-
/گزارش- گاردین/
ترامپ هم از آمریکا متنفر است باید بیرون انداخته شود!
حمله دونالد ترامپ به چهار زن رنگین پوست کنگره که منتقد دولت او هستند، در روزهای اخیر خبرساز شده است اما با نگاهی به سابقه این رییس جمهور در انتقاد از وضعیت آمریکا، این سوال در ذهن به وجود می آید که اگر قرار باشد کسی که شرایط را نقد میکند از کشور خارج شود، آیا ترامپ یکی از آنها نیست؟!
-
/تحلیل - گاردین/
ترامپ با حمله به ایلهان عمر به دنبال بدنامسازی مسلمانان است
رئیسجمهور آمریکا نشان داده که ایلهان عمر نماینده زن مسلمان دموکرات کنگره آمریکا را یک هدف مناسب برای حمله شناخته تا به این ترتیب مسلمانان را نیز بدنام کرده و استراتژی انتخاباتی خود را به پیش ببرد.
-
گفتوگو با عباس خامهیار
رابطه با اخوان المسلمین؛ در کنار پیامدها، فرصتها را هم ببینیم!
نویسنده کتاب «ایران و اخوانالمسلمین؛ عوامل همگرایی و واگرایی» گفت: ایران اگر بخواهد با اسلام سیاسی تعامل داشته باشد، نزدیکترین و برجستهترین جریان، اخوانالمسلمین است.
-
/تحلیل-دیلی بیست/
چرا "مرگبارترین ارتش تاریخ" قادر به پیروزی در جنگهایش نیست؟
"پس از پایان جنگ جهانی دوم، بارها تحلیلگران دفاعی، مورخان ارتش و روسای جمهور آمریکا، ارتش این کشور را تحت عنوان مرگبارترین نیروهای مسلح تاریخ توصیف کردهاند و این موضوع مبدل به بحثی کلیشهای شده است."
-
/سرمقاله- نیویورک تایمز/
از امارات تبعیت کنید، به جنگ یمن خاتمه دهید!
"درگیری در یمن غیرقابل تحمل و برای منطقه خطرناک و به طرز چشمگیری وحشتناک است. کاهش نیروها توسط امارت، بزرگترین نیروی زمینی خارجی حامی این نبرد نظامی به رهبری عربستان که یک نبرد داخلی را به یک فاجعه بشری تبدیل کرده، باید برای هرکس دیگری که در آن دخیل شده، درس عبرتی باشد."
-
سه دلیل اصلی تحریمهای جدید آمریکا علیه حزبالله لبنان
بر خلاف آنچه ترویج شده که حزبالله لبنان از دولت این کشور خواسته تا موضع رسمی و قاطعی را در قبال تحریمهای آمریکا علیه حامیان این حزب اتخاذ کند اما اظهارات اخیر دبیرکل این حزب به خوبی نشان داد که رهبری حزبالله تحریمهای آمریکا را بیتأثیر میداند و نمیخواهد تا با مطرح کردن چنین درخواستهایی دولت کشورش را در تنگنا قرار دهد.
-
آیا چین "ناتوی آسیا" تشکیل میدهد؟
اواسط ژوئن گذشته رئیسجمهوری چین شرکت کنندگان در نشست سران "همکاری و اعتمادسازی در آسیا" را به فکر کردن درباره "ساختار امنیت" منطقه فراخواند.
-
بازگشت عربستان به لبنان از دروازه نخستوزیران پیشین
در شرایطی که همه منتظر نتایج نشست نخست وزیران پیشین لبنان با سعد حریری بودند به خصوص که این نشست در چارچوب همبستگی با حریری در سایه اختلافات درباره ارجاع پرونده حادثه قبرشمون به شورای دادگستری بود که منجر به تعطیلی نشست کابینه شده است، نخست وزیران پیشین لبنان به ریاض احضار شدند.
-
نفت شرق سوریه در دست اسرائیل!
روزنامه "الاخبار" اعلام کرد که به سند درز پیدا کردهای دست یافته است که شامل نامه رئیس مشترک "هیئت اجرایی شورای سوریه دموکراتیک" است که وی طی این نامه به یکی از بازرگانان اسرائیلی اختیار داده است تا به عنوان نماینده این شورا در همه امور مربوط به فروش نفت سوریه در مناطق تحت کنترل کردهای مورد حمایت آمریکا فعالیت کند.
-
/تحلیل-نشنال اینترست/
آمریکا باید در تعهدات امنیتی به همپیمانانش تجدید نظر کند
آمریکا باید در رویکردش نسبت به تعهد به همپیمانانش بازنگری کند و در این میان گسترش "بازدارندگی هستهای" هم بسیار پرمخاطره است.
-
/گزارش- دویچه وله/
انگار کسی خواهان حل بحران لیبی نیست!
به نظر نمیرسد طرفهای حاضر در بنبست درگیری لیبی علاقهای به راهکار دیپلماتیک داشته باشند. با اینکه آمریکا میتواند از نفوذ خود برای ایجاد گفتگو میان آنها استفاده کند، اما به نظر میرسد خلاف آن را انجام میدهد.
-
/تحلیل/
استراتژی ترامپ درباره کره شمالی چیست؟
"کره شمالی شاید تنها مایل به انجام مذاکرهای جدی برای رسیدن به توافقی باشد که بتواند توسط دولت ترامپ اجرایی شود."
-
/گزارش- فارن پالسی/
اف -۳۵ ها، "کمربند و جاده" آمریکاست
"پروژه امنیتی و اقتصادی جهان-گستری را تصویر کنید که هزینهای بالغ بر یک تریلیون دلار دارد و اعضایش ۴۶ درصد از اقتصاد جهان را تشکیل میدهند؛ پروژهای که هدف اصلیاش پیشبرد منافع و نفوذ کشور پیشروی این پروژه است حتی به قیمت وابستگی کشورهای کوچکتر. شرکتکنندگان در این پروژه برای حضورشان پاداشهای بزرگ اقتصادی میگیرند اما پس از مدتی درمییابند که خارج شدن از این شبکه برایشان به مراتب هزینهبردارتر است."
-
/تحلیل-فارنپالسی/
محمود عباس و نتانیاهو برای ادامه حیات به یکدیگر نیاز دارند
"اسرائیل برای اجتناب از یک انتفاضه دیگر، به همکاری امنیتی تشکیلات خودگردان فلسطین نیاز دارد و موجودیت این تشکیلات نیز بدون روابط امنیتی با اسرائیل و بودجه مالی در پی آن، در خطر است."
-
بسته اخبار بینالملل؛
ویدئو / از ادامه معامله تسلیحاتی ترکیه و روسیه تا هشدار چین به آمریکا
در حالی که برخلاف فشارهای آمریکا، معامله تسلیحاتی روسیه و ترکیه همچنان ادامه دارد، چین به آمریکا هشدار داده در موضوع تایوان، با آتش بازی نکند. در همین حال، حزبالله لبنان اعلام کرده آمریکا در کنار تشدید تحریمها، خواهان میانجیگری و مذاکره با این گروه است. اینها و چند خبر دیگر جهان را در این ویدئو ببینید.
-
/گزارش - فارِن پالِسی/
تلاشهای عربستان برای جلب حمایت مجدد دموکراتهای آمریکا
نشریه فارِن پالِسی نوشت، عربستان سعودی بعد از سالها محکوم کردن سیاستهای اوباما و دموکراتهای آمریکا و تحسین تمامعیار دونالد ترامپ، به صرافت افتاده تا نفوذ از دست رفته خود را در میان دموکراتهای آمریکا با توجه به نزدیک شدن موعد برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ این کشور احیا کند.
-
/سرمقاله - رای الیوم/
پنج نکته درباره تفاوت اظهارات اخیر سید حسن نصرالله با اظهارات پیشین او
دبیرکل حزبالله لبنان شامگاه جمعه مصاحبهای تفصیلی با شبکه خبری المنار انجام داد که به دلیل اوضاع کنونی خاورمیانه وضعیت متفاوتی در مقایسه با سخنرانیها و گفتوگوهای پیشین وی داشت و او در این مصاحبه از یک استراتژی جامع در مقابل رژیم صهیونیستی پرده برداشت.
-
/گزارش/
پس از یک تلاش دیگر برای کودتا، چه چیز در انتظار سودان است؟
"خبر روز پنجشنبه دولت نظامی انتقالی سودان درباره خنثی سازی یک اقدام برای کودتا، جدیدترین شکست برای یک معامله تقسیم قدرتی بود که به ایجاد یک ساختار انتقالی سه ساله برای دستیابی به انتخابات دموکراتیک میانجامید."
-
ریشههای اختلافنظر ریاض و ابوظبی از نگاه تحلیلگر هاآرتص
یک شرقشناس اسرائیلی گفت، اینکه اسرائیل از خروج نیروهای اماراتی از یمن حمایت میکند، به دلیل نگرانیهایش از تبدیل این کشور به هدفی برای تحریمهای آمریکاست و همین تصمیم همپیمانان امارات در ائتلاف عربی را غافلگیر کرد. در واقع تصمیم امارات برای خارج کردن نیروهایش از یمن خبرهای منتشر شده درباره اختلافنظرهای مستمر ابوظبی با ریاض را تایید کرد و موجب افزایش شدت تنشها میان اعضای ائتلاف عربی شد و هدف آمریکا و عربستان برای ریشهکنسازی حاکمیت انصارالله بر یمن را بیشتر از هر زمان دیگری دور کرد.
-
/تحلیل- عبدالباری عطوان/
با انتقال اس - ۴۰۰ به ترکیه رویارویی ترامپ و اردوغان حتمی میشود
احتمالا رهبری ترکیه با تحویل اولین و دومین محموله سامانه موشکی پیشرفته "اس ـ ۴۰۰" روسیه، آخرین شریان باقی مانده در روابط ائتلافی و استراتژیک ۷۰ ساله خود با آمریکا را در راستای منافع دشمن یعنی روسیه که برای مقابله با آن (آمریکا) به پا خاسته، قطع کند.
-
خروج امارات از یمن محاسبات عربستان را به هم ریخته است
برخی از پیامدها و تأثیرات اولیه عقب نشینی نیروهای نظامی امارات از یمن اکنون برای همپیمان و همسایه این کشور یعنی عربستان آشکار شده است و اختلافنظر در تخمین ابعاد این خروج و تأثیرات واقعی آن بر آینده جنگ در یمن، ابهاماتی برای عربستان ایجاد کرده است.
-
چرا سامانه پدافند هوایی اس ۴۰۰ حساسیت برانگیز است؟
فروش سامانه زمین به هوای روسی اس ۴۰۰ به ترکیه موجب بروز تنشهای زیادی شده است. اما چرا این سیستم پدافند هوایی برای ترکیه پراهمیت است و به چه دلیل ناتو دخالتی نمیکند؟ آلمان در این میان چه نقشی دارد؟
-
/تحلیل - نشنال اینترست/
معاهده صلح میان دو کره چطور موثر خواهد بود؟
"موضوع انعقاد معاهده صلح میان کره شمالی و کره جنوبی اهمیت زیادی دارد اما چنین معاهدهای تنها زمانی ارزش انعقاد دارد که رهبران آمریکا، کره شمالی و کره جنوبی بتوانند قبل از منعقد کردنش تغییراتی را در وضعیت سیاسی و نظامی موجود در این شبهجزیره رقم بزنند در غیر این صورت چنین معاهدهای حتی ارزش امتحان کردن هم ندارد و در حال حاضر نیز اوضاع سیاسی به گونهای نیست که خبر از در راه بودن چنین تغییراتی بدهد."
-
به قلم گزارشگر ویژه سازمان ملل؛
"جهان در قربانی کردن عدالت، همدست عربستان شده است"
"محاکمه ۱۱ مظنون قتل خاشقجی در عربستان در پشت درهای بسته در جریان است اما به نظر نمیرسد واقعاً اجراکننده عدالت باشد. در حالی که کیفرخواست اعدام برای پنج متهم این پرونده صادر شده، مقامات ارشد سعودی تحت تحقیقات قرار نگرفته و در پرونده قتل برنامهریزی شده خاشقجی متهم شناخته نشدهاند."
-
شراکت عربستان و آمریکا با به قدرت رسیدن یک دموکرات اصلاح میشود
با وجود آنکه روابط آمریکا و حکومت عربستان سعودی برای چندین دهه خوب بوده است اما در وضعیت فعلی این روابط در آستانه فروپاشی قرار داشته و در صورت کنار رفتن ترامپ از ریاست جمهوری بعد از انتخابات ۲۰۲۰ و روی کار آمدن یک رئیس جمهور دموکرات این روند میتواند تغییر کند.
-
/گزارش- دیلی بیست/
برنامه میلیارد دلاری قطر برای جلب توجه آمریکا
دو سال پیش قطر نادیده گرفته میشد و در حالی که برای دولت تازه واشنگتن اهمیتی نداشت، تحت محاصره اقتصادی همسایگانش بود اما حالا دوحه شاهد گشایشی جدید است.
-
عربستان به دنبال خروج آبرومندانه از جنگ "ویتنام عربی"
آیا جنگ یمن به پایان خود نزدیک شده است؟ جواب احتمالا براساس واقعیت سیاسی و جنگی طی ماههای اخیر بله باشد. عربستان به دنبال کسی است که بتواند به کمک آن از جنگ "ویتنام عربی" آبرومندانه خارج شود.
-
دشمنان دموکراسی در کمین موج جدید بهار عربی
"موج اعتراضات مسالمتآمیز مردمی که از اواخر ۲۰۱۰ و ابتدای ۲۰۱۱ چند کشور عربی را دربرگرفت میتوانست اگر مداخلههای خارجی نبود به فرجام مورد دلخواه معترضان برسد اما وقتی پای کشورهای دیگر به میان آمد اعتراضها دیگر در حریم داخلی آن کشورها باقی نماند و از مرزها فراتر رفت؛ اعتراضاتی که شاید ابتدای امر شعلههایی کوچک بودند اما یکباره تبدیل به آتشی شدند که خشک و تر را با هم سوزاندند. در حقیقت عامل گسترش شعله این اعتراضات تعارض ایدئولوژیکی کشورها و ترس مداخلهگران بود که نگذاشت مسیر انقلابهای عربی در جهت درست طی شود و تا امروز نیز پیامدهای آن دامن این کشورها را رها نکرده است."
-
شکاف طرح صلح جارد کوشنر در کجاست؟
«این یک طنز تلخ برای برنامه جدیدالاعلام اقتصادی کاخ سفید برای قلمروی اشغالی فلسطین است. این برنامه با عنوان "صلح برای شکوه" از سوی جارد کوشنر، داماد و مشاور ارشد دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا و با همفکری دیوید فریدمن، سفیر آمریکا در اسرائیل و جیسون دی. گرینبلات، فرستاده ویژه برای مذاکرات بینالمللی مطرح شده است که هدفش جمع آوری ۵۰ میلیارد دلار، اکثراً از میان کشورهای عرب است که حدود نیمی از آن برای توسعه اقتصاد فلسطین هزینه شود و مابقی به فلسطینیهای ساکن مصر، اردن و لبنان برسد.»
-
/یادداشت/
اسرائیل برای حفظ منافع خود در آذربایجان و ارمنستان باید کلاه گشاد آمریکا را به سر کند
«سالهاست که از جنبههای مختلف اذهان عمومی آذربایجان را به سمت و سویی هدایت میکنند که همواره و همیشه جامعه آذری خود را وامدار و مدیون صهیونیستها بداند، یکی از این موارد به رسمیت نشناختن نسل کشی ارامنه توسط دولت اسرائیل میباشد و به طرزی این موضوع در جمهوری آذربایجان کلیشه سازی شده است که گویی صهیونیستها آبروی ترکها را حفظ نمودهاند.»
برای دسترسی به اخبار قدیمیتر، در منوی مربوطه سال و ماه را محدود کنید.