حجت شعبانپور در گفتوگو با ایسنا، گفت: پرداختن به معضل پسماند، احیای تالاب انزلی و ساماندهی رودخانههای گوهر رود و زرجوب از اولویت های کاری استان بوده است که هر سه بخش کارگروه مختلف در استان دارند.
وی افزود:در سه سال گذشته مطالعات جامع پسماند گیلان تهیه شد و به وزارت کشور رفت و به دنبال آن کارگروههای استانی و شهرستانی پسماند در گیلان احیاء شده است.
وی افزود: کارهای خوبی در حوزه پسماند انجام گرفته است و تعداد مراکز جایگاههای دفن زباله گیلان از 50 مرکز به 20 مرکز کاهش یافته است.
شعبانپور با بیان اینکه بدون مشارکت همکاری مستمر مردم معزل پسماند در گیلان حل نمیشود، ادامه داد: آموزشهای متفاوتی از مهدکودک تا دانشگاه آموزش داده شده است و در این خصوص اتفاقاتی خوبی افتاد.
معاون امورهمانگی استاندداری گیلان گفت: قانون مدیریت پسماند باید رعایت شود و باید در بحث آموزش تفکیک زباله از مبدا که ورودهای مناسبی هم انجام شده است، همچنان ادامه یابد.
معاون امورهمانگی استانداری گیلان خاطرنشان کرد: سه کارخانه رشت، رودسر و انزلی که فقط تفکیک در مقصد را برای انجام میدادند، هم اکنون احیاء شده اند و در صورت راهاندازی کارخانههای کمپوست تالش و لنگرود که هر کدام دو نیم میلیارد تومان اعتبار گرفتهاند، در آیندهای نه چندان دور به همراه سه کارخانه کمپوست رشت، انزلی و رودسر زبالههای استان مدیریت بیشتری خواهند شد.
شعبانپور در خصوص اقدامات لازم برای شتاب گرفتن رفع آلودگیهای زرجوب و گوهر رود تصریح کرد:فاضلاب خانگی، صنعتی، بیمارستانی و ... محیط زیست این در رودخانهها با مشکل عدیده ای مواجه کردهاند.
وی افزود:سال 94 ،50 میلیارد تومان اعتبار برای احیای این دو رودخانه ابلاغ شد که به دلیل محدودیت منابع 30 درصد ان تخصیص پیدا کرد.
شعبانپور گفت:امسال نیز 50میلیار تومان برای احیای این رودخانهها اعتبار اختصاص یافته است که سر رسید آن در دی ماه است و هنوز هزینه نشده است.
معاون امورهماهنگی استانداری گیلان تصریح کرد:در حال حاضر ساماندهی پسماندهای بیمارستانی انجام شده و برای ساماندهی فاضلاب شهر صنعتی ورود کردهایم تا مشارکت کند و کار بازچرخش سیرابه توسط دانشگاه گیلان انجام شده است و برای نیم لیتر در ثانیه تکنولوژی خریداری شده است.
وی افزود: توسط شرکت آب منطقهای گیلان نیز دستگاه زبالهگیر پسماندهای جامد به زودی در پارک شهر رشت نصب خواهد شد.
حجت شعبانپور گفت:اگر اعتبار داشته باشیم ، 5سال طول خواهد کشید تا احیای کامل این رودخانه ها صورت گیرد.
وی با بیان اینکه هزارمیلیارد تومان برای احیای دو رودخانه نیاز داریم و تاکنون 15میلیارد تومان آن تخصیص یافته است،تصریح کرد: این ها همان رودخانههایی هستند که به دلیل شهرت پاکیزگی شان در گذشته قرار بود، برای استان ما گردشگر بیشتری جذب کنند و متاسفانه امروز در کما هستند.
انتهای پیام
نظرات