-
خسارت سیل چند هزار میلیارد تومان بود؟
تعداد قابل توجهی از استانهای کشورمان از همان روزهای آغازین سال درگیر سیل شدند و این اتفاق تلخ علاوه بر اینکه تلفات جانی بر جای گذاشت، خسارات مالی سنگینی نیز به کشور وارد کرد.
-
«تختی» نفروخت
آنها یازده تا بودند، ما هشت تا. سه تا اضافه بود. دوتایش قسمت یک زوج شد و یکی روی دستمان ماند.
-
مهمترین اتفاقات تاریخی کلیسای نتردام
کلیسای تاریخی نتردام پاریس با ۸۵۰ سال قدمت، عصر دوشنبه دچار آتشسوزی مهیبی شد که این بنای ارزشمند تاریخی را تا مرز نابودی کامل برد.
-
«آببازی» نکنید!
ایران از همان اول هم اقلیم خشکی داشته است و ساکنان این سرزمین از همان ابتدا ابزارها و فکرشان را به کار گرفتهاند تا بتوانند آب را مدیریت کنند. سیستم آبی دره لیر سیراف، سازههای آبی شوشتر، قُمِشها، قناتها، آبانبارها، ساعتهای آبی و وجود میرابها گواه این ادعاست و هنوز هم برخی از آنها همچنان کاربرد دارند اما چرا بعد از گذشت سالیان سال و پیشرفتهای زیاد، مدیریت آب همچنان کار آسانی نیست و حتی درگیریهایی جسته و گریخته بر سر آب مشاهده میشود.
-
/این گزارش حاوی تصاویر دلخراش است/
حاشیهای بر نظر عجیب بهنوش طباطبایی درباره چرمپوشی
سالانه پوست یک میلیارد حیوان در دنیا به مصرف صنعت چرم میرسد. این در حالی است که ما انسانها برای پوشیدن یک لباس مناسب، گزینههای مختلفی برای انتخاب داریم اما از آنجا که خیلیها نمیدانند پوشیدن چرم و خز باعث میشود حیوانات چه خشونت بزرگی را از سر بگذرانند، اصرار به پوشیدن این لباس دارند.
-
سیلیِ سیل
سرگردان میان خرابهها میچرخد و زیر لب چیزی میگوید. انگار که دنبال چیزی بگردد. سرش را به حالت افسوس تکان میدهد. همه آنچه که عایدش میشود، یک موکت نمور و چهارچوب پنجره است. هردویشان را برمیدارد و دوان دوان میآورد کنار چهارچوب دری که همین چند روز پیش از جا درآمد. نگاه بیرمقی به همه داراییاش میاندازد و بدجور فکری میشود.
-
دختری که نماد انقلاب سودان شد
سودان از آذرماه سال پیش صحنهی تظاهرات خیابانی معترضانی است که از دیکتاتوری سیسالهی عمر البشیر به تنگ آمدهاند و واژهی «الثورة» به معنی انقلاب، ترجیعبند سرودها و شعارهای معترضان است. در میان معترضان زن و مرد که سالهاست اعتراض خود را آشکار و نهان بیان میکنند، دختری جوان به نماد انقلاب سودان بدل شده است.
-
تصاویر کمتر دیدهشده رهبر انقلاب در لباس پاسداری و ۱۰ تعبیر ایشان درباره سپاه
سوم شعبان، سالروز ولادت امام حسین (ع) به نام روز پاسدار نامگذاری شده است.
-
جلوی بچهها غُرِ بیپولی نزنید!
«این روزا دیگه کسی نمیتونه ماشین خارجی خوب سوار شه به جز دزدا! این روزا کسی نمیتونه شغل درست و حسابی برای خودش دست و پا کنه مگه اینکه به یه جا وصل باشه! این روزا ...»
-
از این روستا فقط یک مدرسه مانده است
ساعت ۴ صبح از صدای انفجار لوله پتروشیمی بیدار میشوند و خودشان را به تپههای روستا میرسانند. ساعت ۷ صبح رودخانه کشکان طغیان میکند و آب همه زندگی و روستایشان را جلوی چشمانشان میشوید و میبرد؛ انگار نه انگار که کسی آنجا خانهای داشته و زندگی میکرده است.
-
یک ایده تازه برای آغاز سال نو
بفرمایید خون
اینکه بیشتر مردم این روزها در تعطیلات به سر میبرند معنی اش این نیست که حادثه رخ نمیدهد، بخشهای جراحی بیمارستانها تعطیل نیستند، یا نیازی به اهدای خون وجود ندارد. اما مثل همه چیزهای دیگر، آغاز سال نو و تعطیلات نورزی روی مراجعه به مراکز انتقال خون هم تأثیر میگذارد.
-
حسرت این بستنی به دل «ملوک» ماند
هر نوعی که باشند بستنی هستند و دوستداشتنی. طرفداران زیادی هم دارند اما در سر تا سر ایران اسمها و مواد اولیههای متفاوتی دارند. در جنوب با شیر گاومیش درست میشوند و در شمال با میوههای له شده یخی؛ در اصفهان اسم «حسرت الملوک» گرفته و در خراسان جنوبی «کف» شده است.
-
۳ چهرهای که رهبر انقلاب از آنان نام بردند
رهبر معظم انقلاب اسلامی در سخنرانی روز اول فروردین در حرم مطهر امام رضا (ع)، از سه چهره نام بردند: امیرکبیر، جلال آل احمد و تقیزاده.
-
مروری بر ۳۰ پیام نوروزی رهبر انقلاب
از زمانی که حضرت آیتالله خامنهای سکان رهبری انقلاب را به دست گرفتهاند، هر ساله در اولین روز سال نو محورهای مورد تأکید و افقهای پیش روی جمهوری اسلامی را در پیام نوروزی اعلام میکنند و مسئولان در راستای تحققبخشیدن به شعار سال، خواستههای ایشان را در رویهها و قوانین دخیل میکنند. این نکته جالب توجه است که از سالهای آغازین رهبری ایشان، در کنار شعارهای معنوی که ناظر به رشد جنبههای روحی ملت بوده است، مقولات اقتصادی مثل توسعهی اقتصادی کشور، توجه به معیشت و رفاه اقشار محروم، وجدان کاری، رعایت منابع مالی، تولید و اشتغال و … در کانون توجه رهبر انقلاب قرار داشته است.
-
۶ توصیه امنیتی درباره کودکان
گزارشهای گمشدن بچهها در پیکنیکهای خانوادگی کم نیست. بیشتر آنهایی که الان در سن و سال جوانی هستند حتی خودشان هم به یاد دارند که حداقل یک بار جایی «جا» مانده اند یا خانوادهشان فراموش کرده است که دنبالشان بیاید. از این بدتر، بچههای بسیاری هستند که از گردهماییهای خانوادگی خاطره خوشی ندارند؛ نه تنها به خاطر اینکه این گردهماییها میتوانند حوصلهسربر و خستهکننده باشد بلکه به خاطر اینکه میتوانند مکان مناسبی برای سوءاستفاده از تنهایی بچهها باشد.
-
مهمترین رویدادهای سال ۹۷
سال ۹۷ برای ایرانیان سالی پر حادثه بود؛ رویدادهای مهم و سرنوشتساز مثل نقض برجام توسط آمریکا تا حوادث تروریستی و رسیدگی به پروندههای فساد. البته این سال حوادث ریز و درشت دیگری هم داشت، سال حوادث تلخ و برخی شاد.
-
چند پیشنهاد برای خوشگذرانی ارزان در نوروز
روزهای سختی را گذراندهاید؟ احساس خستگی میکنید و دلتان میخواهد تعطیلات عید به یک سفر درست و حسابی بروید اما پول کافی ندارید؟ ما در این گزارش چند پیشنهاد برای سفر ارزان به شما میدهیم تا شاید بتوانید همینامروز برای یک سفر کوتاه برنامهریزی کنید.
-
راههای تشخیص صنایع دستی «اصل» از «تقلبی»
ایام نوروز در پیش است و احتمالا خیلی از ما در سفر به نقاط مختلف کشورمان دوست داریم از صنایع دستی هر منطقهای برای خودمان چیزی به یادگار بخریم. اگر چه تشخیص برخی از صنایع دستی قاچاق با صنایع دستی تولید ایران دشوار است و کار کسی است که سالها در این حوزه فعالیت کرده است اما با دانستن اطلاعات ساده در برخی موارد میتوانیم مطمئن شویم صنایع دستیای که میخریم تا چه اندازه کار هنرمندان ایرانی است و اصالت دارد یا محصول کشور دیگری است.
-
اختصاصی «ایسنا+»
نخستین توضیحات «مرجان شیخالاسلامی» درباره اتهاماتش
با شدت گرفتن مقابله دستگاه قضایی با مفاسد اقتصادی، رسیدگی به پرونده موسوم به فساد در پتروشیمی در دستور کار قرار گرفت که چند جلسه از محاکمه متهمان این پرونده تاکنون برگزار شده و در این میان یک نام بیشتر از سایرین خبرساز شده است؛ «مرجان شیخالاسلامی آلآقا.»
-
پشت پرده چالش صداوسیما با آذری جهرمی چیست؟
همه چیز از نظرسنجی مردمی درباره برنامههای تلویزیونی شروع شد؛ جایی که ناگهان آرای مسابقه «برنده باش» با اجرای محمدرضا گلزار به شکلی غیرمنطقی افزایش یافت و زمزمههای «تقلب» بالا گرفت. «برنده باش» در حال رقابت با «نود» بود.
-
ناگفتههایی از بازار و مصرف «لوازم آرایش» در ایران
مدیرکل امور فراوردههای آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو اخیراً اعلام کرده گردش مالی محصولات آرایشی و بهداشتی کشورمان ۶۵ هزار میلیارد تومان است. جدا از این رقم بالا، بارها خبرهایی مبنی بر اینکه ایران یکی از پرمصرفترین کشورهای جهان است، مطرح شده. اما دلیل این گردش مالی بالا و مصرف زیاد ما در این حوزه چیست؟
-
«عبرت و وصیت» آیتالله منتظری روی میز ۱۲۶
امروز تصویری از حاشیه اجلاسیه خبرگان منتشر شد که روی میز شماره ۱۲۶، کتاب «انتقاد از خود (عبرت و وصیت)» نوشته مرحوم آیتالله منتظری به چشم میخورد.
-
چه کسانی در ایران نشان «ذوالفقار» گرفتهاند
حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی روز یکشنبه ۱۹ اسفندماه به سرلشکر پاسدار قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، نشان «ذوالفقار» اهدا کردند. «ذوالفقار»، عالیترین نشان و مدال نظامی است و سرلشکر قاسم سلیمانی اولین فرماندهی است که پس از انقلاب اسلامی مفتخر به دریافت این نشان شده است.
-
نانهای آجری، عیدی دستفروشان «پروانه»!
پارکینگ مجتمع تجاری «پروانه» در خیابان جمهوری تهران سالهاست که جمعهی هر هفته میزبان دستفروشان است. «پارکینگ پروانه» یا «بازارِ پروانه» در طول این سالها برای بسیاری از مردم تهران به عنوان جایی برای خریدوفروش اشیای قدیمی، صنایع دستی و چیزهایی که در هیچ دکانی پیدا نمیشود شناخته شده است.
-
ناگفتههای چند ایرانی پناهجو، آدمبر و گرفتار
همه کسانی که به مهاجرت فکر میکنند به ناسا نمیروند. همه قرار نیست دارا خسروشاهیهای بعدی باشند، در واقع داستانهای «بسیار موفق» مهاجرت در اقلیت هستند، همه مهاجران هم چمدانهای پر از پول، کیفهای پر از کتاب و مقالات علمی و افتخار و ابتکارهای ثبتشده ندارند. در واقع بسیاری از مهاجران، به غیر از «امید» هیچ چیز دیگری ندارند و اینها کسانی هستند که به کشوری دیگر «پناه» میبرند.
-
اشکهای ایرانیان در دنیزلی با طعم فلفل
این عکس، بیکیفیت است؛ درست مثل زندگی آدمهایی که در این قاب دیده میشوند؛ پناهجویانی که کیلومترها دورتر از وطنشان، اشک میریزند؛ اشکهایی که معلوم نیست از غم غربت است یا گاز فلفل!
-
چرا عمه، خواهر و مادر؟
شاید زمانی بیشترین فحشهای ناموسی را جدا از دعواهای خیابانی میشد داخل استادیومهای ورزشی شنید اما حالا کار فراتر رفته است و توهین به این سه عضو شریف خانوادهها یعنی عمهها، خواهران و مادران بزرگوار و خشونت علیه آنها به شوخیهای نوجوانان هم رسیده است. این موضوع حتی در فضای مجازی هم شیوع پیدا کرده است و زیر هر پستی با هر موضوعی چند نمونهای از آن دیده میشود و حتی خانمها هم از آن استفاده میکنند!
-
نکشیمون بچهتهرون!
«وقتی یک جوان شهرستانی که تازه به تهران آمده و مشهور شده، علیه وزیر حرف میزند یا از زمین و زمان صحبت میکند باید در یک برنامه کالبدشکافی شود…»
-
«الهام» هستم؛ یک کورهنشین!
لِخلِخکنان میان زبالهها را میجورد و یک گونی پاره نصیبش میشود. لبخند پیروزمندانهای میزند و گونی را پهن میکند روی زمین. حالا میتواند با خیالی راحت یله دهد روی پودر آهک و چقدر خوششانس است که کوره امشب روشن است؛ این یعنی امشب تا صبح گرم است. گرم و امن ...
-
بالاخره گوشی هوشمند خوب است یا بد؟
در عصر رسانه، آنچه میتواند ما را از آسیبهای این ابزار در امان بدارد و به زبان ساده بگذارد ما سوار آن شویم به جای آنکه رسانه سوار ما شود، مدیریت مصرف و گرفتن رژیم مصرف رسانهای است.
برای دسترسی به اخبار قدیمیتر، در منوی مربوطه سال و ماه را محدود کنید.