به گزارش ایسنا، کیامرث حاجیزاده در کارگاه تخصصی آموزشی، پیشگیری و مدیریت حریق که امروز (شنبه 28 مردادماه) در تالار نفت اهواز برگزار شد، اظهار کرد: با توجه به شرایط اقلیمی خوزستان، کلکسیونی از بحرانهای مختلف در استان وجود دارد. خوزستان در بخش زیرساختی دچار مشکل است، بسیاری از زیرساختهای خوزستان، قبل از انقلاب در شهرهای نفتی ایجاد شدند اما پس از پیروزی انقلاب به علت جنگ تحمیلی، این زیرساختها نه تنها تأمین نشدند و توسعه نیافتند، بلکه در اثر جنگ دچار فرسایش و نابودی نیز شدند.
وی ادامه داد: بنابراین به این علت است که اکنون، استان در بحث زیرساختهای خدماتی، نظیر آب، برق و فاضلاب، دچار مشکل است. در همین استان که بیش از پنج درصد جنگلهای طبیعی و دستکاشت گرمسیری و بیشهزارهای کشور را به خود اختصاص داده، هیچگونه پایگاه اطفاء حریق ویژه جنگلها و منابع طبیعی وجود ندارد.
مدیرکل مدیریت بحران خوزستان، تصریح کرد: در استانی که مادر صنعتی و قطب صنعتی کشور هم در حوزه نفت و هم در حوزه پتروشیمی است و صنایع بزرگی را در خود جای داده، هیچگونه پایگاه اطفاء حریق ویژه صنعت نفت و پتروشیمی هم وجود ندارد. قطعاً در خوزستان باید هواپیمای آبپاش ویژه حوادث آتشسوزی صنعت نفت و پتروشیمی مستقر میشد.
حاجیزاده ادامه داد: در حادثه آتشسوزی پتروشیمی بوعلی دیدیم که حداقل این حادثه برای مسئولان نظام و استان، بحران فکری ایجاد کرد و موجب تشویش و اضطراب مردم و اهالی ماهشهر و خوزستان شده بود، اما در خوزستان امکانات اولیه اطفاء حریق در حوزه صنعتی بویژه صنعت نفت و پتروشیمی وجود ندارد.
وی بیان کرد: با توجه به اینکه در بحث پایگاهها و امکانات اطفاء حریق ویژه جنگلها و منابع طبیعی در خوزستان دچار مشکل هستیم، باید توجه ویژهای به این مسئله شود. البته با پیگیریهای صورت گرفته و اهمیت دولت تدبیر و امید، امیدواریم بتوانیم این نقیصه بزرگ را در استان رفع کنیم.
مدیرکل مدیریت بحران خوزستان گفت: دو فروند بالگرد، استندبای در استان خوزستان برای هلیبرد (جابجایی نیروها) و همچنین آبپاشی جهت استفاده در حوادث آتشسوزی مستقر و مقرر شده، یک فروند آن در هوانیروز مسجدسلیمان و دیگری در اهواز یا دزفول استقرار یابند.
حاجیزاده اظهار کرد: در پنج ماهه نخست سال جاری، بیش از 50 درصد آتشسوزیهای کشور را در استان خوزستان شاهد بودیم که این از افتخاراتی است که به بحرانهای خوزستان افزوده شده است اما در این مدت از نظر میزان عرصه حریق نسبت به سال گذشته، کاهش داشتهایم.
وی عنوان کرد: در خوزستان باید به دو بخش اطفاء حریق و سیلاب به جد کمک شود، البته ریزگردها اکنون به ابربحران و یک بحث ملی در کشورها تبدیل شده اما در بحث اطفاء حریق و سیلاب، مشکلاتی در خوزستان داریم که باید مورد توجه قرار بگیرند.
به گزارش ایسنا؛ در پایان این کارگاه از سوی سردار اسحاقی فرمانده انتظامی خوزستان، لوح تقدیری به مدیرکل مدیریت بحران خوزستان اهداء شد. همچنین با حضور معاون پیشبینی و پیشگیری سازمان مدیریت بحران کشور، استاندار خوزستان، مدیرکل مدیریت بحران خوزستان، و معاونت عمرانی استانداری خوزستان، از تعدادی از فرمانداران و مسئولان دستگاههای اجرایی و تشکلها و NGOهایی که با مدیریت بحران استان همکاری داشتند، تجلیل و تقدیر شد.
انتهای پیام
نظرات