به گزارش خبرنگار ایسنا، ابوطالب امینی امروز (دوشنبه) به مناسبت هفته منابع طبیعی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: سالانه به طور متوسط سفرههای زیر زمینی استان اصفهان به ویژه در شهرهای نجف آباد، بویین میاندشت، کاشان و به طرف شهر اصفهان 60 سانتی متر افت دارد و در 20 سال گذشته در نجف آباد و بویین میان دشت مناطقی بوده است که با دست آب خارج میکردند، اما هم اکنون 100 متر عمق افت آب زیرزمینی دارد و نتیجهای که این افت داشته غیر قابل جبران است.
وی ادامه داد: آب یک محصول استراتژیک است، یعنی اگر آب زیر زمینی نداشته باشیم به دلیل اینکه در منطقه خشک واقع شدهایم میتواند حتی مسائل امنیتی برای کشور به وجود بیاورید؛ اما مسائلی که در حال حاضر به وجود آورده است فرونشستهایی است که وجود داشته. فرو نشست در دشت فریدن کاملا محسوس است و باعث شده که160 خانوار آن منطقه را تخلیه کنند و آن منطقه در حال حاضر یک منطقه بحرانی است و اگر بتوانیم سیلابهایی که در سطح استان داریم را کنترل کنیم میتوانیم در بحث سفرههای زیر زمینی افزایش یا افت کمتری داشته باشیم.
همچنین معاون حفاظت و امور اراضی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان با اشاره به اینکه مهمترین رویکرد اداره کل منابع طبیعی در برنامه پنجم و ششم تصویب مالکیت دولت در عرصههای باقی مانده منابع طبیعی است، گفت: بعد از ملی شدن قانون حفاظت و بهره برداری عملیاتی در استان اصفهان حدود 9 میلیون و 350 هکتار اراضی تشخیص و شناسایی و قانون اجرا شد و از این میزان حدود 9 میلیون و 300 هکتار سند مالکیت به نام دولت تصویب شد.
داریوش سعیدی افزود: اهدافی که ما در بحث تثبیت مالکیت دولت و ثبت سند داشتهایم بر مبنای استراتژی بوده است که سازمان جنگلها در قانون ملی شدن و حفاظت و حمایت برای خود در نظر گرفت. یعنی حفاظت، احیا، اصلاح، توسعه و بهره برداری از منابع طبیعی که اگر بخواهیم این ماموریتها را به خوبی انجام دهیم باید مالکیت دولت را بر روی عرصههای ملی تثبیت کنیم. ایجاد زیر ساخت لازم و بستر مناسب برای سرمایهگذاری در بخشهای مختلف یکی دیگر از اهداف ما برای پیگیری و اخذ سند مالکیت به نام دولت است و حفاظت از اراضی ملی زمین خواری یکی دیگر از اهداف ما در بحث مالکیت دولت قرار میگیرد.
وی ادامه داد: از سال 1392 با توجه به تکلیفی که سازمان جنگلها برای استانها اعلام کرد، استان اصفهان برای انجام پایلوت برای پروژه کاداس انتخاب شد و سال 92 در شهرستان مبارکه در سطح 110 هزار هکتار کاداس را انجام دادهایم. از سال 93 که قانون جامع ادنگار اعلام شد برای کلیه املاک کشور سند ادنگار صادر میشود. از سال 92 تا کنون حدود یک میلیون و 50 هزار هکتار نقشههای ادنگار بر مبنای استاندارد و ضوابط کاداس تهیه کردهایم که از این مقدار 740 هزار هکتار منجر به سند تک برگ شده است.
سعیدی با اشاره به برنامه ششم توسعه گفت: در برنامه ششم توسعه به استناد بند ز ماده 48 قانون ششم، دولت به آن تکلیف شده است که در سطح کل کشور 114 ملیون هکتار اسناد ادنگار تهیه کند و این هدف گذاری برای کل کشور است. سهمی که استان اصفهان دارد سالانه یک ملیون و 700 هزار هکتار است و اگر بخواهیم اسناد دفترچهای که باقی مانده است را به ادنگار تبدیل کنیم چیزی حدود 35 میلیارد تومان اعتبار لازم دارد.
انتهای پیام
نظرات