فضا
-
پیشنهاد ترامپ برای کسب درآمد از فضا
امکانات ناسا را اجاره میدهیم
از آغاز عصر فضا تا به امروز سازمان فضانوردی آمریکا-ناسا- سفارش دهنده تجهیزات مورد نیاز خود به بخش خصوصی بوده و با بهرهگیری از امکانات بخش خصوصی, طرحهای خود را به اجرا درآورده است؛ به عبارت دیگر کارفرمای برنامههای فضایی دولت آمریکا به شمار میرفت
-
چین نخستین بانک ژن انسانی را به مدار فرستاد
شرکت چینی "منوی"(Shainghai ManWei Technology) در شانگهای برای نخستین بار در تاریخ, یک محفظه به نام "دی.اس.بی-01"(DSB-01) حاوی ژنهای انسانی را به فضا فرستاد.
-
فضانوردان آموزش آرایشگری میبینند!+تصاویر
شاید برای اکثر مردم باور کردن این که یکی از آموزش های فضانوردان، دوره آرایشگری است مشکل باشد اما این حقیقت دارد.
-
درهای "کثیفی" که مشتریان زیادی دارند!
حدود یک هفته تا 10 روز قبل از پرتاب هر سفینه سرنشیندار، فضانوردان از شهر ستارهای در حومه مسکو به مرکز پرتابهای فضایی بایکونور پرواز میکنند. در بایکونور، کیهاننوردان در هتلی به نام کاسمونافت(کیهاننورد در زبان روسی) ساکن میشوند.
-
ملاقات رئیس سازمان فضایی روسیه با نمایندگان شرکت آرین اسپیس در مسکو
در پی سفر هیئتی شامل مقامات بلندپایه شرکت فرانسوی فناوریهای فضایی "آرین اسپیس" از جمله استفان اسرائیل مدیر اجرایی و فرانکو باروت و میشل دوبوویک معاونین او به روسیه، دیمیتری راگوزین، رئیس سازمان فضایی روسیه(روسکاسموس) با آنها دیدار کرد.
-
"رصدخانه سلطنتی گرینویچ" انتخاب کرد
برترین تصاویر نجومی امسال+تصاویر
برندگان رقابت جهانی عکاسی نجوم سال ۲۰۱۸ که برگزار کننده آن "رصدخانه سلطنتی گرینویچ" است مشخص شدند.
-
منتخب اخبار فضایی روزهای گذشته
سالگرد ۵۰ سالگی آپولو ۷/پرتاب ناموفق موشک روسی "سایوز"
پایگاه خبری "اسپیس"، منتخبی از اخبار فضایی روزهای اخیر را منتشر کرد.
-
زیستشناسان از شناسایی هورمون "کشاورزی در فضا" خبر دادند!
محققان دانشگاه "زوریخ" هورمونی را کشف کردهاند که میتواند امکان کشاورزی در فضا را در شرایط جاذبه صفر و مواد مغذی ضعیف فراهم سازد.
-
عضو کمیته علمی مرکز نجوم ادیب اصفهان:
در صنایع فضایی اوضاع شغلی مناسب نیست
فناوری فضایی به مجموعه دانشها و فناوریهای مرتبط با بررسی فضای اطراف کرهزمین گفته میشود. در دنیای امروز که پیشرفت تکنولوژی زندگی بشر را دستخوش تغییرات بسیاری کرده است، انتقال تکنولوژی در صنایع فضایی از اهمیتی دو چندان برخوردار است.
-
پشت پرده تبلیغات روسها برای پرواز سهگانه سایوز چه بود؟
هیاهوی بسیار برای هیچ!
با آغاز سال 1969 آمریکاییها در آخرین مرحله فرود انسان بر ماه بودند و سر و صدای بسیاری به پا کرده و این خبر تیتر بیشتر روزنامههای دنیا شده بود، به همین دلیل مسئولین سیاسی شوروی سابق به دنبال برنامهای هیجانانگیز و جنجالی بودند تا آثار تبلیغاتی سفر آمریکاییها به ماه را تا حدودی خنثی کند.
-
امروز 11 اکتبر؛ سالروز پرتاب اولین ماهواره جاسوسی
نخستین چشم نامحرم در آسمان!
گرچه بنیان ماهوارهها بر پایه کسب اطلاعات و خبر از "دشمن" گذاشته شد اما تا اوایل دهه 1960 هیچ یک از دو قدرت صاحب فناوری فضایی به صراحت از ماهواره جاسوسی نامی نمیبردند.
-
بازدید رئیس ناسا و هیئت همراه از محل آموزش فضانوردان در روسیه+تصاویر
سازمان فضایی روسیه(روسکاسموس) اعلام کرد که یک هیئت از طرف سازمان فضایی آمریکا(ناسا) به رهبری جیمز بری اندستین(James Bridenstine) رئیس این سازمان برای مذاکره و بازید از امکانات آموزش فضانوردی روسیه به مسکو سفر کرده است. این گروه بازدیدی از مرکز آموزش فضانوردان در شهرک زوزدنی داشتند.
-
به مناسبت 12 تا 18 مهر، هفته جهانی فضا؛
آسمان از ناشناختههای علم میگوید
طی 19سال گذشته، چهارم تا 10 اکتبر به نام هفته جهانی فضا نامگذاری شده است و هر ساله برنامههای متنوعی در کشورهای مختلف جهان در این حوزه برگزار میشود. این رویداد به مناسبت بزرگداشت پرتاب نخستین ماهواره جهان به نام "Sputnik1" درتاریخ چهارم اکتبر ۱۹۵۷ به وسیله اتحاد جماهیر شوروی و تصویب نخستین معاهده استفاده صلحآمیز از فضای جو در سازمان ملل در ۱۰ اکتبر 1967 مورد توجه قرار گرفته است.
-
برنامههای سرنشیندار روسیه و آمریکا در سال آینده میلادی
2019 سال پر هیجان در مدار زمین!
کارشناسان احتمال میدهند سال آینده میلادی برنامههای سرنشیندار روسیه و آمریکا از شدت و هیجان بیشتری نسبت به امسال برخوردار خواهد شد.
-
بررسیهای نهایی قبل از پرتاب بر روی ناو سایوز ام.اس 10+تصاویر
در حالی که تنها سه روز به پرتاب ناو کیهانی سایوز ام.اس-10(Soyuz MS-10) باقی است, دیروز هیئتی شامل 14 کارشناس برجسته سازمان فضایی روسیه(Roskosmos) و شرکت تولید فناوریهای فضایی انرگیا(Energia) سازنده سفینههای فضایی سایوز، بررسیهای نهایی قبل از پرتاب این سفینه را به پایان رساندند و با امضای اسناد فنی و گواهی صحت سامانههای آن، رسما اجازه دادند سایوز ام.اس-10 در جایگاه خود به موشک بالابرنده مونتاژ شود.
-
روسیه و هند یادداشت تفاهم همکاری فضایی امضا کردند
در جریان سفر رئیس جمهور روسیه به هند، سازمان فضایی روسیه(Roskosmos) و سازمان تحقیقات فضایی هند(ISRO) یادداشت تفاهم مهمی برای همکاری در زمینه فضانوردی و ناوبری ماهوارهای امضا کردند.
-
کارشناسان روس:
برای سفر به مریخ باید متحد شد
کارشناسان فضایی روسیه معتقدند با توجه به سنگینی هزینه و پیچیدگی فنی کار, برای پرتاب سفینهای سرنشیندار به طرف مریخ باید همچون ایستگاه فضایی بینالمللی, سازمانهای فضایی روسیه, آمریکا و اروپا متحد شوند.
-
رابرت گدارد؛ مردی که دروازههای فضا را به روی انسان باز کرد
رابرت گدارد در ۵ اکتبر ۱۸۸۲ در شهر ورکستر از ایالت ماساچوست به دنیا آمد. در دوران نوجوانی با آثار علمی تخیلی ژول ورن و هربرت جرج ولز آشنا و علاقمند شد. این علاقه او را به طرف فناوری کشاند.
-
زنان روس برای سفر به فضا علاقهای ندارند
در شوروی طی ماههای پایانی سال ۱۹۶۱ و پس از گذشت چند ماه از پرواز یوری گاگارین و گرمان تیتف تصمیم گرفته شد که گروه زنان فضانورد ایجاد گردد. ۵ نفر برای پرواز با سفینه انتخاب و تحت آموزش قرار گرفتند.
-
در آستانه هفته جهانی فضا و با حضور وزیر ارتباطات صورت گرفت
آغاز کلنگزنی پارک گردشگری فضاپایه نیاسر کاشان
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از شروع کلنگزنی پارک گردشگری فضاپایه در منطقه نیاسر کاشان خبر داد و گفت: طراحی پارک گردشگری فضاپایه برای ترویج علم نجوم مطابق استانداردهای بین المللی آغاز شده است.
-
روزی که راه فضا گشوده شد!
حرف "س" در زبان روسی به معنای "با" و "پوتنیک" به معنی "مسافر". ترکیب آنها -اسپوتنیک- معنایی معادل "همراه" میدهد اما بعد 4 اکتبر 1957، واژه "اسپوتنیک" ناگهان مفهومی فرازمینی یافت و به مشهورترین کلمه و تیتر روزنامهها در سراسر جهان تبدیل شد.
-
امروز اول اکتبر؛ سالروز تولد ناسا
به دنبال موفقیتهای شوروی در پرتاب اسپوتنیک-1, نخستین ماهواره جهان و به دنبال آن فرستادن "لایکا", نخستین موجود زنده به فضا, دولت آمریکا تصمیم گرفت به فعالیتهای فضایی خود مرکزیتی بدهد و بر همین اساس در اول اکتبر 1958 اداره ملی هوانوردی و فضایی(National Aeronautics and Space Administration -NASA) آمریکا بر پایه کمیته مشورتی ملی آژانس هواشناسی(National Advisory Committee for Aeronautics -NACA) که در سال 1946تشکیل شده بود ایجاد گردید و مسئولیت برنامه های فضایی غیرنظامی همچنین تحقیقات هوانوردی را بر عهده آن گذاشت.
-
عبور سیارک شبه جمجمه از کنار زمین!
در سال ۲۰۱۵ ناسا اعلام کرد که یک سیارک ۲۰۰۰ فوتی(۶۰۷ متری) به نام "کدو تنبل بزرگ"(Great Pumpkin) را که با نام مستعار "مرده" شناخته میشود کشف کره است.
-
شهروند امارات روز جهانی فضانوردی در فضا خواهد بود
اولین فضانورد امارات که قرار است پنج آوریل سال 2019 برای پروازی 11 روزه به ایستگاه فضایی بین المللی در کنار اولگ اسکریپوچکا، فضانورد روس و کریستینا کوک، فضانورد آمریکایی با سفینه "سایوز ام اس12" سفر خود را آغاز خواهد کرد, 12 آوریل, -روز جهانی فضانوردی- را در ایستگاه فضایی بینالمللی جشن خواهد گرفت.
-
ربات؛ همراه جدانشدنی انسان در سفرهای فضایی آینده
سفرهای فضایی دور بویژه بین سیارهای آینده نیازهای جدیدی را برای حفظ ایمنی و کارآیی شرکت کنندگان در پروازهای فضایی میطلبد.
-
آموزش کار با ابزارهای جدید برای سفر به فضا
اولگ کانوننکو فضانورد روسکاسموس که خود را برای ماموریت چهارم در ایستگاه فضایی بینالمللی آماده میکند، دوره آموزشی خاصی را در شرکت فناوریهای فضایی "انرگیا" برای کار با سامانههای جدید آغاز کرد.
-
برگی از تاریخ فضانوردی
چگونه اختراع یک مهندس آمریکایی جان فضانوردان روس را نجات داد
روز 26 سپتامبر 1983 دو فضانورد روس به نامهای استرکالف و تیتف در ناو خود قرار گرفتند تا به فضا پرتاب شوند اما حادثه بسیار وحشتناکی بروز کرد که اگر هوشیاری مسئولان پرتاب نبود هر دو فضانورد کشته میشدند.
-
ویدئو / طرح جسورانۀ اروپا برای پردهبرداری از رمز و راز بادها
دانشمندان مرکز فضایی آندویا روی ماهواره جدیدی موسوم به «آئلوس» (Aeolus) کار میکنند که برای اولینبار به مدار زمین فرستاده شده و سرعت و جهت وزش باد را در سطح زمین اندازه میگیرد. در همین راستا، دانشمندان نروژی مشغول کار روی کالیبراسیون و صحت اندازهگیریهای این ماهواره هستند.
-
"گیره کاغذی" که آمریکا را به ماه رساند
دولت آلمان نازی حدود 20 سال در زمینه ساخت موشک از کشورهای آمریکا و شوروی جلوتر بود و اگر کشور آلمان به سرعت توسط قوای متفقین اشغال نمیشد، معلوم نبود که سرنوشت شهرهای انگلیس با پیشرفتی که هر روزه دانشمندان آلمانی در این زمینه به دست می آورند به کجا منتهی میشد. آلمانیها به سرپرستی دانشمند جوانی به نام ورنر فن براون موفق شدند با ساخت موشک نیرومند وی-2 و حملات موشکی به انگلیس صدمات وحشتناکی به این کشور بزنند و جا داشت که سازندگان این سلاح مخرب هم در "دادگاه نورنبرگ" محاکمه شوند اما "سیاست", بازیهای خودش را دارد و این "جنایتکاران جنگی", بعد از پایان جنگ, حرمت پیدا کردند!
-
زادروز تولد مرد افسانهای 3 دهه فضانوردی
داستان نخستین فردی که در فضا ساندویچ خورد!
"جان یانگ" را میتوان تاریخ زنده کیهاننوردی آمریکا دانست. او از نخستین سالهای آغاز عصر فضا، به جرگه کیهاننوردان ناسا پیوست و 6 بار با ناوهای کیهانی "جمینی"، "آپولو" و بالاخره "شاتل" به فضا سفر کرد.