• دوشنبه / ۲۷ دی ۱۳۹۵ / ۱۶:۰۱
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 95102717451
  • منبع : نمایندگی همدان

ششمین نشست سازمان‌های غیردولتی محیط زیست برگزار می‌شود؛

حرکت تشکل‌های محیط زیست برای رسیدن به هم‌نوایی در همدان

حرکت تشکل‌های محیط زیست برای رسیدن به هم‌نوایی در همدان

ایسنا/همدان دبیر شورای تشکل‌های محیط زیست استان همدان از برگزاری ششمین نشست سازمان‌های غیردولتی محیط زیست و منابع طبیعی کشور در همدان خبر داد و گفت: تأکید بر شبکه‌سازی و توانمندسازی تشکل‌ها، تبادل تجربیات موفق و ایجاد ظرفیت و هم‌افزایی از جمله اهداف برگزاری این نشست است.

به گزارش ایسنا، محمد سوزنچی دوشنبه 27 دی در جمع خبرنگاران، به بیان محور اصلی برگزاری ششمین نشست سازمان‌های غیردولتی محیط زیست و منابع طبیعی کشور در همدان پرداخت و اظهار کرد: محور اصلی این نشست توانمندسازی فعالان محیط زیست است به طوریکه شبکه‌سازی تشکل‌های محیط زیست سراسری کشور می‌تواند جایگزین مناسبی برای کمپینگ‌های متعدد باشد.

وی افزود: از دو سال پیش با حمایت‌های دولت و مجلس ساختار شبکه تشکل‌های محیط زیست تعریف شد و به علت اینکه هنوز مجوز آن از سوی وزارت کشور صادر نشده با عنوان شورای هماهنگی تشکل‌های زیست‌محیطی نشست‌ها و جلسات هماهنگی را برگزار می‌کنیم.

دبیر شورای تشکل‌های محیط زیست استان همدان از برگزاری 5 نشست شوراهای محیط زیست استان‌ها در پنج نقطه از کشور خبر داد و عنوان کرد: نخستین نشست در استان گلستان، دومین میزبان تبریز، سومین و چهارمین نشست در دامغان و عسلویه و پنجمین نشست این شورا در نیشابور برگزار شد.

سوزنچی با اشاره به اینکه ششمین نشست شورای تشکل‌های محیط زیست در همدان برگزار می‌شود، ادامه داد: از هر استان 2 نفر به نمایندگی از شبکه تشکل‌ها و فعالان در حوزه توانمندسازی مشارکت‌های مردمی و برگزیده جشنواره ایده‌های برتر آن استان در این نشست حضور خواهند یافت.

وی علت برگزاری این نشست در زمستان را بنا به نظر فعالان محیط زیست استان اعلام کرد و گفت: با توجه به اینکه معتقدیم گردشگری همدان در فصل زمستان باید رونق پیدا کند، تصمیم بر این شد که نشست مذکور با حضور نمایندگان 31 استان در این فصل در همدان برگزار شود.

وی مدت این همایش را 3 روز بیان کرد و یادآور شد: سه‌شنبه آغاز ورود میهمانان به استان را داریم که برگزاری  4 کارگاه و 2 پنل تخصصی از جمله برنامه‌های سه روزه این همایش است.

دبیر شورای تشکل‌های استان به برقراری ارتباط با سازمان‌های جهانی GEF و UNDB اشاره کرد و گفت: نمایندگان این سازمان‌ها در این همایش حضور می‌یابند و کارگاه‌هایی را نیز برگزار می‌کنند.

سوزنچی یکی از معضلات موجود در تشکل‌های مردم نهاد را نداشتن ارتباط مناسب با سازمان‌های بین‌المللی دانست و ادامه داد: داشتن ارتباط در این زمینه می‌تواند ما را در مدیریت مناطق و جلب حمایت‌ها یاری کند.

وی سخنرانان همایش را معرفی کرد و گفت: استاندار و مدیرکل حفاظت محیط زیست استان، مدیرکل منابع طبیعی استان، دکتر رستم وندی معاون امور اجتماعی و فرهنگی وزارت کشور، دکتر جلالی معاون وزارت جهادکشاورزی و ریاست سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور، دکتر مجابی معاون توسعه مدیریت، حقوقی و امور مجلس سازمان حفاظت محیط زیست، دکتر جزینی‌زاده مدیرکل حراست سازمان حفاظت محیط زیست، نماینده مجلس، مهندس شریعتمدار نماینده اتاق بازرگانی ایران و حجت‌الاسلام والمسلیمن یونسی در روز افتتاحیه سخنرانی خواهند داشت و گزارش فعالیت‌های شورای هماهنگی تشکل‌ها توسط دبیر ارائه می‌شود.

دبیر شورای تشکل‌های محیط زیست استان همدان موضوعات پنل‌های تخصصی نشست را اعلام کرد و گفت: روش‌های جلب مشارکت و مدیریت مشارکتی موضوع پنل اول و تأثیر ظرفیت‌سازی بر حفظ تالاب‌ها، منابع طبیعی و گونه‌های زیستی و جانوری موضوع پنل دوم نشست را تشکیل می‌دهد.

سوزنچی اساتید حاضر در کارگاه‌های توانمندسازی نشست را معرفی کرد و افزود: مشکینی، دارایی، نوری‌نشاط، میرقاسمی در مورد روش‌شناسی فعالیت تشکل‌ها، تجربیات موفق اجرای SGP در کشور و فعالیت‌های مرتبط با توسعه روستایی و جلب مشارکت مردمی به ارائه مطلب می‌پردازند.

وی موضوع نشست را نگاهی به آینده در حوزه محیط زیست و منابع طبیعی عنوان کرد و گفت: حرکت برای رسیدن به هم‌نوایی تشکل‌های محیط زیست در این نشست آغاز می‌شود.

سوزنچی محل مراسم افتتاحیه را سالن همایش‌های استانداری همدان اعلام کرد و یادآور شد: کارگاه‌ها و پنل‌ها در سالن آموزش و پژوهش با حضور تشکل‌ها و مسئولان و مراسم‌های کرسی‌نشینی برای تعامل تشکل‌ها در محل حمام حاجی اجرا می‌شود و همایش در روز جمعه به پایان می‌رسد.

یکی از اعضای شورای تشکل‌های محیط زیست استان همدان نیز علت شبکه‌سازی در سازمان‌های غیردولتی را یکی از ضرورت‌های این بخش عنوان کرد و گفت: در این همایش به لزوم شبکه‌سازی و توجه به موضوع توانمندسازی تشکل‌ها پرداخته می‌شود.

حمید نوروزی اظهار کرد: قرار است در این برنامه تجربیات موفق انجام شده در حوزه محیط زیست معرفی شود و سایر تشکل‌ها و مسئولان بتوانند از آن بهره‌برداری کنند و این روند مایه هم‌افزایی و ایجاد ظرفیت در استان شود.

عضو هیئت ‌مدیره شورای تشکل‌های محیط زیست استان همدان نیز این همایش را نخستین نشست در حوزه منابع طبیعی و محیط زیست عنوان کرد و گفت: بیش از 100 تشکل و 40 مسئول دولتی در این نشست حضور خواهند یافت.

عباس حاجیلو هدف نشست تشکل‌های غیردولتی کشور را ظرفیت‌سازی برای 31 استان کشور دانست و افزود: تبادل‌نظر و انتقال تجربیات برای گام برداشتن در حوزه محیط زیست و روش‌های جلب مشارکت‌ها از جمله اهداف این نشست است که همه اطلاعات به صورت یک پکیج در اختیار شرکت‌کنندگان نشست قرار می‌گیرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha