به گزارش ایسنا، «علی اسماعیلی ندیمی» صبح امروز 29 مهرماه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: بخش آنژیوگرافی بیمارستان علی ابن ابیطالب(ع) رفسنجان در سال 1387 افتتاح شد و در همان سال بخش جراحی قلب، آیسییو اتاق عمل و آیسییو جراحی قلب راهاندازی شد.
وی با اشاره به اینکه اعمال جراحی و آنژیوگرافیهای زیادی در این بیمارستان انجام شده است، افزود: تا پایان سال 95 حدود 1600 آنژیوگرافی، حدود 486 مورد آنژیوپلاستی(فنر زنی) و 57 جراحی قلب باز در بیمارستان علی ابن ابیطالب(ع) رفسنجان صورت گرفته است.
رئیس بخش قلب و عروق بیمارستان علی ابن ابیطالب(ع) رفسنجان ادامه داد: در شش ماهه نخست امسال نیز 740 آنژیوگرافی، 270 آنژیوپلاستی و 20 مورد عمل جراحی قلب باز توسط پزشکان در این بیمارستان انجام شده است.
بیمارستان علی ابن ابیطالب(ع) یکی از بیمارستانهای انجامدهنده عمل آنژیوپلاستی اولیه
رئیس بخش قلب و عروق بیمارستان علی ابن ابیطالب(ع) رفسنجان به انجام عمل آنژیوپلاستی اولیه در بیمارستان علی ابن ابیطالب(ع) رفسنجان در دو سال گذشته اشاره و خاطرنشان کرد: در این عمل که اصطلاحاً به آن «کد 247» می گویند، بیماری که سکته قلبی کرده است مستقیم از داخل اورژانس به بخش آنژیوگرافی منتقل شده و رگی که سبب سکته قلبی شده است باز می شود، این عمل یکی از خدمات پیشرفته پزشکی قلب است که از 590 بیمارستان دولتی در کشور، تنها در 35 بیمارستان دولتی انجام می گیرد که بیمارستان علی ابن ابیطالب(ع) رفسنجان یکی از آنهاست.
اسماعیلی ندیمی افزود: برخی اعمال جراحی بیماریهای مادرزادی قلب و بستن برخی سوراخهای قلب که به طور مادرزادی باز هستند، توسط دکتر درخشان و آنژیو و گذاشتن استنت در عروق مغزی توسط دکتر «مقدم» در بیمارستان انجام میگیرد که امیدواریم بتوانیم آنها را توسعه دهیم.
رئیس بخش قلب و عروق بیمارستان علی ابن ابیطالب(ع) رفسنجان با اشاره به خرید دستگاه جدید آنژیوگرافی در این بیمارستان، گفت: دستگاهی که هماکنون از آن استفاده میشود نزدیک به 10 سال کار کرده و البته بهعلت کارآیی زیاد، هنوز هم آن را حفظ خواهیم کرد اما از سال قبل خریداری دستگاه جدید آنژیوگرافی در دستور کار قرار دادیم.
اسماعیلی ندیمی یادآور شد: دستگاه جدید آنژیوگرافی بیمارستان علی ابن ابیطالب(ع) با کمک و مساعدت شرکت ملی صنایع مس ایران در بازدیدی که مدیرعامل شرکت مس ایران در اواخر سال گذشته از بیمارستان داشتند خریداری شد که دستگاه بسیار پیشرفتهای است و تا یک ماه آینده این دستگاه در سفر وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی راهاندازی میشود و با راهاندازی دستگاه جدید آنژیوگرافی میتوانیم همزمان خدمات آنژیوی عروق مغزی را نیز انجام دهیم.
انجام عمل تزریق داروی حلکننده لخته در عروق مغزی در بیمارستان علی ابن ابیطالب(ع)
رئیس بخش قلب و عروق بیمارستان علی ابن ابیطالب(ع) رفسنجان در ادامه با بیان اینکه همه خدماتی که در حوزه بیماریهای قلبی عروقی میتوان انجام داد در بیمارستان علی ابن ابیطالب(ع) رفسنجان انجام میشود، افزود: اقدام دیگری که حدود یک سال است در این بیمارستان صورت میگیرد، تزریق داروی حلکننده لخته در عروق مغزی است که اصطلاحاً «کد 724» است که خدمت بسیار نوینی برای بیماران دچار سکته مغزی بشمار میرود.
اسماعیلی ندیمی ادامه داد: این کار سبب میشود از فلج کامل بیمار جلوگیری شود و خوشبختانه بیمارستان علی ابن ابیطالب(ع) رفسنجان جزو 32 بیمارستان در کشور است که این کار را انجام میدهد.
وی خاطرنشان کرد: بیمارانی از شهرستانهای مختلف استان از جمله شهربابک، سیرجان و زرند در بخش آنژیوگرافی و قلب و عروق بیمارستان علی ابن ابیطالب(ع) رفسنجان پذیرش میشوند که 40 درصد بیماران این بخش را تشکیل میدهند.
این مقام مسئول تصریح کرد: خوشبختانه در این سالها مرگ و میر وابسته به آنژیوگرافی در رفسنجان نداشتهایم و عوارض عمده آنژیوگرافی که به مرگ منجر شود، رخ نداده است.
اسماعیلی ندیمی با بیان این مطلب که نارضایتی عمده مردمی را در بخش قلبی و عروقی نداریم، خاطرنشان کرد: نه تنها بیماران شهرستان به شهرهای همجوار نمیروند بلکه بیماران سایر شهرها نیز به این بیمارستان آمده و درمان میشوند. در این خصوص باید گفت بیماران نارسایی اطفال و مادرزادی قلب از سایر شهرها به رفسنجان برای درمان مراجعه میکنند، چون در کمتر شهری اینگونه اعمال انجام میشود و تقریباً هفتهای یک یا دو مورد جراحی در این موارد را داریم.
حضور پنج پزشک متخصص در بخش قلب و عروق در بیمارستان
رئیس بخش قلب و عروق بیمارستان علی ابن ابیطالب(ع) رفسنجان خاطرنشان کرد: نتایج اعمال جراحی قلب باز در بیمارستان نیز منطبق بر استانداردها است و مراقبتهای پس از عمل نیز هم توسط خود پزشکان و هم توسط دکتر فرحبخش متخصص بیهوشی جراحی قلب انجام میشود که حضور دکتر فرحبخش کمک زیادی کرده است تا عوارض بعد از جراحی قلب برای بیماران کم شود.
اسماعیلی ندیمی در ادامه اظهار کرد: در بخش قلب و عروق بیمارستان 5 نفر پزشک متخصص قلب، دو نفر پزشکان مداخلهگر که بالن و آنژیوپلاستی انجام میدهند و دو جراح قلب حضور دارند که البته با توجه به اینکه نیاز ما به جراحی قلب باز به وضوح کمتر شده، از اینرو نیاز بیشتری در رابطه با جراح قلب نداریم.
وی با بیان اینکه تقریباً همه خدمات روز دنیا در بخش قلب و عروق را در بیمارستان علی ابن ابیطالب(ع) رفسنجان انجام میگیرد، یادآور شد: خوشبختانه بیمارستان علی ابن ابیطالب(ع) رفسنجان در بسیاری از بخشها توسعه خیلی خوبی پیدا کرده اما با توجه به اینکه پایه توسعهبخش قلب و عروق از 10 سال قبل کلید خورده و طبیعتاً شکایات از این بخش بسیار کم است.
انتهای پیام
نظرات