به گزارش ایسنا، «اصغر اکبری» در نشست شورای حفظ حقوق بیتالمال که در دادگستری استان گیلان برگزار شد یکسوم جمعیت استان گیلان را جنگلنشین دانست و اظهار کرد: این جنگلنشینان همه نیازهایشان را از جنگل تأمین میکردند.
وی افزود: در جریان برخی اقدامات عمرانی مانند برقرسانی٬ جاده روستایی٬ سدسازی و … هم آسیبهایی به جنگل وارد شده است.
فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی امکانات یگان را ضعیف توصیف کرد و گفت: ما اکنون با امکانات و نیروی ۳۳ درصدی در حال کار هستیم در حالیکه ۱۰سال از تشکیل نیروی حفاظت در بدنه منابع طبیعی میگذرد و اکنون با ۲۵۴ پرسنل در حال فعالیت است.
اکبری تصریح کرد: ما خواستار این هستیم که کمیته نیروهای متخصص دانشگاهی و با تجربه برای بررسی طرح تنفس جنگل تشکیل شود همچنین چارت سازمانی یگان ابلاغ و موضوع شهید محسوب شدن کشتهشدگان بررسی شود.
«رضا قشلاقی» مدیرکل تعزیرات استان گیلان نیز در ادامه جلسه افزود: قاچاق بخش زیادی از چوب به خارج استان انجام میگیرد که در آخرین مورد نیز دو محموله عمده چوب ۱۵۰۰ و ۵۰۰ تنی توقیف شد که البته طبق آخرین نظر کارشناسی مشکلی ندارد.
وی درخت و جنگل را سرمایه استان و کشور دانست و خاطرنشان کرد: حل مسأله قاچاق به هماهنگی بیشتری نیاز دارد.
سرهنگ «علی یوسفی» رئیس اداره مبارزه با قاچاق کالا و ارز انتظامی گیلان نیز با اشاره به عملکرد برخی کارخانههای چوب افزود: در شهرک صنعتی رشت کارخانهای با ظرفیت ۴۰۰ تن وجود دارد اما هماکنون با ظرفیت ۱۸۰۰ تنی و گرانتر از جاهای دیگر چوب مورد نیازش را میخرد.
انتهای پیام
نظرات