-
پامپئو و یک سال ادعای حفظ پرستیژ وزارت خارجه آمریکا
به رغم کاهش بودجه و نبود موفقیت قابلتوجهی در عرصه دیپلماتیک،مایک پامپئو، در یکسالگی تصدی پست وزارت خارجه آمریکا مدعی است که پرستیژ دیپلماسی آمریکا را حفظ کرده است.
-
/گزارش/
میراث بن سلمان تنها حبس و اعدام خواهد بود؟
عربستان هفته گذشته ۳۷ تن از شهروندان این کشور را اعدام کرد و این بزرگترین اعدام جمعیای بود که از ژانویه ۲۰۱۶ و سر بریدن ۴۷ نفر از جمله شیخ نمر النمر، روحانی برجسته شیعه در این کشور اتفاق افتاد.
-
پنج چالش پیش روی رییس جمهوری جدید اوکراین
با پیروزی ولودیمیر زلنسکی، کمدینی که هیچ گونه سابقه سیاسی نداشته، اوکراین وارد آبهای خروشان سیاسی شده است.
-
/تحلیل/
ارتش سودان؛ پیاده نظام عربستان؟
"عربستان حمایت خود را از دولت انتقالی نظامی در سودان از زمان برکناری رئیس جمهوری این کشور اعلام کرده است. ناظران پیشنهاد میدهند که عربستان نفوذش را بر خارطوم افزایش میدهد. خوب چرا باید چنین باشد؟"
-
صدراعظمی مرکل تا کی دوام میآورد؟
آنگلا مرکل اعلام کرده است که میخواهد تا زمان پایان دوره تصدیاش در قدرت بماند اما در پشت پرده زمزمههایی برای صدراعظمی "آنه گرت کرامپ – کارنبائر،" شنیده میشود.
-
رهبرانی بدون سابقه سیاسی
این روزها مردم جهان از انتخاب ولودیمیر زلنسکی، کمدینی که بدون داشتن سابقه فعالیت سیاسی در انتخابات ریاست جمهوری اوکراین شرکت کرده و به پیروزی رسید، متعجب هستند اما زلنسکی اولین چهره سیاسی با این شرایط نیست بلکه در حال حاضر در دیگر کشورها نیز افرادی قدرت را در دست دارند که تا پیش از این هیچگونه تجربه سیاسی جدی نداشتهاند.
-
عبدالباری عطوان بررسی کرد؛
شش نکته از سخنرانی اخیر سید حسن نصرالله
سخنرانیهای سید حسن نصرالله، دبیرکل حزب الله لبنان و رهبر مقاومت اسلامی در این کشور همواره حاوی دادهها و برداشتهایی عمیق از حوادث جاری در خاورمیانه و سراسر جهان است. سخنرانی اخیر او که روز دوشنبه در جشن میلاد امام زمان (عج) ایراد شد نیز به همین شکل بود، او در این سخنرانی نکات بسیاری را درباره مسایل مهم مختلفی بیان کرد.
-
اسلامهراسی اینبار به بهانه حملات سریلانکا
با گذشت نزدیک به یک هفته از آتشسوزی کلیسای مشهور نوتردام به عنوان یکی از نمادهای مسیحیت کاتولیک در شهر پاریس، رخداد ناگوار دیگری توجه مسیحیان جهان را به خود جلب کرد؛ بمبگذاری که چندین کلیسا را در یکی از اعیاد مسیحیان در کشور سریلانکا که کمتر شاهد حملاتی با انگیزه مذهبی بوده، هدف قرار داد. این پرسش مطرح است که چنین حملاتی با این ابعاد را چه گروه یا جریانی سازماندهی کرده است؟ آیا تلاشی سازمان یافته برای هدف قرار دادن جوامع مسیحی (و شاید در آینده نزدیک یهودی) در جهان و منتسب کردنشان به گروهکهای ناشناسی با اسامی و ظواهر اسلامی و متعاقب آن دامن زدن به اسلامهراسی در کار است؟
-
/تحلیل/
سوریه ۲۰۱۹ عراق ۲۰۰۳ نیست
اعلام خروج آمریکا از سوریه انتقاداتی را از جانب دوستان و دشمنان دونالد ترامپ به همراه داشت، اما با استقبال گروهی هم همراه شد. حامیان اقدام ترامپ به درستی اشاره میکنند که طرفداران حضور آمریکا در سوریه همان کسانی هستند که ما را به جنگ عراق کشاندند. به استدلال آنها، اقدام آنها اشتباه بود و اکنون هم اشتباه است. اما اوضاع سوریه در سال ۲۰۱۹ را میتوان با عراق در سال ۲۰۰۳ مقایسه کرد؟
-
/گزارش-نیویورکتایمز/
درگیریهای مذهبی در آسیا رو به افزایش است
"حمله مرگبار در سریلانکا نشان دهنده این واقعیت است که در منطقهای که تساهل مذهبی تحت تاثیر سیاستی مبتنی بر هویتهای قومی و نژادی تضعیف میشود، به چه آسانی و راحتی همزیستی مذهبی از هم فروپاشیده میشود."
-
/تحلیل- نشنال اینترست/
نقش اردن در امنیت منطقه
نحوه اجرای طرح صلح خاورمیانه توسط دولت دونالد ترامپ و احتمال اجرایی شدن تصمیم بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی مبنی بر الحاق برخی از مناطق کرانه باختری به فلسطین اشغالی پیامدهای بسیاری برای اردن به همراه خواهد داشت.
-
/گزارش-فایننشال تایمز/
پایین بودن بودجه نظامی آلمان باعث تضعیف ناتو میشود
"تا زمانی که به اصطلاح ائتلاف بزرگ در آلمان به حضورش در قدرت ادامه دهد، پایبندی برلین به وعدههایش به آمریکا و هم پیمانان اروپایی برای افزایش بودجه نظامی خود با اما و اگر همراه خواهد بود. خودداری آلمان در عمل کردن به این تعهداتش باعث تضعیف اعتماد میان این کشور و هم پیمانانش میشود؛ اعتمادی که مؤلفه ضروری یک ائتلاف نظامی بین المللی موفق است."
-
/تحلیل/
پازل "معامله قرن" در حال تکمیل شدن است
از زمانی که دولت دونالد ترامپ روی کار آمده دیگر صحبتی از مذاکرات صلح بین اسرائیل و فلسطین نیست، شاید به این دلیل که دیگر موضوعی برای بحث باقی نمانده تا دو طرف اسرائیلی و فلسطینی روی آن گفتوگو کنند. با گذاشتن طرح "معامله قرن" روی میز، دیگر طرحها نظیر طرح صلح پیشنهادی عربها در سال ۲۰۰۲ یا همان راه حل دو کشوری، رنگ باختهاند و تلاشهای میدانی آمریکا برای اجرای طرح مورد نظرش شروع شده است، مثل تکههای پازلی که در حال قرار گرفتن در کنار یکدیگرند.
-
اندیشکده کارنگی: عربستان در یمن سر در گم است
اندیشکده بینالمللی کارنگی در تحلیلی نوشت، عربستان در حالی به شکل کورکورانه در حال تداوم یک کمیپین بمباران "شکست خورده" علیه یمنیها است که اهدافش از این کمپین مشخص نیست و نمیداند که در یمن چه چیزی میخواهد.
-
/سرمقاله- رای الیوم/
آیا سودان تحت امر شورای نظامی جای مصر در "ناتوی عربی" را میگیرد؟
عبدالفتاح البرهان، رئیس شورای نظامی سودان به شکل کامل بر تداوم حمایت خود از ائتلاف عربی ضد یمن به رهبری عربستان تاکید کرد به طوریکه سخنگوی او گفت، نیروهای سودانی شرکت کننده در این ائتلاف تا تحقق کامل اهداف ائتلاف علیه نیروهای انصارالله در یمن باقی میمانند.
-
/گزارش-واشنگتن پست/
رولا غنی، صدای زنان افغان، نگران از مذاکرات صلح با طالبان
بانوی اول افغانستان میخواهد صدای زنان هم در روند صلح شنیده شود و وزنه تعادل جامعهای باشد که حضور زنان در آن پر رنگ میشود.
-
/تحلیل- سوزجو/
"فضاحت انتخاباتی" در ترکیه
اگرچه بیش از دو هفته از برگزاری انتخابات محلی ترکیه در ۳۱ ماه مارس میگذرد، اما همچنان نتایج انتخابات در استانبول، مهمترین کلانشهر ترکیه درهالهای از ابهام باقی مانده، مسالهای که مردم را کلافه کرده است.
-
رد پای شاهزاده بیمسئولیت سعودی در جنگ داخلی لیبی
"نمایندگان سازمان ملل متحد، بعد از سالها آشفتگی در لیبی، معتقد بودند در آستانه توافقی قرار دارند که جناحهای این کشور را در کنفرانسی گردهم جمع میکند تا سازشی در مورد دولت واحد و برنامهای برای انتخابات ایجاد شود. پس از آن خلیفه حفتر، جنگ سالار ۷۵ ساله که تمایلات تبدیل شدن به دیکتاتور بعدی لیبی را دارد، توطئهای علیه طرابلس به جریان انداخت که روند صلح را از میان برد و این امکان وجود دارد که یک جنگ داخلی عربی ویرانگر دیگر آغاز شود."
-
/گزارش-واشنگتن پست/
شادمانی معترضان سودانی پیچیده در تردید و آشوب عمیق
از آنجا که سودان با بحرانهای متعددی روبروست، یافتن راه برونرفت سیاسی فوری ضرورت دارد. اما شورای نظامی سودان که عملا قدرت را در دست دارد، تنها در شرایطی با رهبران معترض وارد مذاکره میشود که حامیانشان به "هرج و مرج" متوسل نشوند و باید دید ارتش سودان تا کجا مقابل معترضان کوتاه آمده و به آنها اجازه مانور میدهد.
-
داستان عصای عمر البشیر
عصا عمر البشیر، رئیس جمهور مخلوع سودان را همچنان همراهی میکرد و در محافل رسانهای و دیدارهای مردمی همراه او بود. البشیر به نشانه تهدید به آن اشاره و به نشانه شادی با آن میرقصید. تا جایی که عصا به یک علامت متمایز کنندهای تبدیل شد که او را از دیگر رهبران عرب جدا میکرد. داستان این عصا چیست که نزدیک بود یک بحران داخل پارلمان سودان به بار آورد.
-
/گزارش - واشنگتن پست/
رقابت مرگبار داعش و القاعده برای تسلط بر یمن
به گفته رهبران قبایل، مقامهای امنیتی و تحلیلگران، داعش و القاعده رقابت مرگباری را بر سر کنترل اراضی، جذب نیرو و نفوذ در یمن به راه انداختهاند که قبایل را گرفتار دودستگی کرده و بی ثباتی را در این فقیرترین کشور خاورمیانه عمیقتر کرده است.
-
/گزارش-واشنگتن پست/
معامله قرن اواخر بهار رونمایی میشود؛ حرفی از کشور فلسطین نیست
انتظار میرود "معامله قرن" کاخ سفید برای خاورمیانه اواخر بهار یا اوایل تابستان رونمایی شود اما با طرح تشکیل کشور مستقل فلسطین که فرضیه مقدم تلاشهای صلح بوده است، فاصله خواهد داشت.
-
/تحلیل/
انعکاس سیاستهای ترامپ در جهان؛ بازگشت جنبشهای مسلح
محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران پس از تروریستی خواندن "سپاه پاسداران انقلاب اسلامی" از سوی دولت عهدشکن آمریکا، جملهای مهم، شفاف و هشدار دهنده به غرب و اتحادیه اروپا دارد.
-
سکوت معنادار عربستان و امارات در قبال سقوط عمر البشیر؛ همیشه پای منافع در میان است
با وجود اینکه در ابتدا عربستان و امارات در واکنش به سقوط حکومت عمر البشیر هیچ موضعگیری نداشتند اما در حال حاضر هر دو نگران کشیده شدن این کشور به سمت آشوب هستند؛ آشوبی که منجر به بیثباتی در شاخ آفریقا و متضرر شدن منافع این دو کشور میشود.
-
/گزارش -اسپوتنیک/
همزمان با جبهه باز با اسرائیل، اسد برای بستن نهایی پرونده ادلب و شرق فرات آماده میشود
گزارشها حاکی از آن هستند که دولت سوریه همزمان با بالا گرفتن شدت درگیریها با رژیم صهیونیستی، برای بازپس گیری نهایی ادلب و پس از آن منطقه "شرق فرات" آماده میشود.
-
/تحلیل-گاردین/
پایان انقلابهای سودان و الجزایر خوش خواهد بود؟
"کشورهای شمال آفریقا با دشوارترین محک خودشان مواجه هستند؛ آیا آنها میتوانند مقابل گرایش به سوی حاکمیت خودکامه مقاومت کنند؟"
-
وال استریت ژورنال بررسی کرد
زوایای پنهان دوران کودکی و نوجوانی بنسلمان و راز رسیدنش به رأس هرم قدرت در عربستان
روزنامه "وال استریت ژورنال" جزئیاتی از کودکی و نوجوانی ولیعهد عربستان و چگونگی رسیدن سریع وی به رأس هرم قدرت در عربستان فاش کرد.
-
/گزارش/
جایی برای زنان و کودکان داعش نیست
"اردوگاه الهول در شمال شرقی سوریه مکانی سرشار از خشم و پرسشهای بیپاسخ است. در این اردوگاه زنان و کودکان به جا مانده از گروه داعش مستقر هستند، جدا از مردانشان، کابوس خلافت و دولتها."
-
الشرق الاوسط بررسی کرد
ترکیه، گره کور مشارکت اروپاییها در برنامه ائتلاف آمریکا در شرق سوریه
یک رسانه عرب زبان با انتشار گزارشی نوشت که همپیمانان اروپایی آمریکا در ائتلاف بینالمللی به اصطلاح "ضد داعش" شروطی را برای باقی ماندن در این ائتلاف در سوریه تعیین و این مشارکت را به حل و فصل اختلافات میان ترکیه و آمریکا درباره ایجاد منطقه امن در شمال سوریه منوط کردهاند.
-
/تحلیل عبدالباری عطوان/
خروج مصر از ناتوی عربی به چه معناست و چه انگیزههایی در پشت آن قرار دارد؟
عبدالفتاح سیسی، رئیس جمهور مصر دو سیلی محکم به صورت آمریکا زده است؛ اول زمانی که تصمیم گرفت از ائتلاف امنیتی و اقتصادی کشورهای خاورمیانه یا آنچه پیمان ناتوی عربی سنی خوانده میشود و هدف آن محدود کردن نفوذ ایران است، خارج شود، سیلی دوم نیز زمانی بود که سیسی تصمیم گرفت جنگندههای پیشرفته سوخو- ۳۵ روسیه را به جای جنگندههای اف- ۱۶ و اف- ۳۵ آمریکا خریداری کند.
برای دسترسی به اخبار قدیمیتر، در منوی مربوطه سال و ماه را محدود کنید.