عزاداری بوشهری را شکل میدهند.
-
در شب هشتم محرم و با حضور رهبر معظم انقلاب؛
مراسم عزاداری حسینی(ع) در حسینیه امام خمینی(ره) برگزار شد
مراسم سوگواری و عزاداری حسینی(ع) در شب هشتم محرم با حضور رهبر معظم انقلاب اسلامی در حسینیه امام خمینی (ره) برگزار شد.
-
موکبهایی به قد کودکی
بچههای محرم همزمان با نزدیکشدن به تاسوعا و عاشورای حسینی با کمترین هزینه به برپایی تکیه میپردازند. موکبهایی که سادگی مهمترین مؤلفه آنها بهشمار میرود و غالباً در حاشیههای شهر برپا میشوند. هرکدام از این بچهها مسئولیت بخشی از نذورات و لوازم این تکیهها را تقبل کرده و بهسادگی پارچههای سیاه عزا، قند، چای، استکان، قوری، خرما و... فراهم میشود. پذیرایی توأم با عزاداری بچههای محرم حال و هوای خاصی را به کوچهپسکوچههای مشهد داده است.
-
ویدئو / عزاداری شب هفتم محرم در تهران
در شب هفتم محرم، عزاداران و عاشقان امام حسین (ع) همزمان با سراسر کشور، در محلههای مختلف تهران نیز به سوگواری برای امام سوم شیعیان پرداختهاند. هفتمین روز از دهه نخست محرم به یاد حضرت علیاصغر (ع) و به عنوان روز عطش نام گرفته است.
-
با حضور رهبر معظم انقلاب و در حسینیه امام خمینی(ره)
اولین شب مراسم عزاداری حضرت اباعبدالله الحسین (ع) برگزار شد
اولین شب مراسم عزاداری حضرت اباعبدالله الحسین علیهالسلام و اصحاب با وفای ایشان با حضور رهبر معظم انقلاب اسلامی در حسینیه امام خمینی (ره) برگزار شد.
-
به مناسبت عزاداری در بازار بزرگ تهران
از فردا تا ۶ روز بازار طلا تعطیل است
از فردا (دوشنبه) به مدت شش روز طلافروشیهای بازار بزرگ تهران به مناسبت برگزاری مراسم عزاداری حسینی تعطیل میشود.
-
جدول جزئیات سخنرانیهای مذهبی سیاسیون تا پایان هفته
برنامههای سخنرانی وعاظ و شخصیتهای سیاسی در مجالس و هیاتهای مذهبی به مناسبت ایام سوگواری دهه اول محرم اعلام شد.
-
ویدئو / عزای محرم، سوگ قاسم
ششمین شب از دهه محرمالحرام، به نام حضرت قاسم (ع) مزین شده است. عزاداران حسینی در تهران نیز همزمان با سراسر کشور، برای شهید جوان کربلا سوگواری و مرثیهخوانی کردند.
-
درباره ظهور «علم» یا «علامت» چه میدانید؟
«علامت» مظهری برای عزاداری محرمها و سینهزنی بود و بدون آن نمیتوانست دسته باشد. سینه زن باید پشت علم سینه میزد تا نشاندهنده دسته عزاداری باشد.
-
-
آیین سنتی «عَلَم پیغمبر» در میناب
«عَلَم پیغمبر» یکی از آیینهای محرم در استان هرمزگان است که با قدمتی نزدیک به 4 قرن، هرساله روز پنجم ماه محرم با حضور جمعیت گستردهای درشهرستان میناب برگزار میشود. در این مراسم ابتدا چوب علم را با آب و گلاب شسته شده و سپس با پارچههایی آن را میبندند. کار بستن علم با پارچه از ساعات اولیه صبح تا ظهر در "منبرماتم قلعه" (حسینیه رسولالله) به طول میانجامد. پسازآن، سایر علمهایی که به نام امامان هستند از مناطق مختلف میناب به حسینیه ماتم قلعه آورده میشوند. این مراسم در ساعات غروب همزمان با اذان مغرب به پایان میرسد.
-
ایران؛ محرم ۱۴۴۰
«محرم» به مدت ۶۰ سال تنها آغازی بود برای سال نوی هجری قمری تا اینکه سال شصت و یکم همهچیز بههم ریخت. در نخستین روزهای محرمالحرام کاروان امام حسین (ع) در راه نینوا بود که کوفیان، بیوفایی را روسفید کردند. کاروان به قتلگاه رسید و دهمین روز از ماهی که ریختن خون در آن حرام است، خونینترین روز تاریخ شد. این روزها، محرم سال ۱۴۴۰ را به سوگ نشستهایم؛ ۱۳۷۹ سال بعد از واقعه کربلا.
-
ویدئو / عزاداری شب پنجم محرم در تهران
در میانۀ دهه نخست محرم، عزاداران و عاشقان امام حسین (ع) همزمان با سراسر کشور، در محلههای مختلف تهران نیز به سوگواری برای امام سوم شیعیان پرداختند.
-
روایت آخرین محرم یک فرمانده تهرانی
بچههای اطلاعات-عملیات وتخریب درمنطقه زیر «بمو» مستقر بودند و برای مأموریتهای گشتی شناسایی اعزام میشدند و شهید حاج کاظم رستگار برای نظارت برانجام کارها در منطقه حضور پیدا میکرد.
-
پیروزمند:
مجالس عزاداری به محل تسویهحساب تبدیل نشوند
قائم مقام فرهنگستان علوم اسلامی قم با بیان اینکه همواره در طول تاریخ برای برپایی مجالس عزاداری امام حسین (ع) بحثهای مطرح بوده است گفت:ما با هزینه کردن در مجالس عزاداری میتوانیم جوانان را از فتنههای آخرالزمان محفوظ نگه داریم چرا که در هیأتها، جوانان هم با محیط ولایی اهل بیت(ع) آشنا میشوند و هم اینکه از نظر عاطفی میتوانند ارتباطی عمیقی را با ائمه (ع) برقرار کنند. با حضور افراد در مجالس سیدالشهدا (ع) یک نوع خودسازی و خودارزیابی توسط فرد رخ میدهد.
-
تهرانگردی احمد مسجد جامعی به مناسبت ایام محرم
تهرانگردی احمد مسجد جامعی صبح امروز ۲۳ شهریور ماه به مناسبت ایام محرم در محله ، حسینیهها و تکایای منطقه کن ، تکیه بازسازی شده درکه ، رونمایی ۱۰ اثر عاشورایی از سید عرب در موزه رضا عباسی ، و نیز بازدید از بنیاد فرهنگی هنری استاد حاج حسن اسماعیل زاده ( چلیپا ) اختصاص یافت .
-
توصیف جالب نویسنده اسپانیایی از ماه محرم
انبوه مردمان از زن و مرد، پیر و جوان، بزرگ و کوچک، با مهربانی و همدلی در کنار هم سوگواری میکنند. آنها در این دو سه روز با یکدیگر از زمانهای دیگر مهربانترند و همدلتر.
-
شبهای سوگواری
با فرا رسیدن ماه محرم، عزاداران امام حسین (ع) در محلههای مختلف تهران با آیین و شکلهای گوناگون به عزاداری میپردازند. این گزارش تا روز تاسوعای حسینی بهروز رسانی میشود.
-
کارشناس مسائل مذهبی:
مداحی با "موسیقی شاد" سنخیتی با سوگواری محرم ندارد
یک کارشناس مسائل مذهبی با اشاره به رواج برخی مداحیها در سالهای اخیر که با موسیقی شاد همراه است، گفت: مداحی با موسیقی شاد با روح عزاداری در ماه محرم سازگار نیست.
-
ویدئو / تعویض پرچم بارگاه امام رضا (ع) به مناسبت محرم
پرچم افراشتهشده بر فراز گنبد و بارگاه حرم امام رضا (ع) در مشهد مقدس به مناسبت فرارسیدن ایام عزاداری محرم، تعویض و جای جای این حرم به خاطر این ماه سوگواری، سیاهپوش شد.
-
تشریح برنامههای آستان مقدس شاهچراغ(ع) در ایام محرم
معاون فرهنگی آستان مقدس احمدی و محمدی(ع) گفت: به مناسبت فرا رسیدن محرمالحرام و ایام سوگواری شهادت سرور آزادگان جهان، حضرت اباعبدالله الحسین(علیه السلام)، ویژه برنامههای متعددی در حرم مطهر برگزار میشود .
-
ویدئو / آمادهسازی هیأتهای تهران در آستانه محرم
سهشنبه (۲۰ شهریور) مقارن با نخستین روز محرم است؛ ماهی که شیعیان رشادتها و فداکاریهای امام حسین (ع) را پاس میدارند و برای فقدان امام سومشان عزاداری میکنند. در این ویدئو روند آمادهسازی تکیهها و هیأتهای عزاداری برای آغاز ماه محرم در برخی محلههای قدیمی تهران را شاهد خواهید بود.
-
توصیههای سازمان آتشنشانی برای عزاداریهای محرم؛
آمادهباش ایستگاههای آتشنشانی در محرم/استقرار آتشنشانان در مقابل هیاتهای بزرگ
سخنگوی سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران با اشاره به اینکه همه۱۳۰ ایستگاه آتشنشانی برای ایام محرم در آماده باش کامل هستند، به بیان برخی نکات ایمنی برای برگزاری عزاداریها پرداخت.
-
یک «امام حسین» را سیاسی نکنید لطفا!
نباید اجازه داد شأن والای هیاتهای مذهبی در حد میتینگهای این حزب و آن جناح تقلیل یابد. این ستمی آشکار به ساحت قدسی امام حسین است.
-
لباس محرم به دور از تجملات باشد
یک طراح مد و لباس گفت: لباس مناسب محرم باید ساده و بهدور از تجملات باشد؛ زیرا فرهنگ عزاداری فرهنگی تجملی نیست.
-
آیتالله شاهچراغی: اقامه عزای سیدالشهداءنباید منجر به مردمآزاری شود
نماینده ولیفقیه در استان سمنان معتقد است: اقامه عزای سیدالشهداء(ع) نباید منجر به آزار مردم نشود.
-
مراسم خیمه پوشان در روستای پیوژن مشهد
مراسم خیمه پوشان هرسال در آخرین جمعه ماه ذی الحجه برگزار میشود. برپایی چادر در روستای پیوژن به نشانه آن است که عزاداری و محرم شکل گرفته است ، و به نوعی دعوت عام برای شرکت در مراسم تلقی می گردد. بعد از اینکه چادر بر پا شد و تکیه مرتب گردید علم ها از اولین خانه روستا تا آخرین خانه روستا هیئت به همراه علم میرود و جلوی هرخانه ای می ایستند و صاحب خانه هرچقدر که نظر دارد به سر هیئت برای برگزلری مراسم محرم اهدا میکند.