به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی آب منطقهای استان حمید طراوتی در نشست مشترک نمایندگان تشکلهای محیط زیستی خراسان رضوی و مدیر عامل شرکت آب منطقهای استان ضمن تاکید بر تسریع عملیات انسداد چاههای غیرمجاز و جلوگیری از اضافه برداشت در چاههای مجاز حفظ کمیت و کیفیت آب ورودی به سد ارداک که تامین کننده بخشی از آب شهر مشهد خواهد بود را خواستار شد.
وی تاکید کرد: عملیات پاکسازی و آزادسازی حریم و بستر رودخانه منتهی به سد ارداک با توجه به مشکلاتی که در کمیت و کیفیت آب ورودی به سد ایجاد نموده است، نباید متوقف شده یا با تاخیر اجرا شود.
رئیس شبکه سازمانهای مردم نهاد خراسان رضوی افزود: با توجه به خشکسالیهای اخیر و همچنین وضعیت ممنوعه بحرانی حوضه آبریز دشت مشهد، نگرانیهایی در اذهان عمومی و اعضای سازمانهای مردم نهاد فعال در زمینه آب و محیط زیست ایجاد شده است که امید است با جدیت و درایت دستگاههای اجرایی، قضایی و نظارتی استان از طریق آزادسازی بستر شریانهای اصلی تغذیه کننده آبهای سطحی و زیرزمینی این شهرستان از جمله رودخانه ارداک، کشف رود و... این نگرانیها برای سال آبی جدید مرتفع شود.
مهدی جمشیدی، مدیرعامل جمعیت ناجیان آب، با اشاره به فراگیر شدن ابعاد کمآبی در سطح استان بیان کرد: تجربه نشان داده دولت به تنهایی قادر به ساماندهی تمام مسائل در حوزه آب، کشاورزی و منابع طبیعی نبوده و باید بخشی از تصدیگریها با همکاری تشکلهای مردمی و بخش خصوصی به اجرا در آید.
وی افزود: حفاظت و حراست از منابع آب اعم از آبخوانهای زیرزمینی یا رودخانهها و همچنین سایر منابع طبیعی، صرفا با ایفای نقش موثر توسط تشکلهای قانونی مردمی میسر خواهد شد و این موضوع نیازمند توجه و التزام عملی مدیران ارشد استان به جایگاه این تشکلهاست.
محمدحسین جعفری، مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان رضوی، خاطرنشان کرد: استان خراسان رضوی در خصوص مدیریت منابع آب شرایط ویژهای دارد که حساسیت و دشواری اجرای برنامهها را تحت تاثیر قرار میدهد. پروژه نجات کشف رود از جمله اقدامات شرکت آب منطقهای است که در شرایط کمبود بودجه با تلاش شبانهروزی همکاران این شرکت و همکاری کمنظیر دستگاههای ذیربط به ویژه اداره کل دادگستری استان به اجرا درآمد.
وی اظهار کرد: پاکسازی و آزادسازی حریم و بستر رودخانه ارداک که تامینکننده بخشی از آب مشهد خواهد بود نیز با مسائل و موانعی مواجه میشود که امید است با استمرار همکاری دستگاههای اجرایی، قضایی و انتظامی، اهالی منطقه و نمایندگان مجلس در کوتاهترین زمان ممکن این موانع و تاخیرها مرتفع شود.
جعفری تصریح کرد: تجربه فعالیت سازمانهای مردم نهاد محیط زیستی در خراسان رضوی نشان داده است که این تشکلها ضمن مطالبه مستمر اجرای قانون در حوزه آب، کشاورزی و منابع طبیعی میتوانند اسباب هماندیشی و تبادل نظر را بین دولت، بهرهبرداران و عموم مردم به نحو مقتضی فراهم کرده و مسائل را در بستر اجتماعی مناسب پیگیری کنند.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان رضوی اظهار کرد: در رودخانه ارداک تاکنون بالغ بر 40 هکتار از حریم و بستر رودخانه که طی سالهای اخیر توسط برخی از اهالی به صورت آگاهانه و یا ناآگاهانه تصرف شده بود، طبق احکام قضایی، رفع تصرف شده و مسیر طبیعی جریان آب به سمت مخزن سد بازگشایی شده است.
انتهاي پیام
نظرات