• شنبه / ۳۰ شهریور ۱۳۹۸ / ۱۴:۵۶
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 00061215259
  • خبرنگار : 50210

استان مرکزی ۲ میلیارد و ۶۵۶ میلیون مترمکعب آب مصرف می‌کند

استان مرکزی ۲ میلیارد و ۶۵۶ میلیون مترمکعب آب مصرف می‌کند

ایسنا/مرکزی مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان مرکزی گفت: مصرف آب این استان ۲ میلیارد و ۶۵۶ میلیون مترمکعب است، اما سهم قابل برنامه ریزی آب استان مرکزی تا سال ۱۴۰۵ برابر با ۲ میلیارد و ۱۱ میلیون مترمکعب است.

به گزارش ایسنا، منطقه مرکزی، عزت الله آمره ای در جلسه شورای حفاظت از منابع آب استان افزود: در حال حاضر مصرف آب در استان مرکزی در بخش های کشاورزی، صنعت، خدمات و محیط زیست و ... برابر با ۲ میلیارد و ۶۵۶ میلیون مترمکعب است که باید اختلاف حدود ۶۵۰ میلیون مترمکعبی را تعدیل کند.

وی بیان کرد: آب قابل برنامه ریزی استان مرکزی در حوزه شرب ۲۰۰ میلیون مترمکعب است که در حال حاضر ۱۴۷ میلیون مترمکعب آب در این حوزه مصرف می شود، اما در حوزه کشاورزی با برداشت ۲ میلیون و ۳۵۳ میلیون مترمکعب مواجه هستیم، در حالی که آب قابل برنامه ریزی در این حوزه برابر با یک میلیارد و ۵۹۰ میلیون مترمکعب است که باید تعدیل قابل توجهی در این حوزه صورت گیرد.

آمره آب قابل برنامه ریزی استان در حوزه صنعت را ۱۱۴ میلیون مترمکعب دانست که در حال حاضر ۵۷ میلیون مترمکعب برداشت می شود و با این شرایط امکان توسعه صنعت وجود دارد، گفت: برای حوزه خدمات و محیط زیست نیز در سطح کلان سهمی در نظر گرفته شده است، اما بیشترین تعدیل در مصرف آب باید در حوزه کشاورزی صورت گیرد که البته پروژه های تعدیل در این راستا در نظر گرفته شده است.

وی با اشاره به نظر استاندار مرکزی مبنی بر صرفه جویی یک میلیارد مترمکعبی در استان تا سال 1405 اظهار کرد: تحقق این میزان کاهش نیازمند برنامه فشرده است، اما قطعا می توان طی ۷ سال آینده صرفه جویی ۶۵۰ میلیون مترمکعبی را رقم زد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان مرکزی تصریح کرد: سال گذشته با وجود اینکه برنامه سازگاری با کم آبی در اختیار نبود، صرفه جویی و تعدیل مصرف در استان رقم خورد به طوری که ۵۰ میلیون مترمکعب صرفه جویی انجام گرفت ولی با توجه به اختلاف آب مصرفی و آب قابل برنامه ریزی استان باید سالانه تا ۱۲۰ میلیون مترمکعب صرفه جویی را تا سال ۱۴۰۵ اجرایی کرد و این رقم غیرقابل تحقق نیست.

وی در خصوص وضعیت آب های زیرزمینی استان تصریح کرد: سالانه بین ۱۹۰ تا ۲۰۰ میلیون مترمکعب برداشت از دشت های استان مرکزی صورت می گیرد که جبران نمی شود. خوشبختانه با بارندگی های ابتدای سال در دشت های شازند، خنداب و کمیجان افتی حاصل نشده است و حتی به نظر می رسد که در این سه دشت و حتی دشت اراک هیدروگراف های آبهای زیرزمینی رشد خوبی داشته باشند.

به گزارش ایسنا، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی نیز بر لزوم تدوین برنامه ای جهت مدیریت آب های موجود تاکید کرد و گفت: امروز در برخی از نقاط استان همچون کارخانه سیمان در دلیجان با تشتک های تبخیر آب مواجه هستیم که می توان این آب ها را با مدیریت درست به مصرف رساند.

رضا میرزایی گفت: ۸۵ میلیون مترمکعب آب تجدیدپذیر در کشور وجود دارد درحالی که امروز ۹۳ میلیون مترمکعب مصرف در حال انجام است و در واقع در شرایط بحران قرار داریم و باید با صرفه جویی و تجدید منابع آب، این اختلاف را جبران کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha