اقتصاد
-
اقتصاد ترکیه کوچکتر شد
اقتصاد ترکیه در سه ماهه دوم سال نیز با رشد منفی به کار خود خاتمه داد.
-
یک اقتصاددان:
سهم تعاون در اقتصاد کشور هنوز هم اندک است
یک اقتصاددان گفت: به نظر نمی رسد که تعاونی ها در ساماندهی بازار ارز و طلا نقش موثری داشته باشند کما اینکه به دلیل سهم ناچیزی که در اقتصاد کشور دارند، ممکن است در همان حوزه تولید نیز نقش چندان موثری نداشته باشند مگر اینکه شرکت های تعاونی وارد بازار طلا و ارز شوند که این نوع ورود آسیب زا خواهد بود.
-
«تورم» مقابل حذف صفر پول میایستد؟
کارشناسان اقتصادی معتقدند با وجود تورم دو رقمی و بالای ۳۰ و ۴۰ درصد، سیاست حذف ۴ صفر از پول ملی جواب نمی دهد؛ چراکه با افزایش تورم، هر چند سال یک بار نیاز به حذف صفر از پول خواهیم بود.
-
هشدار اهالی اقتصاد نسبت به تصمیم جدید دولت
شرایط زمانی نامناسب، به اشتباه افتادن مردم در حسابکتابها، تبعات تورمی و ضرورت انجام همزمان دیگر اصلاحات ساختاری مهمترین نکاتی هستند که اهالی اقتصاد درباره تبعات تصمیم جدید دولت در حذف چهار صفر از واحد پولی نسبت به آن هشدار میدهند.
-
جزئیات لایحه حذف ۴ صفر از پول ملی
پس از تصویب لایحه «تغییر واحد پول ایران از ریال به تومان و حذف چهار صفر» در نشست ۹ مرداد هیأت دولت، همه منتظرند تا از واحد پول جدید که در آینده نزدیک و در صورت تصویب نهایی مجلس روی اسکناس و سکهها نقش میبندد، رونمایی شود.
-
پول ملی منهای چهار صفر
طرفداران حذف ۴ صفر معتقدند که این اقدام آثار خوبی از جمله کاهش حجم اسکناس، کاهش هزینه چاپ و امحای اسکناس، سادگی مبادلات و ترازنامههای مالی و تقویت پول ملی به شکل اسمی را بهدنبال خواهد داشت.
-
آن مرد با «ماک» آمد
اصغر قندچی که امروز برند عظیم ساخته شده به دست او تبدیل به شرکت «سایپا دیزل» شده و هزاران نفر در کارخانههای متصل به آن مشغول به کارند که بود و چگونه توانست صنعت کامیونسازی ایران را متحول کند که با عنوان «پدر صنعت کامیونسازی» از او یاد شود.
-
مردم این کشورها با بهره منفی وام بانکی میگیرند
نرخ بهره تسهیلات در ایران در حالی دو رقمی است که بررسیها نشان می دهد، بسیاری از کشورها به دوره بهره صفر درصدی تسهیلات و حتی بهره منفی ورود کردهاند.
-
احمد توکلی: بیاعتمادی جامعه را باور کنیم
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام میگوید شرایط امروز از زمان جنگ بدتر است و باید بیاعتمادی جامعه را باور کرد.
-
اینفوگرافی / پیشبینی تغییرات اقتصادی ایران تا ۲۰۲۴
در جدیدترین گزارش صندوق بینالمللی پول درباره وضعیت اقتصادی کشورهای جهان، پیشبینیهای مربوط به ایران برای سالهای آینده نیز اعلام شده است که بر اساس آن، اقتصاد ایران از سال آینده پس از دو سال، از رکود خارج میشود و رشد آن تا سال ۲۰۲۴، مثبت خواهد بود. بر این اساس، نرخ رشد اقتصاد ایران برای سال جاری میلادی منفی ۶ درصد پیشبینی شده است، اما این عدد تا سال ۲۰۲۴ مثبت و بالای یک درصد خواهد بود.
-
اینفوگرافی / شاخصهای اقتصادی ایران در سال ۹۷
بر اساس گزارش مرکز آمار ایران که به مهمترین شاخصهای اقتصادی کشور در سال ۹۷ پرداخته است، نرخ بیکاری جمعیت ١٠ ساله و بیشتر ١٢.١ درصد بوده است. تولید ناخالص داخلی نیز به قیمت ثابت سال ١٣٩٠، نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن ٨.٤ درصد کاهش را نشان میدهد. اینفوگرافی پیش رو به شاخصهای اقتصادی ایران در سال ۱۳۹۷ پرداخته است.
-
مشاور عالی رئیس انجمن شیمی ایران:
نجات اقتصاد کشور نیازمند حضور دانشگاهیان متخصص در عرصههای مختلف است
مشاور عالی رئیس انجمن شیمی ایران گفت: ایجاد مرزهای مشترک میان علم و صنعت رسالت اصلی شیمی کاربردی است.
-
نماینده کهگیلویه در مجلس: با ترکیبی از نیروهای کارآمد میتوان مشکلات را حل کرد
نماینده کهگیلویه و بهمئی در مجلس گفت: آقای رییس جمهور نیک میدانید با ترکیبی از نیروهای کارآمد دولت حضرتعالی و استفاده از نیروهای کارآمد، انقلابی و باتجربه، فارغ از مسائل سیاسی چپ و راست میتوان بخش عمده مشکلات و نابسامانیهای اقتصادی را حل کرد.
-
جزییات برگزاری سیزدهمین جشنواره کارآفرینان برتر
معرفی بنگاههای کارآفرین در جشنواره کارآفرینان
مدیرکل دفتر توسعه کارآفرینی و بهرهوری نیروی کار وزارت کار ۳۱ تیرماه را آخرین مهلت ثبت نام در سیزدهمین جشنواره کارآفرینان برتر ذکر کرد و گفت: رویکرد جشنواره سیزدهم، بر مبنای شناسایی و معرفی بنگاههای کارآفرین با رشد بالا است.
-
راههای تقویت منابع صندوق بیمه بیکاری
دبیرکل کانون عالی انجمن های صنفی کارگران بر اصلاح هرچه سریعتر قانون بیمه بیکاری تاکید کرد و گفت: کارگران مقصر زیاد شدن تعداد بیکاران، مشکلات کارخانهها و چالشهای اقتصاد کشور نیستند که آنها را از دریافت مقرری بیمه بیکاری محروم کنیم.
-
چرا سهم تعاونیها در اقتصاد آب رفت؟
بسیاری از کارشناسان بر این باورند آنچه که بخش تعاون امروز از آن رنج میبرد، رنج ذهنیت است و ذهنیتها نسبت به بخش تعاون باید عوض شود تا شیوهای مدرن از اقتصاد مردمی را در ایران شاهد باشیم.
-
اینفوگرافی / بزرگترین اقتصادهای دنیا در سال ۲۰۱۸
بانک جهانی در جدیدترین گزارش بازبینیشدۀ خود از وضعیت کشورهای جهان، به رتبهبندی کشورها بر اساس حجم تولیدات ناخالص داخلی آنها تا پایان سال ۲۰۱۸ پرداخته است که در این آمار آمریکا با حدود ۲۰ تریلیون و ۵۰۰ میلیارد دلار در رتبه اول و چین و ژاپن به ترتیب در رتبههای دوم و سوم جهان قرار دارند. در این رتبهبندی، ایران با تولید ناخالص داخلی به ارزش بیش از ۴۵۴ میلیارد دلار، بالاتر از کشورهایی چون نروژ، امارات و ایرلند و پایینتر از کشورهایی چون اتریش، بلژیک و سوئد در رده ۲۷ بزرگترین اقتصادهای جهان ایستاده است.
-
بزرگترین اقتصادهای دنیا + رتبه ایران
بانک جهانی اعلام کرد: آمریکا کماکان بزرگترین اقتصاد جهان است.
-
شکاف طرح صلح جارد کوشنر در کجاست؟
«این یک طنز تلخ برای برنامه جدیدالاعلام اقتصادی کاخ سفید برای قلمروی اشغالی فلسطین است. این برنامه با عنوان "صلح برای شکوه" از سوی جارد کوشنر، داماد و مشاور ارشد دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا و با همفکری دیوید فریدمن، سفیر آمریکا در اسرائیل و جیسون دی. گرینبلات، فرستاده ویژه برای مذاکرات بینالمللی مطرح شده است که هدفش جمع آوری ۵۰ میلیارد دلار، اکثراً از میان کشورهای عرب است که حدود نیمی از آن برای توسعه اقتصاد فلسطین هزینه شود و مابقی به فلسطینیهای ساکن مصر، اردن و لبنان برسد.»
-
یک اقتصاددان مطرح کرد:
ذینفعان اجازه جدایی اقتصاد از نفت را نمیدهند
یک اقتصاددان با بیان اینکه اگر اقتصاد کشور از فروش نفت جدا شود منافع عدهای به خطر میافتد، گفت: ذینفعان و افرادی که از فروش نفت خام در کشور سود میبرند، اجازه نمیدهند در جهت جدایی اقتصاد از نفت گام اساسی برداشته شود.
-
رزمحسینی:
اقتصاد کشور باید یک بار برای همیشه جراحی شود
استاندار خراسان رضوی گفت: تمامی دولتهای پس از انقلاب اسلامی برای کاهش بروکراسیهای اداری وعده دادهاند اما تا به امروز هیچ دولتی موفق به انجام این مهم نشده است؛ اگرچه حذف بروکراسیهای فرسوده امکانپذیر نیست اما میتوان دولت دیوانسالار را بیخاصیت کرد.
-
کارشناس مسائل اقتصادی در گفتوگو با ایسنا:
پول نفت به همه جرات مدیر شدن داده است
کارشناس مسائل اقتصادی با بیان اینکه سیستم کوپنی کردن کالاها در بلند مدت به نفع اقتصاد ایران نیست، گفت کوپنی کردن کالاها باعث دونرخی شدن قیمتها میشود و این موضوع انگیزهای را ایجاد میکند تا کالاها به صورت رانتی خریداری شده و در بازار توزیع شود.
-
دولت در اقتصاد پارو نزند
با توجه به تاکید رهبر معظم انقلاب بر ضرورت هدایت اقتصاد از سوی دولت به جای دخالت در آن، یک اقتصاددان تفاوت این دو مورد را در تفاوت سکانداری و پارو زدن در یک کشتی تشبیه کرد و گفت که دولت باید نقش سکانداری و فعالان اقتصاد نیز نقش پارو زدن را بر عهده بگیرند تا اقتصاد بتواند در مسیر پیشرفت خود قرار گیرد.
-
مردم با پساندازهایشان چه کنند؟
فعالان سطح خرد اقتصاد با سرمایههای کوچکشان در شرایطی که برای راهاندازی هر کسبوکار باید از هر پستو یک مجوز بگیرند، به سراغ حوزههای مولد نمیآیند و سرمایه خود را برای حفظ ارزش آن هم که شده به بازارهای سرمایهای پرریسکی همچون ارز و طلا میبرند. در این شرایط هم فضای کلی اقتصاد آسیب میبیند و هم فعالان در معرض انواع ریسکها قرار میگیرند.
-
دبیر خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی:
دولت به سمت ارز تک نرخی پیش رود
دبیر خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: دولت باید به سمت ارز تک نرخی پیش رود و استثنائاتی را برای برخی از حوزهها از جمله دارو و کالاهای اساسی ایجاد کند.
-
اینفوگرافی / نرخ رشد اقتصادی ایران در سال ۹۷
نرخ رشد اقتصادی ایران در سال ۹۷ در گروه صنعت منفی ۹/۶ درصد، در رده محصولات ناخالص داخلی (به قیمت بازار) منفی ۴/۹ درصد و محصول ناخالص داخلی بدون نفت (به قیمت بازار) منفی ۲/۴ درصد است. مرکز آمار ایران این آمارهای بر مبنای سال پایه ۱۳۹۰ را منتشر کرده و در این اینفوگرافی به رشد اقتصادی این گروهها پرداخته شده است.
-
بهمنی: درآمدهای غیرنفتی شناسایی و هزینههای دولت مدیریت شود
یک عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با تاکید بر لزوم اصلاح بودجه و با اشاره به لزوم تکیه بودجه ریزی بر درآمدهای غیر نفتی گفت: آقای رئیس جمهور اعتبارات بودجهای در این شرایط اولویت بندی شود و درآمدهای غیر نفتی شناسایی شود.
-
دلایل کاهش رتبه ایران در رقابتپذیری اقتصادی
یک اقتصاددان تحریمها، عدم حضور شرکتهای خارجی در کشور و رانت و فساد را از عوامل موثر بر جایگاه نازل اقتصاد ایران در بین کشورهای جهان به لحاظ رقابتپذیری توصیف کرد.
-
استاندار تهران:
اقتصاد دستورپذیر نیست
استاندار تهران با تاکید بر اینکه اقتصاد نمیتواند با دستور و مصوبه هدایت شود،گفت: اساساً دولت در حوزه اقتصادی نقش ارشادی به عهده دارد.
-
اقتصاد ترکیه باز هم کوچکتر شد
برای دومین بار متوالی، اقتصاد ترکیه رشد منفی شدیدی را تجربه کرد.