«داود زارع» در گفت وگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به روند اجرای طرح حفاظت و صیانت از جنگل در استان گیلان، اظهار کرد: 17 هزار هکتار از عرصههای منابع طبیعی گیلان را تحتعنوان طرح حفاظت و صیانت احیا کردیم.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان از اجرای پروژههای حفاظتی به روش بنچمارک(نشانه گذاری) در اکثر شهرستان های استان خبر داد و افزود: در این روش عرصههای منابع طبیعی را از مستثنیات اشخاص جدا میکردیم تا دچار تخریب و تصرف نشود. البته روند اجرای این پروژهها بهعلت کمبود اعتبارات در سالهای اخیر کند شده است.
وی با اشاره به وسعت 1 میلیون و 17 هزار هکتاری عرصه های منابع طبیعی گیلان، یادآور شد: گیلان 564 هزار هکتار جنگل و 224 هزار هکتار مرتع در کنار اراضی ساحلی و جلگهای دارد که تحت اختیار حافظان انفال است. حدود 7000 خانوار جنگلنشین داریم که 3000 خانوار را خارج کردیم.
این مقام مسئول با بیان اینکه وسعت و تراکم جنگل و سطح پوشش استان گیلان نسبت به استان های شمالی بیشتر است، تصریح کرد: بیش از 70 درصد استان دارای پوشش جنگلی است، اما از نظر سرانه رتبه 11 کشوری را داریم.
زارع مشارکت مردم را استراتژی ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان دانست و گفت: پروژههای احیا و توسعه جنگل را به سمت رونق اقتصادی با ورود بهرهبرداران به عرصههای منابع طبیعی بهویژه مراتع سوق دادیم.
مدیرکل منابع طبیعی گیلان از واگذاری 15 هکتار از عرصههای شرق گیلان به بهرهبرداران مراتع جهت کشت گیاهان دارویی و گونههای مثمر نظیر فندق و گردو خبر داد و خاطرنشان کرد: طرح مدیریت جامع و چندمنظوره عرصههای منابع طبیعی در راستای توانمندسازی جوامع محلی در داخل جنگل اجرایی میشود.
وی با اشاره به تولید بیش از ظرفیت نهال در استان، یادآور شد: امسال یک میلیون و 70 هزار اصله نهال اعم از پهن برگ و سوزنی برگ تولید کردیم که 200 هزار اصله بهصورت رایگان در اختیار مردم قرار میگیرد. همچنین 100 هزار اصله نهال توسط بخش خصوصی تولید شده است.
انتهای پیام
نظرات