به گزارش ایسنا، در ابتدای جلسه مهندس مسعود اکبری معاون توسعه و سرمایه گذاری امور شرکتهای سازمان تجاری سازی فناوری و اشتغال دانش آموختگان جهاددانشگاهی کشور، با بیان اینکه در این زمینه به دنبال توانمندسازی فارغ التحصیلان هستیم، افزود: بسیاری از دانشجویان زمانی که به دنبال حضور در بازار کار هستند توانایی کار عملی را ندارند.
وی با بیان اینکه در سالهای اخیر نیز تلاش های گستردهای در این زمینه انجام شده است، گفت: در زمینه اشتغال و تجای سازی نیز فعالیتهای گسترده ای انجام شده و سازمان تجاری سازی فناوری و اشتغال دانش آموختگان نیز در این رابطه در جهاد شکل گرفت.
معاون توسعه و سرمایه گذاری امور شرکتهای سازمان تجاری سازی فناوری و اشتغال دانش آموختگان جهاددانشگاهی کشور بیان کرد: 27 شرکت و موسسه تحت پوشش این معاونت است که 8 شرکت دانش بنیان در این مجموعه فعالیت دارند.
اکبری گفت: در موسسات آموزشی تحت پوشش این معاونت نیز فعالیتهای گستردهای در حال اجرا و انجام است و دانشجویان بسیاری تحت پوشش این برنامه ها هستند و بیش از 20 مرکز علمی کاربردی نیز در این زمینه دایر شده است.
وی بیان کرد: در بخش شرکتها نیز به واسطه ماهیت کاری جهاد در گروههای پژوهشی، پژوهشکده و پژوهشگاه با هفت هزار فعال و پرسنل در رشتههای مختلف فعالیت دارند.
وی با اشاره به تولید دانش این 27 شرکت جهاد در گروههای پژوهشی مجموعه، گفت: 22 مرکر رشد و دو پارک علم و فناوری تحت اشراف و فعالیت های جهاددانشگاهی است.
در ادامه این نشست رئیس جهاددانشگاهی واحد استان قم از عزم جدی این واحد برای کمک به دانش آموختگان دانشگاهی به ویژه در بخش آموزشی خبرداد.
دکتر محمد حیدری گفت: پیگیری طرحهای اشتغالزایی فارغ التحصیلان باید وارد فاز عملی شود و دیگر زمانی برای طرحهای نظری و سخن گفتن نیست زیرا امروز کشور نیازمند عملیاتی کردن طرحها است.
وی افزود: جهاد دانشگاهی قم میتواند هر دوره مهارتی که در دانشگاه ها زمینه کار دارد را برگزار کند و در این مسیر به دنبال عمل به رسالت اساسی خود به نظام اسلامی و جوانان کشور است.
حیدری تصریح کرد: بخشی از دانشجویان کشور، دانشجویان ایده پرداز هستند که باید این ایدهها را بارور کرد؛ سازمان توسعه و سرمایه گذاری امور شرکتهای سازمان تجاری سازی فناوری و اشتغال دانش آموختگان جهاددانشگاهی کانون هایی را ایجاد میکند که دانشجویان ایده پرداز ایدههای خود را مطرح، زمینههای آن ایجاد و سپس برای درآمدزایی و تبدیل به شرکت به شکل دلخواه عمل میکنند.
در پایان این نشست مشترک، رئیس دانشگاه حضرت معصومه(س) بر لزوم فرهنگسازی عمیق کارآفرینی و دوری از مصرف گرایی به منظور حل مشکل اشتغالزایی دانش آموختگان تاکید کرد.
علیرضا باقری ثالث افزود: یکی از فعالیتهایی که در این دانشگاه دنبال میشود تلاش در زمینه تغییر فرهنگ نگاه به مصرف گرایی و فرهنگ کار است.
وی یادآورشد: همه تلاشهای کشور باید صرف یافتن بهترین راهها برای روحیه اشتغال آفرینی شود؛ امروزه فعالیتهای گسترده ای از جمله تجارت الکترونیک وجود دارد که میتوان این مشکل اشتغال را حل کند؛ ولی پیش زمینه آن، از بین رفتن فرهنگ مطالبه گری و عدم تلاش است؛ توانمند سازی دانشجویان از جمله پیش نیاز این فرهنگسازی است.
باقری ثالث یادآورشد: فعالیتهای اشتغالزایی در بین دانشجویان دختر نیز پیش زمینههای خاص خود را دارد که از جمله آنها می توان به اشتغالزایی خانگی اشاره کرد که از جمله مشاغل آن نیز میتوان به تولید سنگهای زینتی و چرم سازی و.... نام برد.
وی گفت: اگر روحیه کار و کارآفرینی در دانشجویان و مسئولان و مردم ایجاد نشود هیچ طرحی پاسخگو نخواهد داد چرا که باید با رعایت منش فرهنگی خودباوری و کارآفرینی سیستم اشتغالزایی و کارآفرینی را بازیابی کرد.
نظرات