بهگزارش ایسنا، اسفندیار خزائی شنبه 14 اسفند در جمع خبرنگاران، با تأکید بر اینکه 50 هزار اصله نهال در قالب مشارکت مردم و جنگلکاری اقتصادی توزیع خواهد شد، اظهار کرد: در حوزه فارسبان 50 هزار اصله درخت بادام و گلمحمدی توزیع و کاشته میشود.
وی با بیان اینکه 5300 هکتار جنگلکاری مشارکتی در حوزه فارسبان در قالب طرح جامع انجام شده است، تصریح کرد: همچنین 50 هزار اصله نهال انواع سوزنی برگ، سنجد و زبان گنجشک و سایر درختان در هفته منابعطبیعی توزیع خواهد شد.
خزائی سطح جنگلهای استان همدان را 42 هزار هکتار دانست و یادآور شد: 5600 هکتار جنگل دستکاشت بوده که 4300 هکتار توسط منابعطبیعی و 1300 هکتار به شهرداری واگذار شده است.
مدیرکل منابعطبیعی استان همدان بیان کرد: سالانه بین 100 تا 150 هکتار جنگلکاری به صورت دولتی انجام شده اما سیاست سازمان جنگل ها و مراتع استان مشارکت مردم است.
وی با بیان اینکه 22 هزار هکتار از اراضی استان همدان سند تک برگی کاداستری صادر شده است، گفت: اسناد صادر شده باعث افزایش ضریب حفاظتی منایع طبیعی استان خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه یک میلیون و 100 هزار هکتار از مراتع استان مطالعه توجیهی شده است، تصریح کرد: 6703 هکتار مطالعه تفضیلی شده که 273 هزار هکتار عملیات اجرایی شده است.
خزائی با تأکید بر اینکه با اجرای 273 هزار هکتار عملیات اجرایی در عرصههای منابعطبیعی 100 کیلوگرم علوفه تولید شده است، ادامه داد: این سطح از عملیات انجام شده باعث کنترل 210 مترمکعبی روانآب و جلوگیری از فرسایش 2 تنی خاک شده است.
مدیرکل منابعطبیعی استان همدان خاطرنشان کرد: از ابتدای تشکیل یگان حفاظت منابعطبیعی 5070 فقره پرونده در سطح 6872 هکتار تخلف در عرصههای منابعطبیعی استان صورت گرفته که از این تعداد 4301 فقره به مساحت 4657 هکتار خلع ید شده است.
وی با بیان اینکه اکثر پروندههای استان همدان اشتباهات سهوی از سوی کشاورزان بوده است، افزود: در سالجاری تا پایان بهمن 728 فقره به مساحت 940 هکتار پرونده تخلف در حوزه منایعطبیعی تشکیل شده که 790 فقره به مساحت 491 هکتار خلع ید شده است و تعداد پروندههای زمینخواری در استان همدان به انگشتان دست هم نمیرسد.
وی از وقوع 178 فقره آتشسوزی در مراتع استان خبر داد و عنوان کرد: در سالجاری 461 هکتار از مراتع استان در آتش سوخت در حالیکه در سال گذشته 385 هکتار از ارضی استان دچار آتشسوزی شده بود که از نظر سطح آتشسوزی 15 درصد افزایش یافته است.
خزائی با تأکید بر حفاظت از منابعطبیعی اظهار کرد: برنامهریزی 100 هزار هکتار از عرصههای منابعطبیعی به صورت مشارکتی در دستور کار قرار گرفته است که از سال آینده اجرایی خواهد شد.
مدیرکل منابعطبیعی استان همدان با اشاره به برنامههای اقتصاد مقاومتی در منابعطبیعی استان، خاطرنشان کرد: 63 هزار هکتار از عرصههای منابعطبیعی استان همدان بیابانی شناخته شده که براساس اهداف اقتصاد مقاومتی باید برنامه بیابانزدایی در این عرصهها انجام شود.
وی با بیان اینکه اجرای عملیات آبخیزداری و بیابانزدایی در 7300 هکتار پیشبینی شده است، ادامه داد: تا کنون 28 درصد از مساحت تعیین شده انجام گرفته است.
خزائی بیان کرد: با توجه به گرمایش زمین، خشکسالی و استفاده بیرویه از منابع آبی و فروچالههای ایجاد شده در استان نشان میدهد به سمت بیابانزایی پیش میرویم البته بیابانهای استان همدان به عنوان جاییست که پوشش گیاهی از بین رفته و تبخیز بیش از نزولات آسمانی است.
وی با اشاره به اینکه 15 هزار هکتار از نقاط بیابانی استان مطالعه شده است، اظهار کرد: دشت قهاوند، فامنین، کبودراهنگ و شوشاب ملایر به عنوان بیابان تلقی میشود که 2 موافقتنامه تنظیم شده است و 48 هزار هکتار در دست مطالعه قرار دارد.
وی با بیان اینکه 40 هکتار از اراضی بیابانی استان عملیات اجرایی انجام شده است، گفت: در این سطح از عملیات انجام شده بیش از 60 درصد پوشش گیاهی ایجاد شده است.
مدیرکل منابعطبیعی استان همدان با اشاره به اینکه 63 هزار هکتار از عرصههای منابعطبیعی استان در معرض بیابانی شدن است، خاطرنشان کرد: دشت شوشاب ملایر هنوز مطالعه نشده که برنامه مطالعه آن برای سال آینده خواهد بود.
انتهای پیام
نظرات