دکتر علی رضا آقایوسفی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا با تبریک روز ملی کودک افزود: برای آن که کودکی بتواند کودکی کند و با نشاط باشد لازم است او را از انواع آسیب ها دور کنیم اما فرصت تجربه را نیز در اختیار او قرار دهیم.
وی ادامه داد: کودکانی که آسیب پذیر می شوند از نعمت شادابی و کودکی محروم می شوند از این رو والدین باید تلاش کنند از آسیب پذیری کودکان در دوران طفولیت جلوگیری به عمل بیاورند.
آقایوسفی با اشاره به برخی از آسیب های جدی که دوران کودکی را تهدید می کند خاطرنشان کرد: فرمان بری بی چون و چرا از کودک او را به اصطلاح لوس و شکننده بار می آورد چنین کودکانی خودخواه بار می آیند و کودکان خودخواه از نعمت شادابی و نشاط محروم هستند و به شدت آسیب پذیرند.
وی بیان کرد: چنین کودکانی اگر به دلیلی با مخالفت از سوی والدین مواجه شوند از آن جایی که با چنین شرایطی آشنا نیستند احساس ناخوشایندی به دست می آورند و فکر می کنند دیگر جایگاهی در میان والدین ندارند از این رو به شدت آسیب روحی می بینند. از طرفی این کودکان نمی توانند دیگران را دوست داشته باشند چرا که مهارت آن را کسب نکرده اند چنین کودکانی نه تنها خود آسیب می بینند بلکه می توانند به دلیل خودخواهی به کودکان دیگر نیز آسیب بزنند.
وی در ادامه گفت: یکی از عوامل مهمی که کودکان را آسیب پذیر می کند تک فرزندی است این طیف از کودکان نیز در محیط خانه فرصتی را برای تعامل و بازی با کودکان به دست نمی آورند از این رو در مواجهه با مسائل مختلف مهارت های لازم را ندارند و بیش از دیگر کودکان متحمل آسیب می شوند.
آقایوسفی درباره دیگر آسیب های جدی که سلامت روان کودک را به مخاطره می اندازد یادآور شد:خشونت و تحقیر و توهین هر یک می تواند روحیه کودکان را به شدت آسیب بزند کودکانی که همراه با آسیب های اجتماعی بزرگ می شوند سلامت روان آن ها نیز به دلیل تجربه های تلخی از این سه عنصر دچار آسیب می شود.
وی اظهارکرد:کودکان طلاق نیز از جمله کودکانی هستند که در معرض آسیب های روحی قرار دارند به ویژه کودکانی که هنوز درگیر چالش ها و کشمکش های والدین بر سر حضانت هستند، بیش از سایر کودکان طلاق آسیب می بینند.
این متخصص روانشناس گفت: متاسفانه کودکانی که به دلیل سهل انگاری ها و عدم آگاهی والدین و بی تجربگی آنها در دوران کودکی خود تجربیات تلخی را از سر می گذرانند آسیب های جدی روحی را متحمل می شوند. از این رو والدین باید با کسب مهارت های لازم در فرزند پروری به استقبال نقش پدری و مادری خود بروند تا کودکانی سالم و شاداب و اجتماعی و دارای سلامت روان تربیت کنند چنین کودکانی از بسیاری از آسیب های جدی در زندگی در امان خواهند بود.
انتهای پیام
نظرات