فضا
-
محل استقرار "اینسایت" از منظر فضا+تصاویر
پژوهشگران مرکز کنترل فضاپیمای "اینسایت" تصاویر محل قرار گرفتن این فضاپیما را از منظر فضا برای نخستین بار منتشر کردند.
-
در دانشگاه "ام.ای.تی" صورت گرفت
افزایش سرعت انتقال داده به زمین با سیستم لیزری
پژوهشگران دانشگاه "ام.آی.تی"، یک سیستم مبتنی بر لیزر ابداع کردهاند که میتواند به تاسوارهها در ارسال سریع دادهها به زمین کمک کند.
-
فلیست؛ تنها گربهای که طعم سفر به فضا را چشید+تصاویر
پرتاب حیوانات به فضا از اواخر دهه ۱۹۴۰ آغاز گردید. در تاریخ فضانوردی حیوانات مختلفی برای انجام آزمایش به فضا پرتاب شدند. درباره میمونها و سگهای فضانورد خبر و مطالب زیادی منتشر شده اما کمتر کسی اطلاع دارد که گربهها هم به فضا سفر کردهاند.
-
فضاپیمای "ویرجین گلکتیک" با موفقیت به فضا رفت و به زمین برگشت
فضاپیمای "SpaceShipTwo" شرکت "ویرجین گلکتیک" توانست به ارتفاع ۲۷۱هزار و ۲۶۸ فوتی از زمین برسد.
-
"وویجر 2" بعد از 41 سال از منظومه شمسی خارج شد
ماموریت "وویجر 2" که طولانیترین ماموریت ناسا در تاریخ است، یک رکورد تاریخی دیگر به جا گذاشته است، چرا که فضاپیمای "وویجر 2" تا حدی به عمق فضا رفته که با خروج از منظومه شمسی به فضای میانستارهای رسیده است.
-
زندگی در فضا تاثیری روی سیستم ایمنی فضانوردان ندارد
زندگی در فضا تاثیر محسوسی بر ایمنی انسان نمیگذارد، مسئلهای که برای ماموریتهای طولانیمدت فضایی بسیار مهم است.
-
منتخب اخبار فضایی روزهای گذشته از نگاه "اسپیس"
پایگاه خبری "اسپیس"، منتخبی از اخبار فضایی برتر روزهای اخیر را منتشر کرد.
-
فضانورد پرواز ناکام سایوز ام.اس-۱۰:
آماده سفر به ایستگاه فضایی هستم
نیکلاس هیگ فضانورد پرواز ناکام سایوز ام.اس-۱۰ در مصاحبهای با شبکه تلویزیونی ای.بی.سی آمریکا اعلام کرد: تمامی تلاش و وقت خود را برای پرواز به ایستگاه فضایی بینالمللی و تامین آمادگی صرف میکند.
-
اولین طرح برای لباس فضایی چه بود؟
بشکهای با ۲ دست و ۲ پا!
لباس فضایی هم مانند دیگر پدیدههای مربوط به صنعت فضانوردی با توسعه علم و فناوری طی چند دهه گذشته تغییرات زیادی پیدا کرده و تکامل یافته است. دلیل این ترقی، بالا رفتن دانش بشر از شرایط زیست در فضا از یک سو و کشف و ساخت موارد جدید و فن آوریهای پیشرفتهتر است.
-
موتورسیکلت مهنوردی که هرگز به مقصد نرسید!+تصاویر
در جریان برنامهریزی برای پژوهش در سطح ماه، طرح های مختلفی پیشنهاد شد که خیلی از آنها مورد قبول هم قرار نگرفتند اما بعضی از این پیشنهادها معقول به نظر میرسید به همین دلیل نه تنها تصویب گردید بلکه نمونههایی از وسایل مورد نظر ساخته شد و حتی فضانوردانی آموزش هم دیدند تا از آنها در ماه استفاده شود اما در نهایت بهره برداری از آنها هیچگاه عملی نشد.
-
ناو کیهانی سایوز ام.اس-۱۱ به ایستگاه فضایی بینالمللی پیوست
ناو کیهانی سایوز ام.اس-۱۱ در ساعت ۹:۰۳ شب دوشنبه به وقت تهران به واحد پویسک ایستگاه فضایی بینالمللی پیوست.
-
غذای ضدتشعشع برای خدمه کیهانپیمای سرنشیندار "فدراتسیا"
لیودمیلا پاولوا، رئیس بخش تغذیه فضایی موسسه تحقیقاتی مواد غذایی, غلات و صنایع غذایی روسیه در مصاحبه با رادیو مسکو اعلام کرد: برای خدمه ناو سرنشیندار جدید "فدراتسیا" یک رژیم غذایی با خواص ضد تشعشع تولید میشود.
-
سهم هر کشور در تولید زبالههای فضایی مشخص شد
آمریکا اولین تولیدکننده زباله فضایی در جهان
به تازگی سهم کشورهایی که سبب تولید زباله در فضا میشوند، تعیین شده است.
-
ناو کیهانی سایوز ام.اس-۱۱ به حلقه اتصالی موشک متصل شد
روابط عمومی شرکت صنایع موشکی و فضایی "انرگیا" اعلام کرد که متخصصان این شرکت در بایکونور کار پیکرهبندی ناو کیهانی سایوز ام.اس-۱۱ به حلقه اتصالی موشک سایوز-اف.گ را در ساختمان ۲۵۴ فضایی بایکونور با موفقیت به پایان رساندند.
-
فضانوردی که خدمت به مردم را به سفر فضا ترجیح داد
امروز در آمریکا از مایه کارول جمیسن بیش از آن که به عنوان یک فضانورد نام ببرند به عنوان یک فعال مدنی و انسانی که عمرش را صرف امور خیریه کرده اسم برده میشود.
-
تخته سیاهی که راه فضا را نشان داد!+تصاویر
این روزها شما میتوانید به راحتی محاسبه کنید که چه مقدار سوخت برای سفر به ماه و بازگشت به زمین لازم است و اگر یک برنامه گوشی هوشمند دارید به آسانی آخرین عکس و اطلاعات از کره ماه، مریخ و حتی فراتر از آن نپتون را با یک جستجو در گوگل به دست آورید اما در سال 1957 زمانیکه ماشین حساب الکترونیکی حتی اختراع نشده بود دانشمندان فضایی مجبور بودند با یک تکه گچ و تخته سیاه خیلی از محاسبهها را انجام دهند.
-
فضانوردانی که بیشتر از همه در فضا زندگی کردهاند + تصاویر
بیشترین طول اقامت انسان در فضا طی یک ماموریت به "دکتر والری پولیاکف" و طی سفرهای متعدد به ترتیب به "گنادی پادالکا" و "یوری مالنچنکو" تعلق دارد.
-
زمان پروازهای آزمایشی اعزام انسان به فضا مشخص شد
کارشناسان احتمال میدهند سال آینده میلادی برنامههای سرنشیندار روسیه و آمریکا از شدت و هیجان بیشتری نسبت به امسال برخوردار خواهد شد، در این راستا ناسا زمان پروازهای آزمایشی کپسولهای شرکتهای "بوئینگ" و "اسپیس ایکس" را مشخص کرد.
-
سیستمی برای جلوگیری از چرخش فضانوردان در ارتفاع
یک شرکت آمریکایی قصد دارد سیستمی ارائه دهد که از چرخش فضانوردان در ارتفاعات بالا جلوگیری کند.
-
داستان مشهورترین میمونی که به فضا رفت
خندهای از ته دل پس از یک پرواز فضایی!
این عکس شامپانزهای به اسم "هام" است که پروازی ۱۶ دقیقهای به فضا داشت. پس از این پرواز یک آدم خوش ذوق روزنامهای که خبر پرواز فضایی او را منتشر کرده بود به دستش داد و در فرصتی مناسب از او عکس گرفت.
-
سالروز آغاز یک همکاری بینالمللی در مدار زمین
روز ۲۰ نوامبر ۱۹۹۸یک موشک پروتن-کا، سکوی پرتاب "بایکونور" را در حالی ترک کرد که محمولهای با نام "زاریا" را با خود به مدار زمین می برد. محمولهای که بیشباهت به هسته اولیه مجتمع مداری "میر" نبود اما این بار باید به عنوان مرکز اصلی بزرگترین مجتمع فعالیتهای فضایی مشترک بین کشورهای مختلف جهان در تاریخ به ثبت می رسید، محلی برای فعالیت بیش از ۱۵ کشور جهان در مدار زمین که جایگزین ایستگاه فضایی آمریکایی در دست طراحی "فریدوم" و آزمایشگاه چند منظوره روسی میر گردد.
-
دانشمندان به دنبال جلوگیری از روند تضعیف بدن در فضا
دانشمندان "دانشگاه لیورپول"(Liverpool University) میگویند همان فرایندهایی که موجب عدم رشد عضله در فضانوردان میشود، سبب ضعیف شدن آنها در سنین بالاتر نیز میشود.
-
امروز 16 نوامبر؛ سالروز آغاز یک ماراتن فضایی
روز 16 نوامبر 1973 یک سفینه از نوع آپولو سکوی شماره 39-ب مرکز فضایی کاناورال به مقصد ایستگاه فضایی اسکایلب را با سه سرنشین ترک گفت تا سفر رکوردشکنی را آغاز کند.
-
رئیس روسکاسموس:
دانشمندان فضایی باید جای خوکچههای هندی باشند!
"دیمیتری راگوزین"، رئیس آژانس فضایی روسیه (روسکاسموس) در اظهارنظری عجیب که به نظر شوخی میآمد، گفت: باید از دانشمندان فضایی به جای حیوانات در پروازهای فضایی آزمایشی استفاده شود.
-
تولید اکسیژن از تنفس فضانوردان در فضا
آژانس فضایی اروپا دستگاهی ساخته است که ۵۰ درصد از دیاکسید کربن حاصل از تنفس فضانوردان ایستگاه فضایی بینالمللی را به اکسیژن تبدیل میکند.
-
/یادداشت مهمان/
نقدی بر یک گفت و گو/برنامهریزی در حوزه فضا باید واقعی باشد تا فضایی
چند روز قبل مطلبی تحت عنوان " اجرای ۳ سناریو پیششرط دستیابی ایران به اعزام فضانورد " در ایسنا منتشر شد. در این مطلب دکتر امی رییس پژوهشگاه هوافضا به استناد سند جامع هوافضا تا ۱۴۰۴ از ساخت راکت کاوش نهم، در دستور کار قرار گرفتن طرح اعزام فضانورد با پرتابگر و کپسول ایرانی طی ۳ سناریو صحبت کرده بودند. اگر قرار باشد وارد جزییات شویم و حرفهای ایشان را نقد کنیم مثنوی هفتاد من کاغذ شود اما مختصراً در رابطه با سخنان ایشان لازم است به چند نکته اشاره کنم.
-
منتخب اخبار فضایی روزهای گذشته
بازنشستگی کپلر/ثبت رکورد نزدیکترین فاصله با خورشید
بازنشستگی چندفضاپیمای قدیمی و ثبت رکورد نزدیکترین فاصله با خورشید عنوان مهمترین اخبار فضایی روزهای اخیر از نگاه پایگاه خبری "اسپیس" بودند.
-
امضای توافقنامه همکاریهای فضایی کشورهای مستقل مشترک المنافع
کشورهای مستقل مشترکالمنافع در آستانه(پایتخت قزاقستان) در زمینه انجام تحقیقات و استفاده از فضا برای اهداف صلحآمیز توافقنامهای را به امضا رساندند.
-
تعهد آمریکا به عدم استفاده از سلاحهای کشتار جمعی در فضا
دولت آمریکا به طور جدی از اصل عدم استفاده از سلاحهای کشتار جمعی در فضا حمایت میکند.
-
ناسا از پشم گوسفند فیلتر هوا میسازد
کارشناسان سازمان ملی هوا و فضایی آمریکا(ناسا) تصمیم دارند در آینده از پشم گوسفند نیوزیلندی برای ساخت فیلتر هوای منحصر به فردی جهت تامین هوای مورد نیاز تنفسی سرنشینان سفینههای فضایی استفاده کنند.