-
ویدئو / راهکاری برای ایجاد جاذبه در ایستگاههای فضایی
ایدۀ استفاده از نیروی گریز از مرکز برای بهوجود آوردن جاذبه در ایستگاههای فضایی، در سال ۱۹۰۳ ارائه شد؛ اما برخی از دانشمندان علوم فضایی باور دارند که حالا زمانِ به واقعیت تبدیل شدنِ این ایده فرا رسیده است. این پروژه بسیار پرهزینه است و باید دید آیا قرار است برای فضانوردان چنین هزینهای شود یا خیر؟
-
ویدئو / مشکلات «ریاضی» در ایران و راههای افزایش علاقه به آن
آمارها از کاهش داوطلبان ورود به رشته ریاضی در ایران حکایت دارند. گفته میشود طی دو سال گذشته، این آمار ۱۸ هزار نفر کاهش داشته که نشان از رغبت کمتر به انتخاب رشتههای علومپایه به خصوص ریاضی دارد. یکی از مشکلات پیش روی فارغالتحصیلان ریاضی در ایران، نبود جایگاه شغلی مناسب است که امروز به مهمترین عامل مهاجرت فارغالتحصیلان این رشته تبدیل شده است.
-
ویدئو / وضعیت اضطرار برای ساخت اضطراری دیوار
رئیسجمهور آمریکا وضعیت اضطرار ملی اعلام کرده تا بتواند هزینه ساخت دیوار مرزی میان آمریکا و مکزیک را بدون نیاز به تأیید کنگره تأمین کند؛ اقدامی که دموکراتها آن را خلاف قانون اساسی میدانند. دموکراتها از دونالد ترامپ خواستهاند مدارک قانونی برای تصمیمش در اعلام وضعیت اضطرار ملی را تا جمعه ارائه کند. ترامپ از کنگره خواسته بود با تأمین هزینه پنج میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلاری ساخت دیوار مرزی با مکزیک موافقت کند اما با مخالفت دموکراتها روبهرو شد و در نتیجه، دولت آمریکا در ماههای ژانویه و دسامبر به مدت ۳۵ روز تعطیل شد.
-
ویدئو / «بودجههای در اختیار» به جیب چه کسانی میرود؟
سال ۱۳۹۶ حسن روحانی در اجلاس حقوق شهروندی خطاب به وزیر اقتصاد و خزانه دولت اعلام کرد ردیفهای بودجهای باید شفافسازی شود. اعلام جزئیات لایحه بودجه هر سال انجام میشود، اما تاکنون اقدامی برای پیگیری نحوه هزینهکرد آن انجام شده است؟ یکی از ردیفهای ابهامبرانگیز بودجه که موارد تخصیص آن مشخص نیست، ردیف «کمک به اشخاص حقیقی و حقوقی» است که به نام «بودجه در اختیار» هم شناخته میشود. بودجههای در اختیار، در حالی هر سال تصویب میشود که قانون محاسبات عمومی، پرداخت کمک به افراد و مؤسسات غیردولتی از بودجه وزارتخانهها و مؤسسات دولتی را ممنوع کرده است.
-
ویدئو / کاشت هندوانه در مناطق کمآب هرمزگان
استان هرمزگان جزو شش استانی است که با کاهش بارندگی سالانه مواجه است. شهرستان جاسک یکی از مناطق استان هرمزگان در مرز استان سیستانوبلوچستان است که جزو کمآبترین شهرستانها بهشمار میآید. با این حال، در روستاهای این شهرستان مزارع زیادی وجود دارد که به کشاورزی محصولات آببر از جمله هندوانه میپردازند. در این منطقه کاشت هندوانه از مهر و آبان آغاز و در حوالی بهمن برداشت میشود. برخی کشاورزان از به تأخیر افتادن زمان برداشتها بدلیل کمبود آب گلایه دارند.
-
ویدئو / ۲۰ غایب چهلسالگی انقلاب
جشن چهلسالگی انقلاب اسلامی ایران در راه است. در این چهار دهه، این کشور برخی بزرگان و انقلابیون خود را از دست داده که در این ویدئو به ۲۰ نفر از شاخصترینهای آنها اشاره کردهایم.
-
ویدئو / تعهدات اروپا به ایران چگونه اجرایی میشود؟
پس از ماهها کش و قوس، پنجشنبه هفته گذشته گام اول سازوکار مالی اتحادیه اروپا به نام «اینستکس» یا «ساز و کار حمایت از معاملات تجاری» معرفی شد. گفته میشود این کانال قرار است ابزار انتقالی ویژه مالی با هدف تسهیل تجارت مشروع بین عاملان اقتصادی اروپا و ایران باشد. این گام که تاکنون منتقدان زیادی هم داشته، چگونه فعالیت خواهد کرد؟
-
ویدئو / ابرسازههای آلمان نازی - قسمت پایانی
آدولف هیتلر در دوران جنگ جهانی دوم دستور ساخت بزرگترین و مرگبارترین سختافزارهای نظامی در دنیا را صادر کرد. آثار این سلاحهای وحشتآفرین و ساختارهای عظیم دفاعی در سراسر اروپا مشاهده میشوند. ابرسازههای نازی امروزه تبدیل به سازهها و مکانهای تاریخی مهمی شدهاند که بیانگر داستانهای شگفتانگیز درباره مردانی است که این ابرسازههای وحشتناک را طراحی کردهاند؛ جنگافزارهایی که تا امروز همچنان سرپا هستند. این مستند که در شبکه «نشنال جئوگرافیک» ساخته و پخش شده، بخش دوم از قسمت یازدهم مستند «ابرسازههای نازی» و آخرین قسمت آن است که به صورت تاریخی به موضوع دژ برلین هیلتر میپردازد.
-
ویدئو / تخریب تاریخ به بهانه توسعه شهری
طرح گذر آقا نورالله نجفی در حالی به شورای عالی شهرسازی و معماری ارسال میشود که کارشناسان از احداث این گذر در حریم میدان نقش جهان و تخریب بافت تاریخی دولت خانه صفوی ابراز نگرانی کردهاند. این ویدئو نگاه کوتاهی به وضعیت نامناسب این بافت تاریخی در شهر تاریخی اصفهان انداخته است.
-
ویدئو / برآمدن چند قله از میان کاخهای لواسان!
سالهاست ویلاسازی و پیشروی ساخت و سازها به حاشیه شهرها و مناطق خوش آب و هوای سراسر کشور، به یکی از معضلات جدی زیستمحیطی و اجتماعی بدل شده است. بخش زیادی از این معضل نسبت مستقیمی با زمینخواران دارد. ارتفاعات تهران از جمله لواسانات یکی از این مناطق است که به گفته امام جمعه این شهر به شکل جدی و گستردهای با این مشکل دست به گریبان است و ظاهراً کمیسیون ماده ۱۰۰ قانون شهرداری محلی برای دور زدن قانون از سوی برخی افراد شده است. این ویدئو بازتابدهنده بخشی از نگاه امام جمعه لواسانات و معاون شهردار این منطقه درباره وضعیت ساخت و سازهای لواسان است؛ ویلاسازیهایی که گاه تا دل کوه پیش رفته است.
-
ویدئو / رزمایشی «فجیع» که لغو شد
طی چند روز گذشته خبری منتشر شد که طبق آن، تمام سرویسهای مبتنی بر کارت، قرار بود هفتم بهمن، از ساعت ۱۰ تا ۱۲ یعنی بهمدت دو ساعت قطع شوند. نامه یکی از شرکتهای ارائهدهنده درگاه پرداخت اینترنتی حاکی از آن بود که «رزمایش قطع اینترنت» بهصورت مکرر در کشور برگزار میشود تا میزبانیهای داخلی و میزان اتکا به اینترنت کاهش یابد. این نامگذاری با انتقاد وزیر ارتباطات همراه شد و آذری جهرمی آن را «فجیعترین» عبارتی دانست که میتوان برای ضایع کردن موضوعی بسیار مهم بکار برد. آنطور که وزیر ارتباطات اعلام کرده، این پروژه، ارتباطی به قطع اینترنت نداشته است.
-
ویدئو/ «پلاسکو» به روایت شاهدان عینی
واپسین روز دیماه ۱۳۹۵ ساختمان پلاسکو آتش گرفت و بعد از ساعاتی فروریخت؛ آن هم در حالی که تعدادی از آتش نشانان در ساختمان گیر افتاده بودند. شکل فروریختن ساختمان،حجم گسترده آتش و آوار و حضور کسبه و نیروهای امدادی حین اطفاء حریق باعث ایجاد شایعه حضور چند صدنفر در زیر آوار شد.شایعه در طول ۹ روز آواربرداری از سوی برخی فعلان شبکههای مجازی، اهالی رسانه و کسبه تقویت شد. زنده بودن حبسشدگان در زیرزمین پلاسکو، ادعای برقراری تماس از سوی برخی حبسشدگان، تعداد بالای افراد مفقودی اعلام شده به پلیس، بخشی از شایعات آن روزها بود؛ شایعاتی که بعد از مشخص شدن آمار جانباختگان در ذهن مردم باقی ماند.
-
ویدئو / ابرسازههای آلمان نازی - قسمت نوزدهم
آدولف هیتلر در دوران جنگ جهانی دوم دستور ساخت بزرگترین و مرگبارترین سختافزارهای نظامی در دنیا را صادر کرد. آثار این سلاحهای وحشتآفرین و ساختارهای عظیم دفاعی در سراسر اروپا مشاهده میشوند. ابرسازههای نازی امروزه تبدیل به سازهها و مکانهای تاریخی مهمی شدهاند که بیانگر داستانهای شگفتانگیز درباره مردانی است که این ابرسازههای وحشتناک را طراحی کردهاند؛ جنگافزارهایی که تا امروز همچنان سرپا هستند. این مستند که در شبکه «نشنال جئوگرافیک» ساخته و پخش شده، بخش اول از قسمت دهم مستند «ابرسازههای نازی» است که به صورت تاریخی به موضوع فرودگاههای زیرزمینی هیلتر میپردازد.
-
ویدئو / تشییع پیکر حسین محباهری
مراسم تشییع پیکر حسین محب اهری، بازیگر باسابقه سینما، تئاتر و تلویزیون صبح پنجشنبه - ۲۷دی - با حضور جمعی از هنرمندان و خانواده آن مرحوم، از مقابل تالار وحدت تهران برگزار شد. محب اهری پس از سالها دست و پنجه نرم کردن با بیماری سرطان، صبح چهارشنبه - ۲۶ دی - چشم از جهان فروبست.
-
ویدئو / صدای اهالی تئاتر شنیده میشود؟
در پی آنچه اهالی تئاتر، آن را هجمه به تئاتر خواندهاند، ۲۲ دیماه در خانه تئاتر گردهم جمع شدند و در پایان بیانیهای خطاب به سران قوا به امضا رساندند. پیش از این قرار شده بود که این گردهمایی در حد تحصن باشد، اما تنها به یک گردهمایی در سالن نمایش خانه تئاتر تقلیل پیدا کرد. حاضران در این گردهمایی، در بیانیه خود با اشاره به مشکلات صنفی تئاتر، قوای سهگانه مقننه، مجریه و قضائیه را به همنشینی و گفتوگو دعوت کردند. آنها در بیانیه خود، دخالتهای غیرقانونی و غیرتخصصی، بازداشت و احضار کارگردانان تئاتر را محکوم کردند.
-
ویدئو/ سرنوشت خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا چه میشود؟
۲۹ مارس ۲۰۱۹ سرنوشت «برگزیت» یا همان طرح خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا مشخص خواهد شد؛ طرحی که روز گذشته در پارلمان بریتانیا شکست خورد و اعضای آن با ۴۳۲ رأی در مقابل ۲۰۲ رأی، آن را رد کردند. حالا با مخالفت پارلمان بریتانیا، سرنوشت این طرح به کجا میرسد؟
-
ویدئو / حذف چهار صفر از پول ملی، تورم را کم میکند؟
هفته گذشته عبدالناصر همتی - رئیس بانک مرکزی - از ارسال لایحه «حذف چهار صفر از پول ملی» به دولت خبر داد؛ طرحی که نظرات متفاوتی درباره تاثیر آن بر تورم وجود دارد. این طرح که آن را آغازی برای اصلاح نظام بانکی نامیدهاند، میتواند تأثیری بر شاخصهای اقتصادی مانند تورم داشته باشد یا آنطور که خود همتی هم گفته، حذف چهار صفر از پول ملی تأثیری در رشد و تورم ندارد؟
-
ویدئو / تکروستای بیبرق تهران روشن میشود
سرخدشت - از توابع فیروزکوه - تنها روستای تهران در بین ۳۲ شهر و ۷۵۵ روستای این منطقه است که ساکنان آن هنوز بدون برق زندگی میکنند. روستانشینان دو سال است که جدیتر از گذشته چشم به راه نشستهاند تا بلکه با تاریک شدن رنگ آسمان، کوچه پسکوچههای روستا روشن شود؛ انتظاری که به نظر میرسد در حال بهبار نشستن است و به گفته مسئولان، همزمان با دهه فجر امسال رنگ سرخ این روستا، طلایی خواهد شد.
-
ویدئو / خاطرات شنیدنی دو کشتیگیر همدوره تختی
محمدعلی صنعتکاران و محمدابراهیم سیفپور از قهرمانان پیشین و پیشکسوتان کشتی ایران که چند سال با جهانپهلوان غلامرضا تختی همدوره بودهاند، در گفتوگو با ایسنا، از دوران ورزشی خود و تجربه رفاقت با تختی خاطراتی شنیدنی بیان کردهاند.
-
ویدئو / درگذشتگان مشهور جهان در سال ۲۰۱۸
سال ۲۰۱۸ میلادی روزهای پایانی خود را سپری میکند. در این سال، جهان برخی چهرههای شناختهشدهاش را از دست داد که در این ویدئو به ۱۴ مورد از مشهورترینِ آنها اشاره میکنیم.
-
ویدئو / سلاطین فضا را بشناسید
از زمانی که انسان مرزهای فضا را درنوردید، کاوشهای فضایی همواره گسترش یافته است. از پرتاب ماهواره، فضاپیما و کاوشگر گرفته تا ارسال فضانورد؛ همۀ اینها، پیشرفتهایی است که بشر به آن دست پیدا کرده است. اما کدام کشورها در عرصۀ فضا پیشتاز هستند؟
-
ویدئو / یافتههای باستانشناسی در بازار حضرتی تهران
حدود ۱۵ روز پیش، زمانی که مالک یک مغازه در راسته بازار حضرتی تهران، در زمان گودبرداری بخشی از مغازه خود با تکههای سفال مواجه میشود، با کشف یافتههایی مانند سفالهای رنگی و حتی چند تکه استخوان، سراغ میراث فرهنگی میروند و این بار پای باستانشناسان اداره میراثفرهنگی استان تهران به مغازه باز میشود و این یافتهها سرآغازِ به دست آمدن نشانههایی از دوران تاریخی مختلف در زیرِ زمین این مغازه میشود؛ یافتههایی از دوران تاریخی پهلوی، قاجار، صفوی و تیموری.
-
ویدئو / محاصرهایم! برایمان پل بسازید
در منطقه بشارت شهرستان الیگودرز و در مسیر رودهای پر آب این شهرستان، هنوز روستاهایی وجود دارد که از داشتن راه و پل ارتباطی با دیگر مناطق محرومند.موضوعی که باعث مهاجرت برخی از روستاییان به حاشیه شهرها شده است. روستای «پندکی» شهرستان الیگودرز تنها یکی از این مناطق است. مردم این روستا برای رسیدن به شهر یا هر جایی غیر از روستای خودشان،چارهای جز استفاده از وسیلهای به نام«گرگر» ندارند. استفاده از «گرگر» خطرناک است و به گفته مردم منطقه، بارها باعث کشته شدن و یا قطع انگشتان دست اهالی شده است.
-
ویدئو / مبتلایان به این بیماری، مدام گمان میکنند بیمارند!
نتایج یک پژوهش نشان میدهد بسیاری از افرادی که به دلایل مختلف به پزشک معالج رجوع میکنند، در واقع دچار هیچ بیماری خاصی جز «نیروی تلقین منفی» نیستند. در صورت تداوم افکار منفی، این مشکل به نوعی بیماری روانی منجر میشود که از آن با عنوان سندرم «خودبیمارانگاری» یا «هایپوکُندریا» یاد میشود.
-
ویدئو / روایت مرز؛ دانشآموز، مدرسه، قاچاق
با وجود وعده همۀ دولتهای پس از انقلاب برای توسعه عدالت آموزشی، دانشآموزان بسیاری از روستاهای کشور هنوز بدون مدرسه درس میخوانند. هرچند رئیس آموزش و پرورش سراوان میگوید برخی کودکان بازمانده از تحصیل را به مدارس بازگرداندهاند و مرحله دوم توسعه آموزش نیز در راه است و سیدمحمد بطحائی - وزیر آموزش و پرورش - نیز موضوع عدالت آموزشی را محور اصلی برنامههای خود اعلام کرده بود، اما بسیاری از دانشآموزان روستایی در سیستان و بلوچستان، مانند برخی استانهای دیگر، هنوز از این شعار، ثمره چندانی ندیدهاند.
-
ویدئو / پشت صحنه صداگذاری و تولید انیمیشن «دیریندیرین»
چند وقتی میشود که انیمیشن «دیریندیرین» مخاطبان زیادی پیدا کرده است.این انیمیشن کوتاه توانسته جای خود را در شبکههای اجتماعی و موبایلها پیدا کند. به همین خاطر سراغ گروه سازنده این انیمیشن رفتیم تا لحظات جذاب ساخت این انیمیشن را به شما نمایش دهیم.
-
ویدئو / ابرسازههای آلمان نازی - قسمت چهاردهم
آدولف هیتلر در دوران جنگ جهانی دوم دستور ساخت بزرگترین و مرگبارترین سختافزارهای نظامی در دنیا را صادر کرد. آثار این سلاحهای وحشتآفرین و ساختارهای عظیم دفاعی در سراسر اروپا مشاهده میشوند. ابرسازههای نازی امروزه تبدیل به سازهها و مکانهای تاریخی مهمی شدهاند که بیانگر داستانهای شگفتانگیز درباره مردانی است که این ابرسازههای وحشتناک را طراحی کردهاند؛ جنگافزارهایی که تا امروز همچنان سرپا هستند. این مستند که در شبکه «نشنال جئوگرافیک» ساخته و پخش شده، بخش دوم از قسمت هفتم مستند «ابرسازههای نازی» است که به صورت تاریخی به موضوع آشیانههای یوبوتهای هیلتر میپردازد.
-
«مرگ بر کارگر، درود بر ستمگر!»
ویدئو / چرا اعتراض کارگران به کف خیابان کشیده میشود؟
با گذشت بیش از یک ماه از آغاز اعتراضات کارگران فولاد اهواز، هنوز پاسخ روشنی به مطالبات آنها داده نشدهاست. کارگران فولاد اهواز و بسیاری از کارگران صنایع بزرگ و کوچک در کشور، مدتهاست خواستههای صنفی خود را به صورت صلحآمیز مطرح میکنند. یکی از شعارهایی که در این مدت از سوی آنها سر داده میشود، «مرگ بر کارگر، درود بر ستمگر» است که کنایهای به حمایت نشدن از سوی دولتهاست. حالا پرسش این است که جای قانون در حمایت از کارگر کجاست؟
-
ویدئو / دغدغههای دانشجویان علوم پزشکی شهید بهشتی
اغلب دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی معتقدند که دلیل توجه کمتر آنها و همرشتهایهایشان به فعالیتها و دغدغههای سیاسی، اجتماعی و فرهنگی، سنگینی و فشار زیاد رشته تحصیلی آنهاست. البته برخی از این دانشجویان میگویند اوضاع فعالیتهای فرهنگی و دانشجویی در این دانشگاه طی چند سال اخیر بهتر شده است. مسائل اقتصادی و یافتن شغل مناسب با رشته تحصیلی، مهمترین دغدغهای است که این دانشجویان در گفتوگو با ایسنا به آن اشاره کردهاند.
-
ویدئو / طرح جنجالی چند نماینده برای کنترل پیامرسانها
اواخر آبانماه امسال ۹۵ نفر از نمایندگان مجلس، طرحی برای ساماندهی پیامرسانهای اجتماعی تهیه کردند تا بهواسطه آن قوانین تازهای برای کنترل این برنامهها ایجاد شود. این طرح که در کمیسیون فرهنگی مجلس در حال بررسی است، مخالفان زیادی دارد؛ مخالفانی که این طرح را مخالف حقوق شهروندی میدانند.