بيماري
-
شرط نظام پزشکی برای ارائه اطلاعات بیماران به مراجع قضائی و انتظامی
سازمان نظام پزشکی کشور در فصل هشتم آییننامه اخلاق حرفهای این سازمان با عنوان «رازداری و حریم خصوصی»، شرایط مربوط به ارائه اطلاعات بیماران به مراجع قضایی و انتظامی را توضیح داده است.
-
سیستم هوش مصنوعی پزشک شد
هر روز شاهد پیشرفتهای هیجان انگیز پژوهشگران در حوزه فناوری هوش مصنوعی هستیم و اخیراً نیز پژوهشگران یک سیستم مبتنی هوش مصنوعی توسعه دادهاند که میتواند افراد و حتی پزشکان را در تشخیص بیماری، یاری کند.
-
رئیس علوم پزشکی سمنان: هیچ بیماری در سمنان بهخاطر بیپولی از درمان محروم نمیشود
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان از تخفیف ۱۲ میلیارد ریالی به اتباع خارجی بستری شده در بیمارستانها و مراکز درمانی علوم پزشکی این استان خبر داد.
-
چاقی باعث چه بیماریهایی در کودکان میشود؟
رییس انستیتو تحقیقات تغذیهای کشور ضمن تاکید بر لزوم اصلاح سبک تغذیه، گفت: چاقی در حدود ۲۰ درصد و اضافهوزن حدود ۸ درصد در میان کودکان گزارششده؛ این در حالی است که استمرار چاقی در دوران بزرگسالی شانس ابتلا به بیماریهای غیرواگیر را افزایش میدهد.
-
بیماریهای شایع پس از ۴۰ سالگی
پس از عبور از مرز ۴۰ سالگی، احتمال تجربه بیماریهای مختلف به دلایل گوناگون مانند افزایش وزن، ورزش نکردن، یا افزایش سطوح کلسترول نیز بیشتر میشود.
-
هیچ یک از عوامل سرطانزا به تنهایی توانایی ایجاد سرطان را ندارند
یک متخصص رادیوتراپی و آنکولوژی با بیان اینکه هیچ یک از عوامل سرطانزا به تنهایی توانایی ایجاد سرطان را ندارند، گفت: ممکن است فردی عوامل ژنتیکی ابتلاء به سرطان را به ارث برده باشد یا به دلیل جهشهای ژنتیکی، قابلیت ابتلاء به سرطان در بدنش وجود داشته باشد اما این عوامل نیز دلیل صددرصدی ابتلاء به سرطان نیستند.
-
دخانیات و الکل مهمترین علت ابتلا به سرطان پستان
متخصص رادیوآنکولوژی مرکز تحقیقات پیشگیری از سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به سرطان پستان بهعنوان شایعترین سرطان در زنان، اهمیت توجه و شناسایی عوامل خطر ابتلا به این بیماری را ضروری دانست.
-
تبعیض میان بیماران، ممنوع!
ارائه خدمت به بیماران با انگیزههای مالی و غیرمالی یا به دلایلی مانند تمکن مالی برخی بیماران و انجام اقداماتی چون جلو انداختن نوبت، ارائه خدمات سریعتر و... ممنوع است؛ موضوعی که در راهنمای اخلاق حرفهای پزشکان سازمان نظام پزشکی مورد تاکید قرار گرفته است.
-
بروز سالانه 110هزار سرطان جدید در ایران
2 برنامه ویژه وزارت بهداشت برای مبتلایانِ سرطان
رییس اداره پیشگیری از سرطان وزارت بهداشت ضمن اشاره به هزینهها و تستهای زیادی که سالانه در جهت تشخیص سرطان در کشور انجام میشود و اغلب هم اثربخشی لازم را ندارند، برنامه ویژه این وزارتخانه برای تشخیص زودهنگام سرطانها در کشور را تشریح کرد.
-
نگرانی وزارت بهداشت از افزایش ایدز در زنان و جوانان
رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت گفت: موارد ابتلا به عفونت HIV ظرف پنج سال اخیر در بین زنان و انتقال این عفونت از طریق تماس جنسی افزایش یافته است. همچنین موارد ابتلا به HIV در بین جوانان نیز، اندکی افزایش داشته و همه این موارد، موجب نگرانیهای بیشتر ما شده است.
-
مدیرعامل انجمن دیابت ایران خبر داد
وجود بیش از ۵ میلیون دیابتی در کشور
دبیر نخستین همایش شبکه ملی پیشگیری از بیماریهای غیر واگیر با تاکید بر لزوم ارائه آموزش و اطلاعرسانی درباره بیماریهای غیر واگیر به شش گروه در جامعه گفت: در حال حاضر۵ میلیون و ۲۰۰ هزار مبتلا به دیابت در کشور زندگی میکنند.
-
چرا آمریکا کمپانیهای سیگار و تنباکو را تحریم نمیکند؟
دبیرکل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ایران سیگار و قلیان را دریچه ورود به اعتیاد خواند و با اشاره به آمار و ارقام معتادین کشور گفت: 40 سال است که در کشور ما همه چیز را تحریم میکنند، اما آمریکا هیچ کمپانی را که سیگار و تنباکو به ایران میفرستد را مورد بازخواست قرار نمیدهد. باید از خود بپرسیم که چگونه همه چیز در کشور تحریم میشود به جز سیگار و توتون؟
-
معاون وزارت بهداشت تاکید کرد
لزوم تامین منابع جذب ۱۹هزار پرستار جدید
معاون پرستاری وزارت بهداشت با اشاره به فعالیت ۱۲۵ هزار و ۸۰۹ پرستار در کشور، در عین حال بر لزوم تامین منابع جذب ۱۹هزار پرستار جدید در جهت رفع مشکل کمبود نیروی پرستاری در مراکز درمانی تاکید کرد.
-
ویدئو / مبتلایان به این بیماری، مدام گمان میکنند بیمارند!
نتایج یک پژوهش نشان میدهد بسیاری از افرادی که به دلایل مختلف به پزشک معالج رجوع میکنند، در واقع دچار هیچ بیماری خاصی جز «نیروی تلقین منفی» نیستند. در صورت تداوم افکار منفی، این مشکل به نوعی بیماری روانی منجر میشود که از آن با عنوان سندرم «خودبیمارانگاری» یا «هایپوکُندریا» یاد میشود.
-
چرا برخی بیماران اطلاعات غلط به پزشک میدهند؟
هیچ کس کامل نیست اما هیچ کس هم نمیخواهد پزشکش این امر را بداند! براساس نتایج یک مطالعه بین ۶۰ تا ۸۰ درصد افراد در مورد این که چقدر ورزش می کنند، روزانه چقدر مایعات مینوشند، چه غذاهایی می خورند، آیا دخانیات یا مواد مخدر استعمال می کنند یا خیر و هرچیز دیگری که ممکن است آن ها را بد جلوه دهد به پزشک خود واقعیت را نمیگویند.
-
اورژانس چند دقیقهای بر بالین بیماران میرسد؟
سرپرست سازمان اورژانس کشور اقدامات انجام شده در جهت توسعه ارایه خدمات اورژانسی و کاهش زمان رسیدن عوامل اورژانس بر بالین بیماران را تشریح کرد.
-
خطرات مصرف گوشت قرمز
اگرچه گوشت قرمز ماده غذایی مقوی به حساب میآید، برجسته کردن خطرات ناشی از مصرف زیاد این ماده خوراکی آسان نیست زیرا بیشتر مطالعات موجود در این زمینه مشاهدهای هستند.
-
چرا دستهایم همیشه سرد است؟
سرد بودن دستها در فصل زمستان موضوعی عادی به حساب میآید و در نتیجه واکنش طبیعی بدن به پایین بودن دماست اما برخی از افراد در تمامی طول سال به این مشکل دچار هستند.
-
ثبت 71 بیماری در قالب مگاپروژه بینالمللی
وزیر بهداشت ضمن تقدیر از دکتر رضا ملکزاده و معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت به دلیل ثبت بیماریها و پیامدهای سلامت گفت: بر هیچکس پوشیده نیست که ثبت اطلاعات برای سیاستگذاران در حوزه بهداشت و درمان تا چه میزان موثر است.
-
ریههایی که با تحریم از کار میافتد
«دائم فکر میکنم سربار خانواده هستم. به سنی رسیدهام که نیاز دارم کار کنم، درآمدی داشته باشم و به لحاظ روحی راضی شوم اما الان فقط میبینم تمام درآمد خانواده دارد صرف بیماری من میشود.»
-
پوکی استخوان در کمین دیابتیها
دیابت بیماری متابولیک و شایعی است که بین نوع یک آن و پوکی استخوان ارتباط واضحی یافت شده است. سطح بالای قند خون در دراز مدت به اندامهای متفاوتی از بدن آسیب زده و منجر به ناتوانیهای متعدد در آن می شود. با توجه به افزایش شیوع دیابت در جوامع مختلف هم اکنون مدیریت این بیماری و عوارض ناشی از آن در اولویت است، یکی از این عوارض پوکی استخوان است.
-
توصیههای مهم وزارت بهداشت به افرادی که حیوان خانگی دارند
به دنبال بالا گرفتن تب نگهداری از حیوانات در منزل و توجه به این مساله که این حیوانات نیز مانند هر موجود زندهای بیمار میشوند و میتوانند این بیماری را به انسان منتقل کنند، جهت آگاهی بیشتر از این بیماریها و چگونگی پیشگیری از بروز و انتقال آنها، رییس گروه مدیریت بیماریهای قابل انتقال از حیوان به انسان وزارت بهداشت، مباحثی را تشریح و توصیههایی را مطرح کرد.
-
از کارتنخوابی تا دستفروشیِ مترو
ما ایدز داریم؛ فقط همین + فیلم
برخلاف انتظار خبری از ترس، اضطراب و حسرت نیست؛ با واقعیت کنار آمدهاند؛ هرچند تقریبا همهشان به خودکشی فکر کردهاند، اما بالاخره به زندگی عادی بازگشته، با شرافت زندگیمیکنند و نانشان را با دستهای خودشان درمیآوردند؛ دستفروشی، نظافت منزل و... کار که عار نیست.
-
ویدئو / تشخیص بهموقع بیماریهایی که میتواند چشمتان را بگیرد
محققان اروپایی برای بهبود تشخیص زودهنگام، دقیق و ایمن بیماریهای چشمی و اضمحلال عصبی قصد دارند با استفاده از جدیدترین فناوریهای اپتیکی به روشهایی دست یابند تا آن دسته از بیماریهایی که میتواند منجر به نابینایی افراد شود، زودتر تشخیص داده شوند؛ ضمن اینکه تغییرات شبکیه، علاوه بر نشانه بیماریهای چشمی، می تواند نشانه بیمارهای عصبی، فشار خون بالا یا آلزایمر باشد.
-
یک فوق تخصص روماتولوژی:
بیماری سلولیت نوعی خود ایمنی است
یک فوق تخصص روماتولوژی در مورد بروز سلولیت که نوعی بیماری روماتیسمی و البته شایع در بین بانوان است، اظهار کرد: سلولیتها برخلاف باور برخی که آن را نوعی عفونت تفسیر میکنند، نوعی خود ایمنی در بدن است.
-
وضعیت تامین و توزیع شیرهای بیماران PKU در شرایط تحریم
رییس اداره ژنتیک وزارت بهداشت، ضمن تشریح بیماری PKU (فنیل کتونوری)، درباره وضعیت شیرهای مورد نیاز بیماران PKU توضیحاتی را ارئه کرد.
-
چرا همه بیماریها واکسن ندارند؟
واکسن از جمله بدیعترین ابداعات بشر است که اگرچه برای سرکوب شماری از بیماریها مفید بوده اما برخی از عوامل بیماریزا همچون H.I.V تاکنون موفقتر از سیستم ایمنی بدن انسان و حتی ترفندهای درمانیِ پیشرفته دانشمندان عمل کردهاند.
-
وزیر بهداشت: صدای مظلومیت بیماران به گوش جهان برسد
وزیر بهداشت با تاکید بر لزوم همکاری سازمانهای مردم نهاد با وزارت بهداشت در دوره تحریم، گفت: تحریمهای صورت گرفته، فاقد هرگونه نگاه سیاسی و باور اعتقادی بوده و غیر انسانی است.
-
چگونه با درد آرتروز کنار آییم؟
آرتروز به معنای ساییدگی مفصل است و میتواند محدودیت حرکت در آن مفصل ایجاد کند و امروزه برای درمان این بیماری روشهای درمانی مختلفی ارائه میشود.
-
الکلیها بیشتر آلزایمر میگیرند
برخی شواهد علمی حاکی از آن است که مصرف الکل خطر ابتلا به دِمانس را افزایش میدهد.