به گزارش ایسنا، آیتالله علی خاتمی در دیدار کارکنان منابعطبیعی و آبخیزداری، ضمن تبریک هفته منابعطبیعی، افزود: امروز با یک مشکل اساسی در زمینه حفظ منابعطبیعی روبهرو هستیم و آن تخریب منابعطبیعی توسط مردم است که هنوز هم با توجه به تبلیغاتی که در این زمینه انجام میشود، دست به تخریب منابعطبیعی میزنند.
وی ادامه داد: کار فرهنگی کردن در این زمینه زمانبر است و نیاز به این است که در این زمینه، طولانی مدت کار شود و کار کوتاهمدت جواب نمیدهد.
آیتالله خاتمی افزود: از سال گذشته آژیر خطر در زمینه منابعطبیعی به صدا در آمده است و در این رابطه میتوان به بحران دریاچه ارومیه و ریزگردهای منطقه خوزستان اشاره کرد.
نماینده ولیفقیه در استان زنجان با اشاره به اینکه در استان زنجان نیز تخریب منابعطبیعی به شدت صورت میگیرد گفت: بخشی از این تخریبها مربوط به مسائل توسعهای است و نیاز استان در زمینه توسعه صنعت موجب تخریب منابعطبیعی است. همچنین در برخی موارد نیز روستائیان منابعطبیعی را جزو املاک خود حساب میکنند و به تخریب آن میپردازند.
وی خاطرنشان کرد: کارهای تبلیغی باید بیشتر از این صورت گیرد و مردم را در خصوص ارزش خاک و آب آگاه سازند. همچنین مسئولان منابعطبیعی باید پررنگتر وارد عمل شوند و با کشاورزان ارتباط بیشتری برقرار کنند.
در ادامه این دیدار، مدیرکل منابعطبیعی و آبخیزداری استان زنجان با اشاره به اینکه هفته منابعطبیعی فرصتی است که بیشتر از زمانهای دیگر به بحث حفظ منابعطبیعی بپردازیم، اظهار کرد: منابعطبیعی به عنوان یکی از چالشیترین ادارات شناخته میشود؛ چرا که از طرفی بحث توسعهای در استان وجود دارد و از طرف دیگر هم بحث حفظ منابعطبیعی خود را نشان میدهد و منابعطبیعی التزام دارد که به هر دو مسئله توجه داشته باشند.
خلیل آقاجانلو افزود: بحث ارزشگذاری منابعطبیعی بحثی است که باید مورد توجه مسئولان قرار گیرد و ارزشگذاری اقتصادی منابعطبیعی باید صورت گیرد و نهادهای برنامهریز کشور در جریان این ارزشگذاریها قرار گیرند؛ چرا که با اتفاقات صورت گرفته در سالهای اخیر در کشور ذهنها باید آگاه و بیدار شوند و نسبت به خطراتی که ممکن است تخریب یک اکوسیستم به بار بیاورد، روشن شوند.
وی خاطرنشان کرد: بحث توانمندسازی مردم یکی از مشکلاتی است که باعث میشود مردم به سمت منابعطبیعی روی آورند و از آنها به عنوان زمینهای کشاورزی خود استفاده کنند، مسئله دیگری است که باید مورد توجه قرار گیرد و طرح مدیریت جامع، محور برنامهریزی قرار گیرد و در جهت اینکه مشاغل جایگزین را برای روستاییان فراهم کنیم تا از آن وابستگی صرف به زمین جلوگیری کنیم که از این جمله میتوانیم به گیاهان دارویی و ایجاد صنایعدستی برای روستاییان اشاره کنیم.
این مسئول، یکی دیگر از چالشهای منابعطبیعی را بحث تخریب و تصرف مردم از منابعطبیعی دانست و تصریح کرد: طبق استانداردها به ازای هر 10 هزار هکتار باید یک جنگلبان داشته باشیم که متاسفانه در ایران این مسئله رعایت نمیشود.
در ادامه این دیدار، رئیس سازمان جهادکشاورزی استان زنجان اظهار کرد: این هفته فرصتی است که از رسانهها در زمینه ترویج حفظ منابعطبیعی کمک گیریم و زمینهای را فراهم کنیم که منابعطبیعی به عنوان دغدغه مردم قرار گیرد و جزو مطالبات آنها از دولت باشد.
حسین جعفری ضمن ارائه پیشنهادی به نماینده ولیفقیه در استان مبنی بر همکاری و نظارت منابعطبیعی بر جلوگیری از اقدامات تخریب کننده سایر دستگاهها و ادارات، افزود: کار اصلاح را باید از خود دولت شروع و بعد آن را به دغدغه مردم تبدیل کنیم.
انتهای پیام
نظرات