کم آبی
-
ویدئو / بحران خشکسالی در سیستان و بلوچستان
سیستان و بلوچستان، سرزمینی که روزی انبار غله ایران نام گرفته بود، امروز بر اثر خشکسالیهای طولانی و خاک و غبارِ برخواسته از زمینِ تشنه، به بیابانی رو به گسترش تبدیل شده است. بارانهای محدود سال گذشته و افزایش دما در بهار امسال، رطوبت خاک را به شدت کاهش داده و خاکِ خشک، با آمدن بادهای موسمی، طوفانِ شن و خاک ایجاد میکند. یکی از معدود روزنههای امید این خاک تشنه، رودخانۀ هیرمند است که امسال این رودخانه به کلی بیآب شده است. در امتداد بستر خشک این رودخانه، دریاچۀ هامون قرار دارد که هفتمین تالاب جهان است، اما این دریاچه نیز بر اثر کم شدن آب ورودی و برداشتهای متعدد، خشک شده است.
-
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست:
توان کشور تولید غذا برای ۵۰ میلیون نفر است
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: با بهره وری موجود، فقط می توانیم برای ۵۰ میلیون جمعیت غذا تولید کنیم و مابقی آن را وارد میکنیم.
-
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست:
اشتباهات مهندسی در سد گتوند عامل شوری آب خوزستان است
رییس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به مشکلات کمآبی در استان خوزستان گفت: اشتباهات مهندسی در ساخت سد گتوند، عامل شوری آب خوزستان شده است.
-
سازمان محیط زیست از نمایندههای مجلس انتقاد کرد
عملکرد دوگانه برخی نمایندگان مجلس، مانع حل بحران آب
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست از رفتار دوگانه برخی نمایندگان مجلس در «بحران آب» انتقاد کرد و گفت: برخی نمایندگان در مجلس از حل مشکل آب حرف میزنند اما وقتی به شهر محل انتخاب خود میروند، نامههایی برای ما ارسال میکنند که سد باید ساخته شود یا آب باید رها شود.
-
«کم آبی» مهمترین عارضه بیماریهای مرتبط به گرماست
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی گیلان با بیان اینکه با «کم آبی» مهمترین و رایجترین، عارضه بیماریهای مرتبط به گرما است، گفت: برای پیشگیری از بیماریهای مرتبط به گرما، از ماندن طولانی در هوای گرم و آفتاب مستقیم بخصوص در بازه زمانی 10 صبح تا 2 عصر پرهیز و به اندازه کافی آب صرف کنید.
-
تذکر یک عضو شورای شهر درمورد زمان و نحوه آبیاری فضای سبز پایتخت
عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران به سازمان بوستانها بابت نحوه و زمان آبیاری فضای سبز پایتخت در روزهای کم آبی تذکر داد.
-
واکنش معاون سازمان مدیریت بحران به" ابر دزدی"
در بحران آب بهجای مقصر بیرونی، مقصر درونی را پیدا کنیم
معاون بازسازی و بازتوانی سازمان مدیریت بحران کشور مشکلات ناشی از کمبود منابع آب در کشور را ناشی از برخی سومدیریت ها برشمرد و گفت: اگر همین منابع آبی موجود در کشور را درست مدیریت و مصرف کنیم، بسیاری از مشکلات حل می شود.
-
زنجانیها نگران نباشند؛ امسال جیرهبندی آب نداریم
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری استان زنجان گفت: امسال وضعیت آب 6 شهر استان زنجان نگرانکننده بوده ولی با این وجود قطعی یا جیرهبندی آب نخواهیم داشت.
-
با اشاره به تجمعات اخیر در استان خوزستان به دلیل کم آبی
نماینده اهواز: انتقال آب به کویت صحت ندارد
یک عضو مجمع نمایندگان استان خوزستان با تاکید بر اینکه«پروژه انتقال آب شیرین به کویت مطرح نیست و اساسا چنین طرحی وجود ندارد» گفت: در حال حاضر شهرهای استان خوزستان بخصوص خرمشهر و آبادان دچار حادترین شرایط از لحاظ کمبود آب شرب هستند که باعث بروز تجمعات مردمی شده است.
-
سازگاری با کم آبی؛ آخرین راهکار!
کم آبی یک واقعیت است؛ اگرچه علت اصلی آن را نه در وقوع خشکسالی که در خشکیدگی نوآوری و خلاقیت مدیران باید جست و جو کرد! مدیرانی که علی رغم هشدارهای متعدد کارشناسان، مدیریتی یکپارچه و علمی بر بخش آب نداشتند.
-
سرانه توزیع آب در بیش از هزار روستای سیستان و بلوچستان، روزانه 15 لیتر
رئیس مجمع نمایندگان سیستان و بلوچستان گفت: در 1200 روستای استان با سرانه 15 لیتر در روز آبرسانی سقایی انجام میشود.
-
معاون شرکت آب و فاضلاب روستایی استان:
یک میلیون نفر در 16شهر سیستان و بلوچستان با کم آبی روبرو هستند
معاون شرکت آب و فاضلاب روستایی سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه انشعابات غیر مجاز یکی از دلایل افت فشار آب در منطقه محسوب می شود گفت: یک میلیون نفر در 16شهر سیستان و بلوچستان با کم آبی روبرو هستند.
-
تجهیز روستاهای فاقد آب سیستان و بلوچستان به شبکه لوله کشی؛ نیازمند 1500 میلیارد تومان اعتبار
رئیس شورای اسلامی سیستان و بلوچستان گفت: هم اینک سه هزار و 24روستای فاقد شبکه آبرسانی در سیستان و بلوچستان وجود دارد که برای تجهیز این روستاها به شبکه لوله کشی آب هزار و 500 میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز است.
-
ویدئو / زخم بیآبی و آبِ شور بر تن خوزستان
چند روزی است خشکسالی، آب دریا را به خانههای مردم خرمشهر و آبادان آورده؛ اما دریا وقتی به جای موج زدن کنار ساحل، راهی شیر آب خانهها میشود، دیگر اصلاً زیبا و تماشایی نیست. استاندار خوزستان، امیدوار است وضعیت کیفی آب خرمشهر و آبادان تا پانزدهم تیر اصلاح شود. به گفته او، حدود هزار میلیارد تومان در این زمینه برای اجرای طرح غدیر ۲ هزینه شده تا خط لوله این طرح احداث شود.
-
زنگ خطر برای ایران زمین!
«کارون»
«کارون» که روزگاری پر آب ترین رود قابل کشتیرانی ایران بود، حالا چهرهی دیگری به خود گرفته است. انتقال آب، سدسازیهای بیش از اندازه، عدم مدیریت آب، عدم استفاده از شیوههای نوین آبیاری و ورود فاضلابهای کارخانهها و شهری موجب شده است که منابع آب آن از دست برود و این روزها کارون تنها به سرعت رو به خشک شدن میرود. به گونهای که شاید در سال های آینده از خود بپرسیم کارون کجا رفت ؟ به گفته یکی از نمایندگان خوزستان، " تاکنون هیچ گونه برنامه مدون، مستمر و تأثیرگذاری برای خارج شدن آن ارائه نشده است و اقداماتی که در این زمینه انجام میشود غیراساسی و به صورت مقطعی است.
-
مدیرکل بازرسی محیط زیست کشور:
بیتوجهی به معضلات زیست محیطی سبب بروز پدیده کم آبی و ریزگردها در کشور شده است
مدیرکل بازرسی سازمان محیط زیست با اشاره به معضلات زیست محیطی در کشور گفت: به دلیل بیتوجهی به معضلات زیست محیطی در گذشته امروز شاهد بروز پدیده کم آبی و ریزگردها در برخی استان های کشور هستیم.
-
استاندار خراسان جنوبی:
محدودیت منابع آبی خراسان جنوبی تا کی؟
استاندار خراسان جنوبی گفت: در حال حاضر 400 روستای خراسان جنوبی با تانکر آبرسانی میشود اما محدودیت آبی تا کی؟.
-
بحران بیسابقه آب در هند
یک گزارش تحقیقاتی در هند نشان میدهد این کشور با بدترین شرایط کمبود آب در تاریخ مواجه شده است به گونهای که در حال حاضر شش میلیون نفر در هند در معرض کمبود شدید آب قرار دارند.
-
رئیس سازمان محیط زیست در حاشیه جلسه دولت خبرداد
تشکیل کمیسیون مقاومت و کمآبی در دولت
رییس سازمان حفاطت محیط زیست گفت: کمیسیون جدیدی در دولت به نام کمیسیون مقاومت و کم آبی تشکیل شده است که سیاستهایی را دنبال میکند تا کشور با کم آبی سازگار شود.
-
وزیر ارتباطات تاکید کرد
فناوری فضایی کشور در خدمت حل مشکلات آب
وزیر ارتباطات با بیان اینکه برنامه توسعه فضایی کشور امروز باید در خدمت حل این مشکلات قرار گیرد، گفت: در دنیا فناوری فضایی بسیار کاربردی بوده و در حل بسیاری از مشکلات کشورهای مختلف مورد استفاده قرار میگیرد.
-
حاکمیت کمآبی حاد در 17 شهر استان فارس
به گفته معاون بهرهبرداری شرکت آبفا استان فارس حدود 14 تا 17 شهر در این استان در شمار شهرهایی قرار دارند که وضعیت منابع آبی در آنها حاد است که در واقع این وضعیت شامل 14 درصد از شهرهای فارس میشود.
-
جنگ آب در خاورمیانه پیش بینی شده است
مدیرعامل مرکز صلح و محیط زیست با تاکید بر اینکه جنگ آب در خاورمیانه یک موضوع پیش بینی شده است، گفت: زمانی سیاست و محیط زیست میتواند در روند صلح نقش آفرینی کند که محیط زیست را درک و بتوانیم این مفهوم را در سیاست بهدرستی وارد کنیم.
-
ویدئو / زندگی دشوار مردم میناب در کنار فروچالهها
غم بیآبی و خشکسالی که شیره جان نخلهای میناب را مکیده از یک سو، دلهره هر شب مردم از دفن شدن زیر آوار ترکهای خانههاشان از سوی دیگر، آنقدر مهیب هست که قلب آدمی را فارغ از اینکه گوشهایش از خبرهای هرروزه فروچالههای میناب و وعدههای مسئولان پر باشد، محزون کند. حدود ۱۵ سال است که میناب فقط عنوان «گلستان خلیجفارس» را به دوش میکشد و چشمههای جوشان، نخلهای سر به فلک کشیده و بوستانهای سرسبزش جایشان را به زمینهای خشک و فروچالههایی دادهاند که امروز محل زندگی اهالی آنجا را هم ناامن کرده است.
-
افزایش بحرانهای زیست محیطی نتیجه ورود غیرعاقلانه سیاست به محیط زیست
یک پژوهشگر جامعه شناس تغییر اقلیم با اشاره به اینکه جنگ آب زاده بحران آب نیست، گفت: دولت غیرمدنی و سیاستگذاریهای غیرمدنی دارد که جنگ آب را ایجاد میکند بنابراین اگر ورود سیاست به محیط زیست خردمندانه نباشد باعث افزایش بحرانهای محیط زیستی میشود.
-
خبر خوش برای تهرانیها؛ تنشهای آبی کم شد
مدیرعامل شرکت آب منطقهای تهران گفت: با توجه به بارندگیهای اخیر میتوان گفت که تابستان امسال با کمترین تنش آبی سپری خواهد شد. اما باید به این مساله توجه کرد که همچنان ذخایر برف در تهران صفر است که این مساله میتواند مشکلساز شود.
-
تشریح برنامه سازگاری با کم آبی در استان هرمزگان
استاندار هرمزگان در نشست کارگروه ملی سازگاری با کم آبی به تشریح برنامه سازگاری با کم آبی در استان هرمزگان پرداخت.
-
تشکیل کارگروه ملی «سازگاری با کم آبی» در کرمان
معاون عمرانی استانداری کرمان گفت: مشابه کارگروه ملی «سازگاری با کم آبی» در سطح استان تشکیل خواهد شد و مدیران صنعت و معدن و سازمان مدیریت و برنامه ریزی به این کارگروه اضافه خواهند شد.
-
صرفه جویی در آب با نیروی خورشیدی
کارشناسان منابع میگویند کشورهای تشنه خاورمیانه و شمال آفریقا میتوانند از پتانسیل انرژی خورشیدی خود برای کنار آمدن با کمبود آب استفاده کنند.
-
۹۵ درصد دشتهای آبی هرمزگان ممنوعه شد
مدیرعامل شرکت آب منطقهای هرمزگان گفت: با توجه به تداوم دو دهه خشکسالی، کاهش میزان بارشها و نیز شرایط بیآبی و کمآبی از ۷۴ دشت این استان ۵۴ دشت ممنوعه شد.
-
دچار تراژدی آب در ایران هستیم
یک پژوهشگر حوزه محیط زیست با تاکید بر اینکه مشکل آب ایران، مشکل حکمرانی آب است گفت: اگر مسیر شفافیت در حوزه منابع آبی طی نشود مشکلات محیط زیستی به مشکلات امنیتی تبدیل می شود.