عدالت آموزشی
-
ماجرای تردد معلمان خصوصی با آمبولانس در پایتخت
یک استاد دانشگاه به آسیبها و حواشی کلاسهای آمادگی کنکور اشاره کرد و گفت: شاید شنیده باشید که عدهای از معلمین خصوصی با آمبولانس رفت و آمد میکنند. این معلمهای کنکور به آمبولانس خصوصی پول میدهند که آنها را از خط ویژه از کلاس اول به کلاس بعدی برسانند که البته این پول در مقابل شهریههای هنگفتی که میگیرند چیزی نیست. اما آیا دانش آموزان معمولی توان استفاده از چنین معلمانی را دارند؟
-
در واکنش به اظهارات سرپرست وزارت آموزش و پرورش
محمدی: شرایط آموزشی کشور دچار بحران بی عدالتی شده است
یک عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با تاکید بر این که «شرایط آموزشی کشور دچار بحران بی عدالتی شده است» گفت که برای برقراری عدالت آموزشی باید به سمت تقویت مدارس دولتی حرکت کرد.
-
ویدئو / خداحافظی با مدارس خشتی و گلی
میثاقنامه خیرین و دولت برای برچیدن مدارس خشتی و گلی در چند استان کشور، طی مراسمی در استان سیستان و بلوچستان با حضور سیدجواد حسینی سرپرست آموزش و پرورش امضا شد. این مراسم در شورای اداری سیستان و بلوچستان با حضور معاون عمرانی وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان نوسازی مدارس کشور، رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور، استاندار سیستان و بلوچستان و برخی از مدیران این استان و جمعی از خیرین مدرسهساز برگزار شد.
-
ارائه آموزش استاندارد و برقراری عدالت آموزشی؛ رسالت دانشگاه پیام نور
معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه پیام نور آموزش با کیفیت و استاندارد و همچنین برقراری عدالت آموزشی در سراسر کشور به ویژه برای اقشار کم درآمد را رسالت دانشگاه پیام نور دانست و گفت: دانشگاه پیام نور به لطف خدا رسالت خود را در جامعه بسیار خوب انجام داده و درخشش دانش آموختگان این دانشگاه در آزمون های کانون وکالت و همچنین مقاطع تحصیلات تکمیلی دیگر دانشگاه ها، گواهی بر این ادعاست.
-
در حاشیه جلسه دولت
سرپرست آموزش و پرورش: ارزیابی عملکرد مدارس نباید براساس رتبههای برتر کنکور باشد
سرپرست وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه در کنکور عدم تعادل منطقهای، رشتهای و مدرسهای داریم، گفت: باید راهنمای تحصیلی را برای جبران این عدم تعادلها دنبال کنیم.
-
کنکور قتلگاه عدالت آموزشی است
افزایش اختلاف سطح علمی دانشآموزان مدارس دولتی با غیردولتی
دبیرکل اتحادیه انجمن های اسلامی دانش آموزان با انتقاد از وضعیت فعلی آموزشی ورود به دانشگاهها، روند فعلی را مغایر با عدالت آموزشی دانست و گفت: آمار و تحلیل ها نشان از عدم موفقیت نسبی دانش آموزان مدارس دولتی در آزمون سراسری نسبت به دانشآموزان مدارس غیرانتفاعی می دهد که این موضوع جای تحلیل جدی دارد.
-
در واکنش به اظهارات سرپرست وزارت آموزش و پرورش
سعیدی: عدالت آموزشی در کشور وجود ندارد
یک عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با بیان اینکه «در کشور عدالت آموزشی نداریم» گفت: شانس بدست آوردن رتبههای بهتر در کنکور در میان دانش آموزان در شهرهای بزرگ به دلیل مافیای کنکور بیشتر است که باید این چرخه باطل را قطع کرد.
-
توجه به مدارس دولتی ضعیف به عنوان "مدارس لازمالتوجه"
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش با اشاره به توزیع رتبههای برتر کنکور و لزوم توجه به کیفیت آموزش در انواع مدارس گفت: رویکرد نظام آموزشی به سمت شناسایی انواع هوش است. رویکرد ما این است که در قالب طرح شهاب ابعاد دیگر هوش را مورد توجه قرار دهیم و هر دانش آموز متناسب با استعدادش هدایت شود.
-
احمدی لاشکی: نتایج کنکور نشاندهنده نبود عدالت آموزشی در کشور است
نایب رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه «عدالت آموزشی در کشور وجود ندارد»، گفت: باید در راستای برقراری عدالت آموزشی ضمن محدود کردن مدارس خاص، مدارس دولتی را تقویت کرد.
-
رتبههای برتر کنکور از قشر مرفهاند؟
اسامی نفرات برتر کنکور سراسری هفته گذشته اعلام شد و تقریبا میتوان گفت نام دانش آموزان مناطق محروم که در مدارس دولتی عادی تحصیل کردهاند کمتر در میان آنها به چشم میخورد. تحصیل بیش از ۷۰ درصدی نفرات برتر کنکور در مدارس خاص دولتی و غیردولتی زنگ خطر به محاق رفتن"عدالت آموزشی" را دوباره به صدا در آورد.
-
زاهدی در ایسنا:
بساط کنکور جمع شود/مدارس دولتی از مدارس غیرانتفاعی بهترند
رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با تاکید بر لزوم حذف کنکور گفت: مجلس در حال آماده کردن طرحی برای حذف کنکور است چون تا زمانی که بساط کنکور جمع نشود بساط موسسات و آموزشگاه های کنکور هم جمع نخواهد شد .
-
در گزیده اخبار سیاسی ۲۰و۲۱ مرداد بخوانید؛
توضیحی درباره حادثه بیشه کلا/اصلاح آیین نامه شورای اطلاع رسانی دولت/دیدار ظریف با وزیرخارجه قطر
احتمال تغییر در آزمون وکالت سال ۹۹/ تصیمیم گیری درباره ساماندهی وضعیت صدور کارتهای هوشمند/ ابلاغ وظایف و تکالیف ۹ کارگروه اقتصاد مقاومتی/ توضیح نیروی هوایی ارتش درباره حادثه بیشهکلا/ واکنش وزارت خارجه به تلاش آمریکاییها برای مسدود کردن حسابهای کاربری ظریف در شبکههای اجتماعی و... از جمله گزیده اخبار سیاسی ایسنا در روز یکشنبه و دوشنبه، بیستم و بیست و یکم مرداد ماه ۱۳۹۸ است.
-
رتبههای برتر کنکور به عملکرد مدارس ارتباطی ندارد
سرپرست وزارت آموزش و پرورش از اعمال سیاست اصلاحی برای کاهش تنوع مدارس خبر داد و گفت: طرح مدارس، مناطق، استان ها و دانش آموزان لازم التوجه را با توزیع ترجیحی بودجه در دستور کار داریم.
-
۸۰ درصد قبولیهای کنکور به ۵ تا ۶ استان اختصاص دارد
سرپرست وزارت آموزش و پرورش با طرح این پرسش که آیا عدالت آموزشی را بخوبی پیاده می کنیم، گفت: بیش از ۸۰ درصد کل قبولی های کنکور به ۵ تا ۶ استان اختصاص مییابد همچنین دانش آموزان ۲۰ درصد از مدارس به ۸۰ درصد موفقیتهای برتر در کنکور و المپیادها دست مییابند.
-
قبولیهای امتحانات نهایی به ۸۴ درصد رسید
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه سیاست توسعه متوازن در حال تحقق و شمار تجربیها در حال کاهش است، گفت: میانگین نمره کتبی نهایی در سال ۹۱، از ۱۱.۲۳ درصد به ۱۲.۶۰ ارتقا یافته است و ۱.۳۷ نمره افزایش داشتهایم. همچنین درصد قبولی در سال ۹۱ از ۷۶.۳ درصد به ۸۴.۷ در خرداد ۹۸ افزایش یافته است.
-
قمی: نتایج کنکور نشان دهنده کم بودن عدالت آموزشی است
یک عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با بیان اینکه عدالت آموزشی در کشور کم است، گفت: باید ساز و کار و ساختار آموزشی تغییر کرده و به سمت ایجاد امکانات یکسان برای همه دانشآموزان حرکت کنیم تا رقابت در کنکور هم در یک سطح باشد؛ کما اینکه نتایج کنکور از کم بودن عدالت آموزشی حکایت میکند.
-
میرزاده: نفرات برتر کنکور ملاک درستی برای قضاوت نظام آموزشی نیست/ باید تنوع مدارس جمع شود
سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تنوع در نوع مدارس در راستای عدالت آموزشی نیست، اظهار کرد: تنوع مدارس باید جمع شود؛ چون نتیجه آن به ضرر مدارس دولتی تمام خواهد شد.
-
زمان و نحوه فعالیت پایگاههای «انتخاب رشته کنکور» اعلام شد
مدیرکل امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیبهای اجتماعی اظهار کرد: در مراکز مشاوره آموزش و پرورش جهت انتخاب رشته دانش آموزان خدماتی از قبیل صدور کارنامه مجازی، آزمون شخصیتی، آزمون رغبت، مشاوره فردی و خانوادگی ارائه میشود.
-
جا ماندن مدارس دولتی عادی از گردونه برترینهای «کنکور سراسری»
پس از انتشار اسامی ۱۰ نفر اول کنکور سراسری در رشتههای علوم ریاضی و فنی، تجربی، انسانی و ۵ نفر اول رشتههای زبان انگلیسی و هنر، انتقاداتی پیرامون جای خالی دانش آموزان مدارس دولتی عادی در صف اول نفرات برتر کنکور شکل گرفته است.
-
رییس دانشگاه پیام نور استان همدان:
عدالت آموزشی پیام نور از برکات انقلاب بوده است
رییس دانشگاه پیام نور استان همدان گفت: بعد از پیروزی انقلاب پیام نور امکان تحصیلات دانشگاهی را برای همه مردمی که به شهرهای بزرگ دسترسی ندارند، فراهم کرد.
-
ویدئو / روایت مرز؛ دانشآموز، مدرسه، قاچاق
با وجود وعده همۀ دولتهای پس از انقلاب برای توسعه عدالت آموزشی، دانشآموزان بسیاری از روستاهای کشور هنوز بدون مدرسه درس میخوانند. هرچند رئیس آموزش و پرورش سراوان میگوید برخی کودکان بازمانده از تحصیل را به مدارس بازگرداندهاند و مرحله دوم توسعه آموزش نیز در راه است و سیدمحمد بطحائی - وزیر آموزش و پرورش - نیز موضوع عدالت آموزشی را محور اصلی برنامههای خود اعلام کرده بود، اما بسیاری از دانشآموزان روستایی در سیستان و بلوچستان، مانند برخی استانهای دیگر، هنوز از این شعار، ثمره چندانی ندیدهاند.
-
۳۷ درصد؛ شانس ادامه تحصیل فرزندان دهکهای پایین در مقطع متوسطه
کارشناس اقتصاد اجتماعی با استناد به تحقیقی گفت: طبق یک تحقیق حدود ۷۰ درصد ورودیهای یک دانشگاه خوب از سه دهک بالا بودند و آنها که وضعشان بهتر بود بیشتر کار پیدا کردند. این یعنی سیستم آموزشی ما نتوانسته فردی را تربیت کند که بعد از فارغ التحصیلی بتواند به سرکار برود. احتمالا این افراد آموزشهایی خارج از مدرسه دیده و جبران مشکلات آموزشی مدارس را خانواده پر کرده است. نقش آموزش رسمی در اینجا کم میشود.
-
رئیس سازمان سنجش آموزش کشور خبر داد
جمعبندی نهایی اصلاح قانون سهمیه ایثارگران در کمیسیون آموزش مجلس
رئیس سازمان سنجش آموزش کشور از جمعبندی نهایی در خصوص اصلاح سهمیه ایثارگران در کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس خبر داد و گفت: امیدوار هستیم این موضوع طی هفتههای جاری در صحن علنی مجلس تصمیمگیری شود تا بتوانیم قانون جدید را در آزمونهای امسال اجرایی کنیم.
-
یک استاد دانشگاه شریف تاکید کرد:
ضرورت تغییر راهکارهای حمایت از داوطلبان ایثارگر
یک استاد دانشگاه شریف با تاکید بر اینکه رقابتهای علمی برای ورود به دانشگاهها باید در شرایط برابر اتفاق بیفتد، گفت: باید راهکارهای حمایت از داوطلبان ایثارگر برای ورود به دانشگاهها تغییر کنند و وضعیت به گونهای نباشد که عدالت آموزشی کشور زیر سئوال برود.
-
نقش سهمیهها در تحقق عدالت آموزشی کشور؛
آیا قانون "سهمیه" آزمونها اصلاح میشود؟
سهمیه ورود به دانشگاهها امروزه به یکی از موضوعات چالشبرانگیز عرصه رقابت برای ورود به دانشگاهها و موسسات آموزش عالی تبدیل شده است و طی دو سال اخیر بسیاری از داوطلبان با برگزاری تجمعات اعتراضی در مقابل وزارت علوم و مجلس با تبعیضآمیز خواندن قوانین مربوط به سهمیهها، اصلاح این قوانین را خواستار شدند. این داوطلبان اعمال سهمیه در آزمونها را نوعی تبعیض و مغایر عدالت آموزشی در کشور میدانند.
-
ابتداییها در ایام نوروز داستان میخوانند و مینویسند
معاون آموزشی وزارت آموزش و پرورش ضمن بیان اینکه سطح دسترسی دانش آموزان در مقطع ابتدایی به بالای 98 درصد رسیده است، در زمینه ایجاد عدالت جنسیتی در آموزش نیز گفت که در این باره نیز گامهای خوبی برداشته شده هر چند دختران به اندازه پسران دسترسی به آموزش ندارند.
-
دستور دو وزیر جهت توسعه «عدالت آموزشی» در مناطق آزاد
وزیر کشور و وزیر آموزش و پرورش، به مناسبت سالروز تصویب قانون تشکیل شوراهای آموزش و پرورش پیام مشترکی صادر کردند.
-
معاون وزیر آموزش و پرورش:
عدالت را حتی در نگاهمان به دانش آموزان رعایت کنیم
معاون وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه مواظب تک تک کلماتمان باشیم زیرا این کلمات آینده های دانش آموزان را می سازد گفت: عدالت را حتی در نگاهمان بین دانش آموزان رعایت کنیم چه بسا کسانی که قدرت یادگیری کمتری دارند، به توجه بیشتری نیاز دارند.