محرم
-
۱۶۰ روز قیام، ۱۴۰۰ سال پیروزی
«پانزده رجب سال ۶۰ هجری با مرگ معاویه ابن ابیسفیان وقایعی زیادی در جامعه آن روز به وقوع پیوست. طبق توصیه معاویه و بیعتی که برخلاف تعهد داده شده در صلح با امام حسن (ع) که مقرر داشته بود؛ معاویه حق ندارد جانشین برای خود انتخاب کند، خلیفه وقت بدون توجه به مفاد صلحنامه با لطائف الحیلی فرزند نالایقش یزید را که خود کاملا با روحیات او آشنا بود و قبلا به اجبار بیعت ناقصی در بلاد مختلف گرفته بود، رسما به خلافت رسید و در شام سکاندار خلافت شد.»
-
اهدای پلاسما؛ نذری برای نجات جان بیماران
محرم فرا رسیده است و عزاداران حسینی در این ایام با هر نیتی نذری را ادا میکنند. برخی هم در راستای افزایش سلامت جامعه و نجات جان بیماران، نذرهای خاص خود را دارند. یکی از این نذرها، نذر اهدای خون و فرآوردههای خونی مانند پلاسما است.
-
مرتضی امیری اسفندقه عنوان کرد
نبرد شاعر آیینی با شمر و یزید درونش
مرتضی امیری اسفندقه میگوید: شاعر آیینی و امام حسینی شاعری است که در هر نفس مشغول شمشیر زدن به شمر، یزید و ابن زیاد درون خودش است و بعد وارد تکیه امام حسین (ع) میشود و برای او شعر میگوید و عزاداری میکند.
-
آنچه «تقوایی» از محرم روایت کرد + فیلم
ناصر تقوایی که از معدود کارگردانهایی است که درباره تعزیه و آیینهای مرتبط با عزاداری شهدای کربلا فیلم ساخته، معتقد است: تعزیه نمایشی اکسپرسیونیستی است.
-
عزاداری در قاب فیروزه + عکس
در میان دیدگان پادشاهان و اسطورههای اروپایی، رزم امام حسین (ع) و علیاکبر (ع) در ظهر عاشورا، به نقش آمده است. جایی در محلههای قدیمی کرمانشاه. روی کاشیهای فیروزهایِ تکیه قجری معاونالملک، عمارتی که بیشتر از یک قرن، عزاداری محرم را زنده نگه داشته است.
-
مراسم عزاداری شب تاسوعای حسینی (ع) در حسینیه امام خمینی(ره)
مراسم عزاداری شب تاسوعای حسینی با حضور رهبر معظم انقلاب اسلامی در حسینیه امام خمینی(ره) برگزار شد. در این مراسم که جمعی از مسئولان و هزاران نفر از مردم عزادار حضور داشتند، حجتالاسلام والمسلمین رفیعی در سخنانی با تبیین راههای ثبات قدم در دین، گفت: ثبات قدم به معنای ایستادگی بر موضع حق است و این مهم با خواندن دعا و نماز شب، مطالعه تاریخ ایستادگی انبیاء و اهل حق و همچنین با یاری رساندن به مردم حاصل میشود.
-
عزاداری شب تاسوعای حسینی (ع) در تهران
عزاداری شب تاسوعای حسینی ، سه شنبه ۲۷ شهریور، در امامزاده علی اکبر چیذر، دولت آباد شهر ری و خانه هنرمندان و دیگر نقاط مختلف تهران برگزار شد .
-
سازمان میراث فرهنگی اعلام کرد
جشن روز جهانی جهانگردی برگزار نمیشود/ موزهها ۵ مهر "رایگان" هستند
سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اعلام کرد: مراسم روز جهانی جهانگردی در ایران برگزار نمیشود.
-
خاطره بازیگر نقش «شمر» از عاشورای گذشته + فیلم
محمد فیلی ـ بازیگر سریال «مختارنامه» ـ که به تازگی به واسطه بازی در سریال «تکسواران» دچار سانحه و آسیبدیدگی شده، این روزها برای بهبودی در منزل استراحت میکند؛ او خاطرهای را از ایام محرم سال گذشته روایت کرده است.
-
برای شرکت در مراسم عزاداری، بازار طلای تبریز تعطیل شد
رئیس اتحادیه طلافروشان تبریز از تعطیلی بازار طلا تبریز از ظهر امروز 26 شهریور تا روز شنبه 31 شهریور ماه به دلیل ایام سوگواری خبر داد.
-
-
ویژههای شبکه مستند برای تاسوعا و عاشورا
صادق آهنگران و ۶ مستند دیگر
شبکه مستند به مناسبت فرارسیدن تاسوعا و عاشورای حسینی ویژهبرنامههایی را تدارک دیده که در این ارتباط میتوان به «چهارپایه»، «روایت صادق»، «نخل شمیران»، «مثل سرو»، «میقات»، «هنر تعزیه» و «عاشورا در بم» اشاره کرد.
-
تعزیه «دوطفلان مسلم» در تفرش
شهرستان تفرش به عنوان پایتخت تعزیه ایران شناخته میشود و قدیمیترین نسخههای تعزیه ایران در تفرش موجود است و این آیین دینی در فرهنگ این منطقه از استان مرکزی و کشور رسوخ کرده است. محل برگزاری مراسم تعزیه در دوران قاجار در حیاط کاروانسراها، بازار و منزل اعیان بود و پس از این دوره این مجالس به تکایا و حسینیهها منتقل شد و از آن دوران تاکنون این آیین معنوی در تکایای تاریخی تفرش برگزار میشود.
-
تحلیل فیرحی از شرایط جامعه در زمان قیام امام حسین (ع)
استاد حوزه و دانشگاه گفت: نباید حسین بن علی(ع) را تنها دید؛ بلکه همه کسانی که چشم به دهان اباعبدالله دوختند انتظار عکسالعمل دارند .
-
آمادهباش راهور برای تاسوعا و عاشورا +توصیه به عزاداران
جانشین رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ از آماده باش پلیس راهور در عاشورا و تاسوعای حسینی خبر داد و توصیههایی را نیز به عزاداران و شهروندان ارائه کرد.
-
حجتالاسلام خورشیدی:
ضرورت آسیب شناسی خرافاتی که در عزاداریها وارد شده است
معاون آموزش حوزه علمیه خاتم الانبیاء کردستان گفت: مراسمها و عزاداریهای ما امروز با خرافات متداخل شده است؛ باید این آسیبشناسی در سازمان تبلیغات، دانشگاهها، دفاتر نمایندگی ولی فقیه انجام شود تا راهکاری برای رفع آن ارائه شود.
-
دبیر ستاد عالی کانونهای فرهنگی،هنری مساجد:
قیام امام حسین(ع) مبارزه با بدعتها و انحرافات جامعه اسلامی بود
دبیر ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور، امام حسین(ع) را احیاگر دین اسلام خواند و گفت: قیام ایشان والاترین مرتبه جهاد بود که برای مبارزه با منکرات فراوان در جامعه اسلامی و تبلیغ و ترویج معروف شکل گرفت.
-
«عاشورا و امروز ما» منتشر شد
کتاب "عاشورا و امروز ما" که مجموعه گفتارهای صاحب نظران و اندیشمندان دینی درباره عاشورا و مباحث دینی است، از سوی انتشارات پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات منتشر شده است.
-
برپایی نماز جماعت ظهر تاسوعا و عاشورا در بیش از 2 هزار امامزاده
معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه به تشریح برنامههای روز تاسوعا و عاشورا در امامزادگان و بقاع متبرکه کشور پرداخت.
-
حجتالاسلام والمسلمین میرباقری:
مدیران مادی، مردم را حریص میکنند
رئیس فرهنگستان علوم اسلامی گفت: وقتی یک مدیر تنها به فکر مادیافزایی جامعه باشد قطعا مردم با روحیه مادی شکل میگیرند؛ مدیران مادی، بازارسازی میکنند و مردم نیز حریص مادیات میشوند.
-
مبلغی تصریح کرد:
عدم بهرهگیری فکری از قیام عاشورا، خسارت بزرگ نسل جدید
عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه خطبه حضرت امام حسین(ع) در روز عاشورا یک منبع قوی، غنی و پر از اندیشههای ناب قرآنی است، گفت: از درون این خطبههای پرمایه و مالامال از اندیشههای قرآنی، مکتب اخلاقی، اجتماعی، عرفانی و انقلابی اسلام قابل استخراج است و تمرکز بر خداوند متعال به عنوان نقطه کانونی هستی و زندگی در آن موج میزند.
-
-
ویدئو / شب هشتم؛ عزای علیاکبر
وقتی علیاکبر (ع) به مبدان میرود، حجت بر دیگر یاران امام حسین (ع) تمام میشود. جوان رشید بنیهاشم، پیشقدم نبرد با سپاه دشمن است. شب و روز هشتمِ محرم را به نام و یاد او نامگذاری کردهاند و حالا شیعیان، حدود ۱۴۰۰ سال بعد از واقعه، نبودنش را به سوگ مینشینند.
-
تولیت آستان قدس رضوی:
امروز بیش از هر زمان دیگری نیازمند پیامهای عاشورا هستیم
تولیت آستان قدس رضوی با بیان اینکه امروز بیش از هر زمان دیگری نیازمند پیامهای عاشورا هستیم گفت:امروز که دشمنان جنگ اقتصادی را، علیه کشورمان در پیش گرفتهاند همه مسئولان باید تلاش کنند گرهگشای مشکلات مردم باشند، زیرا یکی از افتخارات امام حسین (ع) توجه به مستمندان است.
-
در گفتوگو با ایسنا مطرح شد:
در مجالس عزاداری از دینشناسان استفاده شود
مدیرکل تبلیغات اسلامی بوشهر با تاکید بر این موضوع که نذری دادن یکی از مبانی ارزشی و اعتقادی در دین اسلام است گفت: برای رفع معضلات و آسیبهایی که در برخی از هیئات مذهبی وجود دارد از فضای مجازی کمک بگیریم و سعی کنیم فقط به دنبال این نباشیم که شوری در جامعه ایجاد کنیم بلکه باید این شور همراه با شعور در عرصه مسائل اجتماعی باشد.
-
سخنگوی سازمان انتقال خون مطرح کرد
خطر ابتلا به بیماریهای ویروسی با قمهزنی/"خون" اهدا کنید
سخنگوی سازمان انتقال خون ایران جزییات طرح "نذر خون" در ماه محرم را تشریح کرد و در عین حال ضمن توضیح عوارض قمهزنی، از مردم خواست بجای چنین اقداماتی، خون اهدا کنند.
-
موکبهایی به قد کودکی
بچههای محرم همزمان با نزدیکشدن به تاسوعا و عاشورای حسینی با کمترین هزینه به برپایی تکیه میپردازند. موکبهایی که سادگی مهمترین مؤلفه آنها بهشمار میرود و غالباً در حاشیههای شهر برپا میشوند. هرکدام از این بچهها مسئولیت بخشی از نذورات و لوازم این تکیهها را تقبل کرده و بهسادگی پارچههای سیاه عزا، قند، چای، استکان، قوری، خرما و... فراهم میشود. پذیرایی توأم با عزاداری بچههای محرم حال و هوای خاصی را به کوچهپسکوچههای مشهد داده است.
-
سیدهادی خامنهای:
امروز عزاداری بیمحتوا مورد اقبال صداوسیما و رسانههای مشابه است
دبیرکل مجمع نیروهای خط امام گفت: مجالس و محافلی که اکثرا خالی از هرگونه محتوا هستند و فقط به شکل و ظاهر عزاداری می پردازند این بخت را دارند که صداوسیما و سایر رسانهها آنها را مطرح کنند اما مجالسی که بیشتر بر اندیشه و تفکر درباره عاشورا و محرم تاکید دارند مجالی برای طرح و پخش در رسانهها نمییابند.
-
نگاهی به آداب و رسوم محرم در خمینی شهر؛
عشق هر روز به تکرار تو برمی خیزد...
هر ساله با آغاز ماه محرم، شهر غرق در پارچه ها و بیرق های سبز و سیاه می شود و کوچه و خیابان حال و هوای دیگری می یابد، گذرها چادرپوش می شود و حسینیه ها سیاه پوش. مساجد و تکیه ها رنگ و بوی تازه ای می گیرند و مردم هر محله با شیوه خاص خود به سوگواری سید شهدا(ع) می پردازند. مراسمات روضه خوانی و سینه زنی و تعزیه و ... در گوشه و کنار شهر برگزار می شود و هر کسی در حد توانش سعی در خدمت رسانی به مراسم عزاداری را دارد.
-
آفتی به نام «مُد محرم»
دوسر بیرق را گرفتهاند و با دقت آن را وارسی میکنند. «میترسی زدگی داشته باشه؟ نترس بابا!» این را پسر جوانی همسن و سال خودشان میگوید که فروشنده مغازه است؛ سر خیابان ناصرخسرو، راسته هیأتیها. هیأتیهای ناصرخسرو همین ۱۰ روز سرشان شلوغ است؛ شلوغ که نه، غلغله.