• چهارشنبه / ۴ مرداد ۱۳۹۶ / ۱۶:۱۴
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 96050402842
  • منبع : نمایندگی خوزستان

معاون منابع انسانی استانداری خوزستان تاکید کرد:

لزوم همکاری دانشگاه چمران و علوم‌پزشکی برای شناسایی علت بیماری‌های تنفسی

لزوم همکاری دانشگاه چمران و علوم‌پزشکی برای شناسایی علت بیماری‌های تنفسی

ایسنا/خوزستان معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری خوزستان با بیان این‌که تحقیقات علمی زمان‌بر هستند و ممکن است چند سال به طول بیانجامند، گفت: توقع داریم میان دانشگاه شهید چمران اهواز و دانشگاه علوم پزشکی یک کار مشترک در زمینه بیماری‌های تنفسی صورت بگیرد.

به گزارش ایسنا، جمال عالمی‌نیسی در یازدهمین جلسه کارگروه تخصصی آموزش، پژوهش، فناوری و نوآوری استان که امروز چهارشنبه (چهارم مردادماه) در سالن جلسات استانداری برگزار شد، اظهار کرد: با توجه به اینکه تحقیقات علمی زمان‌بر هستند و ممکن است چند سال به طول بیانجامد، ما از دانشگاه علوم پزشکی انتظار داشتیم که برای تحقیقات خود یک برنامه زمان‌بندی ارائه می‌کرد.

وی ادامه داد: علاوه بر برنامه سه ساله دانشگاه که قرار است نتیجه‌ها مشخص شوند، انتظار داشتیم در کوتاه‌مدت نیز خروجی به اطلاع مردم می‌رسید. دانشکده کشاورزی از ظرفیت‌های بالایی برخوردار است. توقع داریم میان دانشگاه شهید چمران اهواز و دانشگاه علوم پزشکی یک کار مشترک در زمینه بیماری‌های تنفسی صورت بگیرد.

معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری خوزستان گفت: در خصوص علت بیماری‌های تنفسی در اهواز، گیاه کنوکارپوس را هدف قرار داده‌اند. بر اثر هرس کردن نیز مشخص شد که تعداد افرادی که مبتلا به مشکلات تنفسی می‌شوند، یک‌دهم کاهش داشته است. البته این نتایج ممکن است حاصل آزمون و خطا باشد.

عالمی‌نیسی ادامه داد: کاش در تحقیقات چند متغیر وجود داشت و مثلاً نتایج در اهواز و جای دیگری بررسی می‌شدند، تا نتایج علمی‌تر باشد. انتظار ما از مراکز علمی و دانشگاه علوم پزشکی، این است که با استفاده از ظرفیت‌های موجود، تحقیقات کامل‌تری ارائه دهند.

وی در خصوص تشکیل صندوق نوآوری و شکوفایی در استان، تصریح کرد: پیشنهاد می‌کنم کارگروه کوچکی میان پارک علم و فناوری، بخش انفورماتیک استانداری، دانشگاه شهید چمران و سازمان صنعت و معدن، شکل بگیرد و ظرفیت‌های استان مشخص شود و حتی به نظر من باید مبالغ نیز مشخص شوند تا مشخص باشد برای تشکیل صندوق، هر شرکت در استان باید چه مبلغی پرداخت کند.

به گزارش ایسنا، در این جلسه همچنین بهزاد شریف مخمل‌زاده، معاون توسعه، پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، گفت: از سال 92 استان درگیر مسائل تنفسی بعد از باران‌های پاییزی شد. از همان روزها برای مطالعه این پدیده دست به کار شدیم و از سال 94، کار خود را به صورت جدی در چند محور آغاز کردیم. در این حوزه مجوز مرکز تحقیقات بیماری‌های تنفسی و آلودگی‌ها نیز از وزارت بهداشت اخذ شد، همچنین بودجه قابل توجهی در این زمینه از سوی وزارتخانه اختصاص داده شد.

وی افزود: برخی از پروژه‌های ما اجرا شده و به نتیجه رسیدند، برخی نیز در حال اجرا هستند. تقسیم‌بندی‌ها به گونه‌ای انجام شده که کارهای تحقیقاتی ما تمام طیف‌های سنی درگیر مسائل تنفسی را در بر می‌گیرد. همچنین درخواست‌هایی از دانشگاه‌های عراق برای همکاری در این زمینه‌ها داشته‌ایم.

معاون توسعه، پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز خاطرنشان‌کرد: به ثمر رسیدن طرح‌هایی که در حال انجام هستند، پنج تا ده سال زمان می‌برد. پولن‌های گیاه کنوکارپوس از نقاط مختلف جمع‌آوری شده‌اند و از آن‌ها محتوای پروتئینی ساخته شده است و واکنش‌های آلرژیک به این گیاه در حال بررسی هستند. سه تا پنج سال طول می‌کشد تا هم تعداد نمونه‌ها به حد کافی برسد و هم نتایج لازم مشخص شود.

مخمل‌زاده افزود: در سال گذشته بیش از 750 میلیون تومان از سوی دانشگاه علوم پزشکی به طرح‌های مربوط به بیماری‌های تنفسی اختصاص داده شده‌ است. امسال نیز بالغ بر یک میلیارد تومان اعتبار اختصاص پیدا کرده و تاکنون مشکلی برای اجرای طرح‌های تحقیقاتی در این زمینه نداشته‌ایم. خوشبختانه وزارتخانه یک کانال مالی مناسبت برای حمایت از اینگونه طرح‌ها ایجاد کرده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha