به گزارش ایسنا، محمدرضا عدالتخواه در جلسه هماهنگی و تبیین طرح استفاده از مجازاتهای جایگزین حبس با اشاره به اجرای این طرح در استان از سال 1393، گفت: تاکنون بیش از 153 هزار نفر ساعت حکم جایگزین حبس صادر شده که در صورت اجرای حکم حبس باید 800 نفر باید روانه زندان می شدند.
عدالتخواه افزود: بر اساس آمار حداقل هزینه ماهیانه هر زندانی حدود پنج میلیون ریال است که اجرای طرح مجازاتهای جایگزین حبس به این للحاظ نیز صرفه جویی مناسبی داشته است.
وی با بیان اینکه اعتقاد جرم شناسان دنیا بر شخصی بودن جرم است که باید خود مرتکب جرم مورد مجازات قرار گیرد و نه هیچ شخص دیگری، تصریح کرد: اعتقاد ما بر این است جرم را باید از مرحله شخصی بودن به مرحله فردی بودن سوق داد، به این معنا که برای دو نفر که یک بزه مرتکب شده اند نباید مجازات یکسان در نظر گرفت، بلکه باید بر اساس شرایط اجتماعی و روحی افراد و دیگر مسائل مربوط حکم صادر کرد.
عدالت خواه ادامه داد: در مسیر فردی سازی جرم یکی از راه ها و گامهای اساسی استفاده از مجازاتهای جایگزین از نوع خدمات عام المنفعه است که البته بعد از میل و رغبت متهم محقق می شود.
رئیس شورای قضائی استان یادآور شد: بر این باوریم تعداد زندانیان موجود باید به حداقل تقلیل پیدا کنند و در این راه از ساز و کارهای قانونی بهره ببریم، چرا که وجود این تعداد زندانی زیبنده نظام اسلامی نیست.
وی به مسئولین ادارات حاضر در جلسه توصیه کرد: بر اجرای حکم نظارت دقیق داشته باشند و در کنار این نظارت دقیق و مستمر با برخورد کریمانه و انسانی با افراد بزهکار برخورد کنند، چرا که هدف بازپروری این افراد و بازگشت آنها به آغوش جامعه است.
انتهای پیام
نظرات