برای دسترسی به اخبار قدیمی‌تر، در منوی مربوطه سال و ماه را محدود کنید.
  • یک عاشقانه قزاقی

    یک عاشقانه قزاقی

    قوم قزاق مراسم ازدواج را در دو شب برگزار می‌کنند؛‌ یعنی دو شب جشن با اجرای کامل آداب و رسوم که هنوز رنگ مدرنیته را به خود نگرفته و کاملا سنتی برگزار می‌شود.

  • ۱۰ نکته درباره جنبش «جلیقه‌زردها»

    ۱۰ نکته درباره جنبش «جلیقه‌زردها»

    این روزها کلیدواژه «جلیقه‌زردها» در رسانه‌های مختلف زیاد تکرار می‌شود؛ افرادی که در فرانسه دست به اعتراضات گسترده‌ای زده‌اند.

  • ساماندهی پیام‌رسان‌ها با طعم «آب‌خنک»!

    ساماندهی پیام‌رسان‌ها با طعم «آب‌خنک»!

    چند روزی است که پیش‌نویس «طرح ساماندهی پیام‌رسان‌های اجتماعی» توسط نمایندگان مجلس منتشر شده و باعث انتقادهایی شده است. منتقدان به دو موضوع نقد دارند: محتوای محدودکننده‌ و امضاکنندگان این طرح.

  • ۱۰ نکته درباره بوشِ پدر

    ۱۰ نکته درباره بوشِ پدر

    جرج هربرت واکر بوش یا همان بوشِ پدر شب گذشته در نودوچهارسالگی درگذشت. در ادامه ۱۰ نکته درباره بوش می‌خوانید:

  • چرا ایرانیان از این غذای ایرانی سهمی ندارند؟

    چرا ایرانیان از این غذای ایرانی سهمی ندارند؟

    تخم ماهیان خاویاری از گران‌ترین غذاهای جهان است و این در حالی است که دریای خزر به عنوان بزرگ‌ترین منبع ماهیان خاویاری در جهان بیش از ۹۰ درصد خاویار دنیا را تأمین می‌کند. اما سهم مردم ایران از خاویار چقدر است؟

  • چرا «تتو» می‌کنید؟

    چرا «تتو» می‌کنید؟

    تتو دیگر خطوط آبی پخش‌شده زیر پوست چروکیده پیرمردها نیست و نه حتی نقش‌های پیچیده روی دست و بال فوتبالیست‌های خارجی یا خال‌های آبی کوچک روی چانه مادربزرگ‌ها. تتو یکی از رایج‌ترین خدمات آرایشگاه‌ها و سالن‌های زیبایی است. نه تنها خط لب و خط چشم و ابرو بلکه طرح‌های کوچک و بزرگ روی تن، دیگر اصلا عجیب نیست.

  • چه کسی «باب اسفنجی» را آدم کرد؟

    چه کسی «باب اسفنجی» را آدم کرد؟

    امروز شهر زیر دریایی «بیکینی باتم» سوت و کور است و خبری از سر و صدای باب‌اسفنجی، پاتریک، آقای خرچنگ و بقیه نیست. استیون هیلنبرگ برای همیشه آنها را تنها گذاشت و چراغ این شهر شاد دریایی پس از سال‌ها خاموش شد.

  • لطفا تماشاچی آزار زنان نباشید!

    لطفا تماشاچی آزار زنان نباشید!

    نیمی از زنانی که  در دنیا به قتل می‌رسند توسط اعضای خانواده و همسرانشان کشته می‌شوند!‌ اما معنی این جمله این نیست که تنها نوع خشونت علیه زنان،‌ خشونت خانگی است، تنها جایی که خشونت علیه زنان رخ می‌دهد پشت درهای بسته خانه است و خشونت علیه زنان حتما باید منجر به «قتل» شود تا به حساب بیاید.

  • چرا «خز بازی» ساره بیات جنجال‌برانگیز است؟

    چرا «خز بازی» ساره بیات جنجال‌برانگیز است؟

    پوست حیوانات زیباست؛ داشتن پوششی از خز بسیار جذاب است؛ اما صرفا روی تن حیوانات، نه روی بدن ما انسان‌ها.

  • زندگی آخرین بازمانده‌ی ۵۳ نفر چگونه گذشت؟

    زندگی آخرین بازمانده‌ی ۵۳ نفر چگونه گذشت؟

    انور خامه‌ای، نویسنده، پژوهشگر، فعال سیاسی کهنه‌کار و آخرین بازمانده‌ی گروه مشهور «۵۳ نفر» که در سال‌های ابتدایی تشکیل «حزب توده‌ی ایران» از رهبران آن بود، غروب سه‌شنبه ۲۹ آبان در صدودوسالگی درگذشت.

  • ماجراهای کارخانه‌ی هفت‌تپه در پنج پرده

    ماجراهای کارخانه‌ی هفت‌تپه در پنج پرده

    شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت‌تپه در یکی دو دهه‌ی اخیر از پرحاشیه‌ترین و دردسرسازترین شرکت‌های ایران بوده است. مشکلات مدیریتی و در پی آن اعتراضات کارگری با نام این کارخانه گره خورده است.

  • چرا روز جهانی مردها خیلی مهم است؟

    چرا روز جهانی مردها خیلی مهم است؟

    ۲۸ نوامبر روز جهانی مردان است اما قرار نیست مردان در این روز به دریافت هدیه‌های گران‌قیمت از زنان اطرافشان اکتفا کنند بلکه قرار است در این روز بیشتر فکر کنند؛ فکر کردن به خودشان و اینکه چقدر می‌توانند برای اطرافیان مثبت باشند.

  • واقعا در کره‌ شمالی چه می‌گذرد؟

    واقعا در کره‌ شمالی چه می‌گذرد؟

    «به گفته یک روزنامه‌ی دولتی در چین، عموی کیم‌جونگ‌اون پس از آنکه لخت شد و دسته‌ای از سگ‌های گرسنه او را خوردند، کشته شد»؛ شاید شما هم این داستان را شنیده و باور کرده باشید. این خبر را روزنامه‌ی ایندیپندنت در سال ۲۰۱۴ منتشر کرد. چندی بعد مشخص شد که این خبر از شوخی یک طنزپرداز چینی آغاز شده بود و ایندیپندنت در یک گزارش از انتشار این خبر نادرست، پوزش خواست؛ اما تا آن زمان، بسیاری از خبرگزاری‌ها و روزنامه‌های مطرح دنیا این خبر را بازنشر کرده بودند؛ رسانه‌هایی چون «ان‌بی‌سی»، «دیلی میل»، «واشنگتن پست»، «سان» و «اکسپرس».

  • کودکان، سه‌شنبه را آبی می‌کنند!

    کودکان، سه‌شنبه را آبی می‌کنند!

    سه‌شنبه روز جهانی کودک است و یونیسف برای کودکان دنیا برنامه ویژه‌ای دارد. یونیسف در روزهای گذشته تبلیغات وسیعی انجام داده است تا مردم در روز کودک لباس آبی بپوشند و در مورد حقوق کودکان اطلاع‌رسانی کنند.

  • ۱۰ نکته درباره تجارت جدید گوگل

    ۱۰ نکته درباره تجارت جدید گوگل

    در سال ۲۰۱۰ گوگل پا در راهی گذاشت که هدف آن جایگزینی کامل برق مصرفی این شرکت با انرژی‌های تجدیدپذیر بود. اما مقصد نهایی این نبود. این شرکت در اولین اقدام خود با یک «مزرعه‌ی باد» ۱۱۴ مگاواتی در ایالت آیووای آمریکا توافقنامه‌ی خرید برق امضا کرد.

  • خیلی مراقب موبایلتان باشید

    خیلی مراقب موبایلتان باشید

    «خدا ازشون نگذره. خیلی از کسایی که هر روز میان دادسرا، گوشیشونو زدن». این جمله را مسئول حراست دادسرای ناحیه ۸ تهران حین بررسی کیف‌دستی‌ام و با دیدن جعبه موبایلم می‌گوید.

  • زنده باد "علم"!

    به مناسبت هفته ترویج علم در گفت‌وگو با ایسنا تاکید شد

    زنده باد "علم"!

    بر خلاف عده‌ای که معتقد هستند علم به بشریت دروغ می‌گوید، پژوهشگران بر این باورند علم ابزاری در دست بشر برای داشتن زندگی سودمند است، ولی برخی می‌توانند از آن در جهات خلاف استفاده کنند.

  • از «بهشت» فقط خاکستر مانده است

    از «بهشت» فقط خاکستر مانده است

    آنطور که روزنامه‌ها نوشته‌اند، اهالی شهر «پارادایس» تا قبل از اینکه دود سیاه و سوزان آتش وحشی جنگل‌های کالیفرنیا به نزدیک‌ترین فاصله با شهرشان برسد، اصلا فکرش را هم نمی‌کردند که قرار است در کمتر از چند روز، از پارادایس که قرار بود بهشت کوچکشان باشد، تنها تلی از خاکستر و اسکلت سوخته ساختمان‌ها باقی بماند.

  • چهار دروغ بزرگ به نام علم!

    چهار دروغ بزرگ به نام علم!

    آیا پیشرفت علم، دنیا را به جای بهتری تبدیل کرده است؟ شاید نتوانیم این پرسش را با قاطعیت پاسخ دهیم؛ اما امروز، در دوران اوج پیشرفت‌های علمی، یک چیز را با اطمینان می‌دانیم: بارها به نام علم به انسان‌ها خیانت شده است و این خیانت، در زمینه‌های مختلف اتفاق افتاده است. در این میان حوزه‌های پزشکی و داروسازی، اقتصاد، اقلیم‌شناسی و صنایع غذایی مستعدترین زمینه‌های سوءاستفاده بوده‌اند. موارد بسیاری از این خیانت‌ها وجود دارند که در این گزارش چند مورد از آنها آمده است.

  • جزئیات اسنادی که ظریف برای پامپئو رو کرد

    جزئیات اسنادی که ظریف برای پامپئو رو کرد

    وزیر امور خارجه ایران با انتشار توییتی ضمن واکنش به اظهاراتی که اخیراً از سوی همتای آمریکایی‌اش مطرح شده است، مستنداتی را منتشر کرد.

  • این سرود مشهور با یک سیلی خلق شد

    این سرود مشهور با یک سیلی خلق شد

    سپتامبر ۱۹۴۱ است؛ دوران پرتلاطم جنگ جهانی دوم. ایران به اشغال ارتش متفقین درآمده و پرچم متفقین از پادگان استرآباد به اهتراز درآمده است. چکمه‌های نیروهای اشغالگر، دل وطن‌پرستان را می‌لرزاند و در این میان یک نفر هست که احساس می‌کند باید برای این دل‌های لرزان کاری کند.

  • «روز مجازات» هنوز ادامه دارد

    «روز مجازات» هنوز ادامه دارد

    ساعت یازده صبح امروز، که یازدهمین روز از یازدهمین ماه سال میلادی است، دقیقا « صد سال» از پایان جنگ جهانی اول گذشت. جنگی که حدود 40 میلیون نفر کشته به جا گذاشت، جغرافیای سیاسی اروپا و خاورمیانه را تغییر داد، منجر به پایان سلطنت قاجاریه در ایران شد و « دولت-ملت» را زایید.

  • راز شکست نیم‌قرن تحریم در برابر ملتی بدون نفت

    راز شکست نیم‌قرن تحریم در برابر ملتی بدون نفت

    نام کوبا را که می‌شنویم، واژه‌هایی همچون سیگار برگ، سوسیالیسم، چریک، فیدل کاسترو، چه‌گوارا، شکر و انقلاب در ذهنمان نقش می‌بندد؛ اما همه‌ی اینها به کنار، کوبا کشوری است که بیش از نیم‌قرن تحریم را از سر گذرانده است؛ آن هم از سوی کشوری که تا پیش از آن مهم‌ترین شریک تجاری‌اش به شمار می‌رفت یعنی ایالات متحده.

  • اگر دستتان‌ می‌رسد از «خاله طاهره» جاجیم بخرید

    اگر دستتان‌ می‌رسد از «خاله طاهره» جاجیم بخرید

    جاجیم‌دوزهای «زیارت» حالا سال‌های سال است که از این راه نان در می‌آورند و همه غصه این روزهایشان این است که دیگر کسی از آنها جاجیم نخرد و زندگی‌شان لنگ بماند.

  • چه کسی دموکرات‌ها  را «خر» و جمهوری‌خواهان را «فیل» کرد؟

    چه کسی دموکرات‌ها را «خر» و جمهوری‌خواهان را «فیل» کرد؟

    در روزهای گذشته که میلیون‌ها آمریکایی برای رأی‌دادن در انتخابات میان‌دوره‌ای در این کشور آماده می‌شدند، تصاویر الاغ‌ها و فیل‌ها، در کارتون‌های سیاسی، پیکسل‌های تبلیغی کمپین‌ها، فضای اینترنت و برخی شکل‌های گوناگون دیگر به چشم می‌خورد.

  • مرگ حرامزاده را جشن نگیرید!

    مرگ حرامزاده را جشن نگیرید!

    «آنها (آفریقایی‌تباران برزیل) هیچ کاری نمی‌کنند. من حتی فکر می‌کنم که آنها برای وضع حمل هم خوب نیستند»؛ «کشورهای آفریقایی مثل چاه مستراحند»؛ «آنها (پناه‌جویان مسلمان) مثل سگ عرق می‌کنند»؛ این جمله‌ها نه زنگ‌ خطر فاشیسم، بلکه نمودهایی از خود فاشیسمِ جدیدند؛ جمله‌هایی که شاید ده سال پیش کسی باورش نمی‌شد امروز به‌راحتی بر زبان رئیس‌جمهورهای تازه به صندلی‌رسیده‌ای مثل ترامپ یا رئیس‌جمهور تازه به‌قدرت‌رسیده برزیل در جای‌جای کره‌زمین جاری شوند.

  • شما آدم بافرهنگی هستید؟

    شما آدم بافرهنگی هستید؟

    واژه «فرهنگ» در زندگی و گفت‌وگوهای روزمره ما جایگاه ویژه‌ای دارد. مثلا اینکه می‌گوییم: «فلانی خیلی آدم با فرهنگی است.» طبیعی هم هست؛ همه ما از همنشینی با آدم‌های با فرهنگ لذت می‌بریم و گاهی هم تحت تاثیر اصالت آنها قرار می‌گیریم. به هر حال فرهنگ ما تعیین‌کننده چگونگی تفکر و احساس ماست.

  • نترسید و چرندیات را به چالش بکشید!

    نترسید و چرندیات را به چالش بکشید!

    اینستاگرام،‌ تلگرام، توییتر و حتی کتاب‌ها و بسیاری از مجری‌های تلویزیونی و رادیویی به این بلا دچار شده‌اند. گاهی نه تنها دو بار، بلکه باید چندین بار از روی گفته یا شنیده‌ای منتشرشده بخوانید،‌ عقب و جلو بروید،‌ علامت‌های نگارشی را در جاهای مختلف جمله جا به جا کنید اما باز هم سر از معنی جمله در نمی‌آورید.

  • واکنش‌های جالب به «بازی تاج و تخت» ترامپ

    واکنش‌های جالب به «بازی تاج و تخت» ترامپ

    یک روز مانده به آغاز انتخابات میان‌دوره‌ای در آمریکا، دونالد ترامپ روز جمعه در توییترش با استفاده از تصویر پوستر سریال «بازی تاج و تخت» یادآوری کرد که قرار است در ۱۳ آبان‌ماه دور تازه‌ای از تحریم‌ها علیه ایران را آغاز کند.

  • ۱۰ نکته درباره ترامپ استوایی

    ۱۰ نکته درباره ترامپ استوایی

    گاردین، رئیس‌جمهوری جدید برزیل را «ضد زن‌ترین و نفرت‌انگیزترین مقام منتخب رژیم‌های دموکراتیک تمام دنیا در طول تاریخ» توصیف کرده است. البته این ادعا شاید کمی بزرگ باشد اما به هر حال مخالفان «بولسانورو» هم با این توصیف‌ها کاملا موافقند!