-
ویدئو / تحولات بینالملل، تحتالشعاع حادثه دو نفتکش در دریای عمان
دو نفتکش بزرگ خارجی، حوالی ظهر پنجشنبه (۲۳ خرداد) در دریای عمان دچار آتشسوزی شدند. این دو نفتکش «فرانت آلتر» و «کوکوکا کوریجس» نام داشتند که به ترتیب با پرچمهای جزایر مارشال و پاناما در حال حرکت بودند. در پی این حادثه، انفجارها و آتش سوزیهایی در این دو نفتکش رخ داد. کلیه کارکنان این دو نفتکش تخلیه شدند. این حادثه، «مشکوک به حمله» عنوان شده است. بسیاری از رویدادهای بینالمللی نظیر ادامه درگیریها در روابط آمریکا با روسیه و ترکیه طی دیروز و امروز تحتالشعاع این حادثه قرار گرفت.
-
ویدئو / حضور فعال اپلیکیشنها در حوزه سلامت و درمان
بهتازگی اپلیکیشنی برای کاهش درد ساخته شده بود و حالا دو اپلیکیشن دیگر برای تشخیص بیماریهای کودکان و گیاهان رونمایی شده است. در این ویدئو، با این اپلیکیشنها و چند دستاورد دیگر در حوزه علم و فناوری آشنا شوید.
-
ویدئو / پنج فیلم پرفروش هفته - ۲۲ خرداد ۹۸
از میان فیلمهای در حال اکران بر پرده سینماهای سراسر کشور، پنج فیلم توانستهاند رتبههای بالای جدول پرفروشترینهای هفته اخیر (۱۵ تا ۲۲ خرداد ۱۳۹۸) را به خود اختصاص دهند. در این ویدئو این پنج فیلم را مرور میکنیم.
-
ویدئو/ هشتمین کنفرانس الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت
هشتمین کنفرانس الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت با موضوع «الگوی پیشرفت: پیشرانها، چالشها و الزامات تحقق» صبح چهارشنبه - ۲۲ خرداد - با حضور مسئولان مربوطه در سالن همایشهای کتابخانه مرکزی پردیس دانشگاه تهران برگزار شد. مراسم اختتامیه این همایش، فردا برگزار میشود.
-
ویدئو / اولینهای علوم فضانوردی را بشناسید
شاید امروز شنیدن خبر فرستادن ماهواره یا انسان به فضا برای ما تازگی یا جذابیت چندانی نداشته باشد، اما بد نیست بدانیم فرستادن اولین انسان، ماهواره با حیوان به خارج از کره زمین، روزگاری مهمترین خبر برای نسل بشر بوده است. در این ویدئو داستان برخی از اولینهای علوم فضایی را مرور میکنیم.
-
ویدئو / جزیرهای از زباله، وسط اقیانوس آرام
یک لکه متشکل از زباله در اقیانوس آرام، به بزرگترین ناحیه درمیان پنج منطقه بزرگ تجمع پلاستیک در اقیانوسهای جهان تبدیل شده است. محل دقیق این لکه حد وسط جزایرهاوایی و ساحل کالیفرنیا است. مساحت این لکه، ۱.۶ میلیون کیلومتر مربع تخمین زده میشود؛ یعنی به اندازه مساحت ایران یا سه برابر مساحت فرانسه. سالانه بطور تخمینی بین ۱.۱۵ تا ۲.۴۱ میلیون تن پلاستیک از طریق رودخانهها وارد اقیانوسها میشود.
-
ویدئو / میراث «خاله شهربانو»
شهرستان سرخه در استان سمنان، از قطبهای بافندگی است. در زیرزمین خانه کوچک «خاله شهربانو» میتوان میراثی ماندگار پیدا کرد. «جولکین پلاس» یا «پلاس» یکی از صنایع دستی و بافندگی سرخه است که توسط خاله شهربانو به عنوان یک میراث اصیل همچنان حفظ شده است. این محصول با تکهپارچهها بافته میشود و به عنوان زیرانداز یا نظیر آن استفاده میشود. «شهربانو کلامی» که در بین سرخهایها به خاله شهربانو معروف است با حدود ۷۰ سال سن، سالهاست با دستگاه بافندگی خود «پلاس» میبافد. او میگوید امروز زنان با دستگاههای پیشرفته بافندگی میکنند و کسی سراغ بافتههای او را نمیگیرد. ۱۰ ژوئن (۲۰ خرداد) روز صنایع دستی است.
-
ویدئو / «معامله قرن» چیست؟
چند وقتی است که عبارت «معامله قرن» به گوش میرسد؛ طرحی که از سوی آمریکا مطرح و ادعا شده که برای برقراری صلح بین رژیم صهیونیستی و فلسطین است. جمهوری اسلامی ایران به صراحت با این طرح اعلام مخالفت کرده است. اما معامله قرن چیست و چرا اهمیت دارد؟
-
بسته اخبار بینالملل؛
ویدئو / از یک سفر مهم به ایران تا ناآرامی در چند کشور
دنیای اخبار سیاسی در گوشه و کنار جهان هر ثانیه به روز میشود و در بسته اخبار بینالمللی ایسنا بخشی از آن را با هم مرور میکنیم. ادامه تظاهرات در سودان و الجزایر و سفر وزیر امرو خارجه آلمان به ایران برخی از مهمترین اخبار بینالمللی روزهای اخیر هستند.
-
ویدئو / درمان مشکلات روحی و ذهنی، با مطالعه کتاب
مطالعه کتاب به عنوان روش درمانی، ایده چندان جدیدی نیست؛ چراکه ظاهراً قرنها پیشتر، رامسس دوم هم اتاقی مخصوص نگهداری کتاب داشت و بالای در ورودی آن، کلماتی با این عنوان نوشته بود: «خانه درمان روح». زیگموند فروید و بسیاری از روانشناسان و فلاسفه دیگر نیز کتاب را برای درمان بیماران ذهنی تجویز میکردند. اما مطالعه کتاب چطور مشکلات ذهنی و روحی را درمان میکند؟
-
ویدئو / رکوردزنی با شتر، از مغولستان تا انگلستان
یک تیم ماجراجو، سفری ۱۲ هزار کیلومتری را با شتر از اولانباتار - پایتخت مغلوستان - به سمت لندن ترتیب دادهاند. هدف این ماجراجویان، نشر فرهنگ و سنن چادرنشینان مغولستان به جهانیان است.سرگروه این تیم یک دختر ۳۰ ساله است که با همسفرانش تخمین میزنند ماجراجوییشان سه سال طول بکشد و از ۱۴ کشور عبور کنند.
-
ویدئو / تاریخ «پمپبنزین» را در این موزه ببینید
دومین پمپ بنزین ساختهشده در کشور، به نام کلانشهر تهران سند خورد تا این جایگاه بنزین با حدود ۸۰ سال قدمت و بعد از سالها بلاتکلیفی، کاربری مناسب و در شأن خود پیدا کند و حالا با تغییر کاربری این پمپ بنزین، یک برگ از تاریخ صنعت نفت ایران برای همیشه در خیابان انقلاب، تقاطع دروازه دولت، ثبت میشود تا پرونده این بخش از تاریخ کشور نیز به روی مردم باز بماند. موزه پمپ بنزین - متعلق به شرکت ملی نفت ایران - قرار است تا چند روز آینده افتتاح شود و به جز شنبه، هر روز درهای آن به روی مردم باز باشد.
-
بسته اخبار علم و فناوری؛
ویدئو / از چاپ قرنیه تا کاهش درد با اپلیکیشن
استفاده از موبایل و اپلیکیشنهای موبایلی دیگر محدود به بازی و گرفتن تاکسی و حضور در شبکههای اجتماعی نیست. از این پس میتوانید درد خود را هم با اپلیکیشن کاهش دهید.
-
ویدئو / پنج فیلم پرفروش هفته - ۱۵ خرداد ۹۸
از میان فیلمهای در حال اکران بر پرده سینماهای سراسر کشور، پنج فیلم توانستهاند رتبههای بالای جدول پرفروشترینهای هفته اخیر (۸ تا ۱۵ خرداد ۱۳۹۸) را به خود اختصاص دهند. در این ویدئو این پنج فیلم را مرور میکنیم.
-
ویدئو / مستند قلب یک امت
به مناسبت فرارسیدن سالگرد ارتحال بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، روابط عمومی آستان مقدس امام خمینی (ره) سراغ مرکز آموزشی و درمانی قلب بقیةالله (عج) جماران رفته است؛ بیمارستانی که امام خمینی واپسین روزهای حیات خود را در آن گذراندند. فردا، سهشنبه، چهاردهم خرداد و سالگرد ارتحال امام (ره) است.
-
ویدئو / چند باور عمومی اشتباه درباره سرطان
آیا شما هم فکر میکنید تغییر در سبک زندگی باعث شیوع بیشتر بیماریهایی مانند سرطان شده یا سرطان بیماری مربوط به جامعه امروز ماست؟ در این ویدئو قصد داریم برخی باورهای امروزی درباره ابتلا به سرطان را مورد بررسی قرار دهیم.
-
بسته اخبار بینالملل؛
ویدئو / تلاش آمریکا برای تنشزایی و برخی کشورها برای تنشزدایی
فشارهای ایالات متحده آمریکا بر ونزوئلا و اخیراً بر ترکیه بخاطر اصرار این کشور برای خرید سامانه اس-۳۰۰ همچنان ادامه دارد. در سوی دیگر اما، برخی کشورها و گروهها برای توقف سیاستهای جنگطلبانۀ عربستان سعودی و امارات متحده عربی در یمن تلاش هستند. بسته اخبار بینالملل ایسنا را در این ویدئو دنبال کنید.
-
بسته اخبار علم و فناوری؛
ویدئو / چند دستاوردی که شاید شبیه رؤیا باشد
اگر گمان میکنید پیشرفتهای حوزه علم و فناوری قابل پیشبینی است، باید بگوییم سخت در اشتباهید. برای اینکه بدانید شرکتهای فعال در حوزه تکنولوژی، این روزها چطور به فکر ساخت ایمپلنتهای مغزی یا بشقاب پرنده هستند، این چند خبر علمی را با ما مرور کنید.
-
ویدئو / پنج فیلم پرفروش هفته - ۸ خرداد ۹۸
از میان فیلمهای در حال اکران بر پرده سینماهای سراسر کشور، پنج فیلم توانستهاند رتبههای بالای جدول پرفروشترینهای هفته اخیر (۱ تا ۸ خرداد ۱۳۹۸) را به خود اختصاص دهند. در این ویدئو این پنج فیلم را مرور میکنیم.
-
ویدئو / تشییع پیکر مرحوم «پرویز بهرام»
صبح امروز چهارشنبه ۸ خرداد،پیکر مرحوم «پرویز بهرام»،صدای ماندگار دوبله و گویندگی با حضور علاقهمندان به او و هنرمندانی چون علی نصیریان، چنگیز جلیلوند، منوچهر والیزاده، محمود قنبری، فاطمه معتمدآریا و منوچهر اسماعیلی در تالار وحدت تشییع و برای خاکسپاری به قطعه هنرمندان بهشتزهرا(س) منتقل شد.
-
ویدئو / «نه» بزرگ اروپا به پوپولیستها
انتخابات در ۲۸ کشور عضو اتحادیه اروپا برای روشن شدن تکلیف ۷۵۱ کرسی پارلمان اروپا برگزار شد. برخلاف سیر نزولی میزان مشارکت در انتخابات طی دهههای اخیر، استقبال ۵۱ درصدی از انتخابات اخیر اتحادیه اروپا در دو هه گذشته بیسابقه بوده است. با وجود برخی نگرانیها درباره قدرت گرفتن پوپولیستها و پیروزی نسبی آنها در چند کشور اروپایی، در مجموع پوپولیستها نتوانستند در این انتخابات پیروزی قابل توجهی کسب کنند.
-
ویدئو / جلالی: غیرممکن است فوتبال در ایران خصوصی شود
مجید جلالی - مربی و پیشکسوت فوتبال - در گفتوگو با ایسنا، درباره موضوعات مختلفی از جمله برخی مشکلات موجود در فوتبال ایران، مشکلات باشگاه نساجی، خصوصیسازی باشگاهها و برخی حرف و حدیثها درباره تبانی در فوتبال کشورمان سخن گفت. او معتقد است خصوصیسازی فوتبال در ایران، امری غیرممکن است.
-
ویدئو / گوشههایی از نمایشگاه قرآن کریم
بیست و هفتمین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم از ۲۱ اردیبهشت در مصلای حضرت امام خمینی (ره) آغاز به کار کرد و شنبه - چهارم خرداد - با تجلیل از برگزیدگان به کار خود پایان داد. این نمایشگاه هر سال در ایام ماه مبارک رمضان در تهران برپا میشود.
-
بسته اخبار علم و فناوری؛
ویدئو / از تولید بلندترین صدای جهان تا دستاورد تازه در درمان سرطان
دستاوردهای حوزه علم و فناوری دیگر محدود به کشف یک دارو یا ساخت یک ربات جدید نیست؛ حالا دانشمندان به دنبال صدای بلندتر، تاکسیهای پرندة کارآمدتر و استفاده بیشتر از هوش مصنوعی در زندگی بشر هستند. گوشههایی از این دستاوردها را در بسته اخبار علمی این هفته ببینید.
-
ویدئو / پنج فیلم پرفروش هفته - ۱ خرداد ۹۸
از میان فیلمهای در حال اکران بر پرده سینماهای سراسر کشور، پنج فیلم توانستهاند رتبههای بالای جدول پرفروشترینهای هفته اخیر (۲۵ اردیبهشت تا ۱ خرداد ۱۳۹۸) را به خود اختصاص دهند. در این ویدئو این پنج فیلم را مرور میکنیم.
-
ویدئو / نتیجه ممنوعیت درج قیمت خودرو و مسکن در سایتها چه شد؟
التهاب در بازار خودرو و مسکن از حدود یک سال پیش آغاز شد و در چند ماه اخیر به اوج خود رسید. به دنبال آن، اواسط اردیبهشت درج قیمت آنها در بازارهای آنلاین و سایتهای درج آگهی مجاز مانند دیوار و شیپور ممنوع شد؛ اقدامی که قرار بود این قیمتها را کاهش دهد. در این ویدئو به بررسی نتیجه این تصمیم میپردازیم.
-
ویدئو / آئین افطاری نیمۀ رمضان در سمنان
همزمان با پانزدهم رمضان و ولادت امام حسن مجتبی (ع)، آئین سنتی افطاری نیمه رمضان در شبهای ۱۴ و ۱۵ ماه مبارک در مساجد و حسینیههای سمنان برگزار میشود. مردم سمنان هر سال در این ایام با اهداء نذورات و جمعآوری هزینه و با کمک خیران و بانیان، سفرههای افطاری ساده در مساجد شهر برپا میکنند.
-
ویدئو / داستان دو زندگی ابدی
اهدای عضو از فرد مرگ مغزی در ایران سابقهای کمتر از سه دهه دارد؛ در سال ۱۳۶۸ فتوای مجاز بودن آن از سوی امام خمینی (ره) صادر و ۱۱ سال بعد، قانون آن از سوی مجلس تصویب شد. شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز در سال ۱۳۹۵، سالروز صدور این فتوا، یعنی ۳۱ اردیبهشت را به نام روز اهدای عضو نامگذاری کرد. در این ویدئو همراه با دکتر کتایون نجفیزاده- مدیرعامل انجمن اهدای عضو ایرانیان- و داود یادگاری- از بستگان دو اهداکننده عضو- درباره این موضوع گفتوگو کردهایم.
-
ویدئو / سنتهای ایرانی به روایت دختر آلمانیِ پیکانسوار
«ربکا ایگلین»، دختر جوان آلمانی است که درباره نوستالژیها و سنتهای ایرانی که در حال فراموشی است، تحقیق میکند. او سفری را در ایران آغاز کرده و برای این تجربهاش، یک خودروی پیکان را انتخاب کرده است؛ چراکه به عقیدۀ او پیکان نماد دورهای از شکوفایی اقتصادی و جزئی از فرهنگ نسلهایی از ایرانیان است. ماجراجویی او برای کشف برخی سنتهای از دست رفته یا در حال فراموشی در ایران است.
-
ویدئو / «اسیدپاشی» در دنیا؛ از ایران تا بنگلادش
صبح دوشنبه (۳۰ اردیبهشت) کلیات طرح تشدید مجازات اسیدپاشی و حمایت از بزهدیدگان ناشی از آن با ۲۰۶ رأی موافق تصویب شد. اسیدپاشی در بسیاری از کشورها از جمله عراق، افغانستان، پاکستان، هند و بسیاری از کشورهای آفریقایی و جنوب آسیا پدیدهای رایج به شمار میرود. این ویدئو به آمار و دلایل اسیدپاشی در ایران پرداخته است.
برای دسترسی به اخبار قدیمیتر، در منوی مربوطه سال و ماه را محدود کنید.