فضا
-
ویدئو / بشر به سرنوشت دایناسورها دچار میشود؟
سیارکها، تودههای بزرگ صخره و فلز، با شکل کروی یا نامنظم هستند که در فضا پراکندهاند و این امکان وجود دارد که در مسیر حرکت خود به کره زمین برخورد کنند. اصابت سیارکها به کره زمین میتوانند فاجعهبار باشد. بر اثر برخورد یک سیارک کوچک با زمین، ممکن است یک شهر ویران شود و برخورد سیارکهای بزرگ با زمین حتی ممکن است تمام سیاره ما را به ورطه نابودی بکشاند؛ شبیه به اتفاقی که برای دایناسورها رخ داد.
-
اخبار فضایی برتر روزهای اخیر از نگاه "اسپیس"
پایگاه خبری "اسپیس"، منتخبی از تصاویر فضایی روزهای اخیر را منتشر کرد.
-
مجموعهای از تصاویر فضایی اخیر به انتخاب "اسپیس"
پایگاه خبری "اسپیس"، منتخبی از تصاویر فضایی روزهای اخیر را منتشر کرد.
-
اسپیس منتشر کرد؛
6 عکس فضایی برتر روزهای اخیر
پایگاه خبری "اسپیس"، منتخبی از عکسهای فضایی روزهای اخیر را منتشر کرد.
-
با اعطای تسهیلات ۴۰ میلیون دلاری "آلفابت" و"ایرباس"؛
ماهوارههای مینیاتوری به فضا ارسال خواهند شد
یک استارتاپ در حوزه فضا، یک روش هوشمندانه برای ارسال موشک به فضا طراحی کرده است و ماهوارههای مینیاتوری را به فضا ارسال خواهد کرد.
-
به پاس زحمات فیزیکدان فقید انگلیسی امروز صورت میگیرد؛
ارسال صدای "استیون هاوکینگ" به فضا
خانواده "استیون هاوکینگ" اعلام کردند که صدای این فیزیکدان فقید، امروز طی یک قطعه موسیقیایی به فضا ارسال خواهد شد.
-
بازی فوتبال فضانوردان روسی به مناسبت جام جهانی
تب جامجهانی به فضا هم رسید
جام جهانی 2018 فردا آغاز خواهد شد و به همین مناسبت دو فضانورد در "ایستگاه فضایی بینالمللی"(ISS) این رویداد را با انجام بازی فوتبال در فضا جشن گرفتهاند.
-
10 عکس فضایی برتر در روزهای اخیر
پایگاه خبری "اسپیس"، منتخبی از عکسهای فضایی روزهای اخیر را منتشر کرد.
-
پژوهشگران انگلیسی مطرح کردند؛
میادین مغناطیسی، راز چگونگی شکلگیری ستارگان
پژوهشگران انگلیسی، در بررسی جدید خود ادعا کردند که شاید میادین مغناطیسی موجود در فضا، عامل شکلگیری ستارگان باشند.
-
ویدئو / گامی دیگر برای راهاندازی سفرهای فضایی
شرکت «ویرجین گلکتیک» به عنوان یکی از شرکتهای پیشتاز در گردشگری فضایی، دومین آزمایش هواپیمای فضایی خود موسوم به «وی اِس اِس یونتی» را در بیابان موهاوی آمریکا، با موفقیت پشت سر گذاشت. این آزمایش پس از ۵۴ روز از اولین پرواز این هواپیمای فضایی انجام شد که با موفقیت همراه بود. هنوز مشخص نیست که شرکت ویرجین گلکتیک چند آزمایش دیگر انجام خواهد داد تا بالاخره سفرهای فضایی برای عموم مردم شروع شود اما مدیرعامل این شرکت مدعی است که این هدف ظرف چند ماه به حقیقت خواهد پیوست.
-
دونالد پترسون، فضانورد ناسا درگذشت
دونالد پترسون فضانورد قدیمی که برای یکی از سری ترین برنامههای فضایی آمریکا انتخاب شده بود در سن 85 سالگی درگذشت.
-
در ماههای آتی محقق میشود؛
ریچارد برانسون به فضا میرود
"ریچارد برانسون" کارآفرین و سرمایهگذار انگلیسی است که گروه شرکتهای "ویرجین"(Virgin) را بنیان نهاده است. وی هم اکنون خواستار رفتن به فضا با استفاده از هواگردهای شرکت "ویرجین گلکتیک" (Virgin Galactic)است.
-
چالش پروازهای فضایی گروهی؛
اهمیت توجه به امور روانشناختی در سفر به مریخ
بر اساس نتایج پژوهشی که امروز منتشر شده است، اگر انسان امیدوار باشد که بتواند بهزودی به مریخ برود، باید علاوه بر فناوری، پویایی روانشناختی یک گروه کوچک از فضانوردان که طی سفر فضایی در یک فضای محدود، برای ماهها به دام افتادهاند و هیچ راه فراری ندارند را نیز درک کند.
-
اولین موشک فضایی خصوصی چین با موفقیت پرتاب شد
اولین پرتاب خصوصی موشک در چین، در تاریخ 16 می میلادی توسط موشک "OS-X" متعلق به شرکت فضایی "OneSpace" با موفقیت انجام شد و این موشک به ارتفاع 127 هزار پایی از سطح زمین رسید.
-
ویدئو / تهیه کاملترین نقشه کهکشان راه شیری
تلسکوپ فضایی گایا در حال حاضر، برای درک برخی رازهای کهکشان راه شیری بیش از یک میلیارد ستاره را مطالعه میکند. آخرین دستاورد مأموریت گایا غنیترین نقشه فضایی است که اخیرا منتشر شده است. امید میرود این نقشه، نقاط مبهم درک ما از کهکشان راه شیری را روشن کند.
-
با هدف نصب تجهیزات جدید
فضانوردان ناسا در خارج از ایستگاه فضایی بین المللی پیادهروی کردند
دو تن از فضانوردان ناسا به تازگی برای رفع چند مشکل و نصب تجهیزات جدید در ایستگاه فضایی بینالمللی، در خارج این ایستگاه پیادهروی کردند.
-
ویدئو / بررسی سفر انسان به مریخ توسط ناسا
ناسا فضاپیمای «اینسایت» را به مقصد مریخ پرتاب کرد. هدف مأموریت این فضاپیما مطالعه زلزلههای احتمالی سطح مریخ و شناخت رمز و راز تشکیل این سیاه و موادی است که زیر سطح مریخ وجود دارد. سفر این فضاپیما میتواند به سفر احتمالی انسان به سیاره سرخ در آینده کمک کند. این نخستین مأموریت ناسا با هدف مطالعه مریخ از سال ۲۰۱۲ تاکنون محسوب میشود.
-
به بهانه درگذشت ولادیمیر لیاخف؛
بازخوانی مصاحبه با فضانورد "نمره ۳" روسیه!
ولادیمیر لیاخف فضانوردی که همکارانش او را مردی با نمره ۳ از او یاد می کردند درگذشت. لیاخف در سه پرواز فضایی شرکت کرد و در هر سه پرواز با مشکلات عجیبی روبرو بود.
-
اصرار "دارپا" به تسریع روند پرتابهای فضایی
آژانس پروژههای تحقیقاتی پیشرفته دفاعی آمریکا معروف به "دارپا"، شرکتهای دولتی و خصوصی فضایی را به افزایش سرعت در انجام عملیاتهای فضایی تشویق میکند.
-
بازخوانی مصاحبه خواندنی با اولین فضانوردی که در فضا راهپیمایی کرد؛
طلایهداری که از لبه مرگ هراسی نداشت
شبکه چهارم سیما در تعطیلات نوروز اقدام به پخش فیلمی سینمایی با عنوان «اولینهای تاریخ، کشف فضا» اثر کارگردان روس "دیمیتری کیزلف" کرد که ظاهراً به دلیل استقبال از آن، روز جمعه هفته گذشته مجدداً از همین شبکه پخش شد. در این مطلب قصد داریم به نقد و بررسی زوایای پنهانی از رخداد تاریخی اولین راهپیمایی در فضا و بازخوانی یک مصاحبه جذاب با "الکسی لئونف"، قهرمان اصلی فیلم و فضانوردی که برای نخستین بار در فضا راهپیمایی کرد، بپردازیم.
-
برگی از تاریخ فضانوردی؛
نخستین فضانورد "دنیای آزاد"!+تصاویر
پرتاب "گاگارین" در 12 آوریل 1961 شوک غیرقابل تصوری را به جامعه آمریکا وارد کرد. سیاستمداران این کشور فکر نمیکردند روسها زودتر از آنها، کیهاننوردی را به فضا بفرستند. تشنج شدیدی ناسا، سازمان فضایی آمریکا را فراگرفت و برای آرام کردن جامعهای که خود را برترین در جهان میدانست، تصمیم به یک واکنش گرفتند: پرتاب فوری یک فضانورد با موشک ضعیف "ردستن" که تنها قادر به انجام پروازی غیرمداری و بالستیک بود. در این نوع پرواز، فضانورد در مدار قرار نمیگیرد و زمین را دور نمیزند بلکه مانند سنگی به فضا پرتاب شده و پس از پایان کار موشک بالابرنده به زمین سقوط میکند.
-
برگی از تاریخ فضانوردی
به سرنشینان سایوز-10 چه گذشت؟+تصاویر
نخستین ایستگاه مداری جهان به نام "سالیوت" در 19 آوریل 1971 به شکل بدون سرنشین راهی مدار شد. قرار بود 3 روز بعد یعنی 22 آوریل، ناو سایوز-10 با سه کیهان نورد به فضا پرتاب شود و به این ایستگاه بپیوندد اما آن روز به دلیل مشکل فنی، پرتاب صورت نگرفت. باران شبانه در جریان برق موشک اختلال به وجود آورده بود. به رغم این اشکال، به دلیل آنکه مسئولان مایل بودند هرچه زودتر کار در ایستگاه مداری آغاز شود، آمادگی برای پرتاب ادامه یافت.
-
زمین از منظر فضانوردان؛
زیباییهای گوی آبی منظومه شمسی
منظرهای که تمامی فضانوردان عاشق آن هستند و از "یوری گاگارین" نخستین فضانورد جهان تا امروز همه از آن تعریف میکنند منظره زمین از فضا است.
-
اختصاص میز به فضانوردان معروف در مدارس روسیه+تصاویر
در مدارس روسیه میز فضانوردان معروف ایجاد میشود.
-
با حضور پوتین صورت گرفت؛
بازگشایی سالن فضانوردی پارک "ودنخا" در مسکو+تصاویر
پارک "ودنخا" یکی از نمایشگاههای علمی و فناوری مسکو که پس از فروپاشی شوروی در اختیار شرکتهای تجاری قرار گرفته بود، مجددا بازگشایی شد.
-
عکسهای کمتر دیده شده از "یوری گاگارین"
روز 12 آوریل 1961 برابر با 23 فروردین 1340 یک نام, تیتر تمام روزنامههای جهان شد: یوری الکسیویچ گاگارین.
-
امروز 11 آوریل؛ سالروز پرتاب سفینه "آپولو 13 "
در یازدهم آوریل سال 1970 و در ساعت 2:13 بعد از ظهر به وقت شرق ایالات متحده، سفینه آپولو 13، سومین ماموریت از ماموریتهای پروژه آپولو که به قصد فرود انسان به ماه میرفت، از مرکز فضایی کندی پرتاب شد.
-
ویدئو / گلخانهای در قطب جنوب با شرایط فراجوی
دانشمندان در یک گلخانه در قطب جنوب، که شرایطی مانند شرایط خارج از جو زمین را دارد، بدون استفاده از خاک موفق به برداشت گیاه شدهاند. این پروژه توسط شرکت LIQUFER systems از آلمان کنترل شده و یکحی از اهدافش تامین مواد غذایی فضانوردان در مأموریتهای طولانیمدت است.
-
ناسا مطرح کرد؛
پروژههای عجیب برای کاوشهای فضایی
ناسا به تازگی اقدام به طرح پروژههایی کرده است که انجام آنها ظاهرا غیرمعمول به نظر میرسد ولی در صورت اجرایی شدن، کمکهای شایانی به اکتشافات فضایی خواهد شد.
-
امروز ۷ فروردین؛
سالروز درگذشت "نخستین فضانورد جهان"
۵۰ سال پیش در چنین روزی(۲۷ مارس ۱۹۶۸) "یوری الکسی یویچ گاگارین"، فضانورد روسی و اولین فضانورد جهان در سن ۳۴ سالگی درگذشت.