اکبر گندمکار در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، عنوان کرد: براساس تصمیمات اخذ شده نصب بادشکن در 55 هکتار از اراضی کویر میقان اراک به تصویب رسیده بود که تا به امروز کار نصب در 40 هکتار به صورت کامل به اتمام رسید و پس از رفع نواقص موجود، طی هفته آینده با انجام کار در 15 هکتار باقیمانده، عملیات اجرای پروژه نصب 55 هکتار بادشکن در سمت جاده داوودآباد حدفاصل تپههای ماسهای کویر میقان به اتمام میرسد.
وی با اشاره به اینکه این پروژه با مشارکت بسیج سازندگی و سپاه روحالله و جوامع محلی در حال انجام است، افزود: کویر میقان اراک دارای 12 هزار هکتار کفه آبگیر است که این کفهها بواسطه حفر بی رویه چاهها در دشت فراهان و برداشت غیراصولی آب خشک شدهاند، در حالی که در دهه 70 طی شش ماه از سال کفه نمکی کویر میقان آب داشت، سه ماه مرطوب بود و تنها سه ماه از سال خشک بود و گاهی تولید گرد و خاک میکرد.
گندمکار تصریح کرد: برداشتهای بیرویه و افزایش عمق آبهای زیر زمینی خشکی، مناطق کویری میقان را بیش از گذشته کرده است. در حال حاضر تنها بواسطه اختصاص پساب فاضلاب حدود 1500 هکتار از این اراضی رطوبت دارد و 10 هزار هکتار دچار خشکی شده است.
وی با بیان اینکه کنترل این خشکی نیازمند تدبیر و تهمیدات اثربخش است، بیان کرد: باید راهکاری جهت مرطوب ماند کفه نمکی میقان داشت. باید در حاشیه 12 هزار هکتار کویر که فرسایس بادی و تپههای ماسهای در آن وجود دارد اقداماتی جهت کنترل گرد و غبار اجرایی شود که نصب بادشکن بهترین گزینه برای این امر به شمار میرود.
رئیس اداره بیابانزدایی اداره کل منابعطبیعی و آبخیزداری استان مرکزی اظهار کرد: وجود این بادشکنها کمک میکند تا با جلوگیری از فرسایش خاک گیاهان سازگار با محیط در منطقه کشت شوند.
وی با اشاره به مصوبات سفر هیات دولت به استان مرکزی و تصویب اختصاص اعتبار 11 میلیارد تومانی به کویر میقان اراک عنوان کرد: یک میلیارد تومان از اعتبارات مصوب تخصیص یافت که براساس آن اجرای 55 هکتار بادشکن در کویر میقان آغاز شد و در صورت اختصاص منابع مالی دیگر به سرعت ادامه کار نصب بادشکن در مناطق حساس و کانون بحران فرسایش بادی دنبال میشود.
گندمکار رقم مورد نیاز برای نصب هر هکتار بادشکن را 18 میلیون تومان عنوان کرد.
انتهای پیام
نظرات