• دوشنبه / ۲۱ اسفند ۱۳۹۶ / ۰۹:۱۳
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 96122111442
  • منبع : نمایندگی خراسان جنوبی

رونق بازار مسکن خراسان‌جنوبی طی دو ماه اخیر

رونق بازار مسکن خراسان‌جنوبی طی دو ماه اخیر

ایسنا/خراسان جنوبی مدیرکل راه و شهرسازی خراسان‌جنوبی گفت: طی دو ماهه اخیر طبق بررسی‌های به عمل آمده بازار مسکن استان رونق گرفته است.

«جعفری» در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: در بحث بررسی وضعیت بازار مسکن خراسان‌جنوبی اظهار کرد: طبق بررسی‌ها و جلسات برگزار شده با مشاورین املاک به‌نظر می‌رسد در دو ماهه اخیر رونق در بازار مسکن به وجود آمده که آمار خرید و فروش واحدهای مسکونی و مرجعات مردمی به نوعی نشانگر این موضوع است.

وی افزود: بازار مسکن در سال آینده به‌نظر می‌آید نسبت به قیمت‌های حال حاضر افزایش قیمت خاصی نخواهد داشت و وضعیت خرید و فروش و عرضه و تقاضا مطابق دو ماهه خیر در سال آینده نیز ادامه یابد.

مدیرکل راه و شهرسازی خراسان‌جنوبی ادامه داد: مسکن یک کالای اقتصادی بوده که متأثر از نهادهای متفاوت و متنوعی است که نوسات اقتصادی و قیمتی هر یکی از این نهاده‌ها می‌تواند تأثیراتی را بر روی قیمت مسکن داشته باشد.

جعفری خاطرنشان کرد: از طرفی مسکن نیز به‌عنوان یک کالای اقتصادی معرفی‌کننده این نهاده‌ها بوده که طبیعتاً می‌تواند در اقتصاد این نهاده‌ها که جزئی از اقتصاد کلان کشور بوده تأثیرگذار باشد.

وی تصریح کرد: مردم استان همه آن‌ها توان لازم برای تهیه مسکن را ندارند و اساساً تهیه مسکن جزو کالاهای گران قیمت و هزینه‌بر است به گونه‌ای که عمد مردم با تسهیلات بانکی و اصطلاحاً از پس‌اندازهای آینده صاحب مسکن می‌شوند.

مدیرکل راه و شهرسازی خراسان‌جنوبی خاطرنشان کرد: دولت برای اقشار آسیب‌پذیر مانند خانواده‌هایی با دو معلول، افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی به‌عنوان افرادی که توان اقتصادی بسیار پایین دارند به‌صورت حمایتی عمل کرده و آن‌ها را صاحب مسکن می‌کند.

جعفری گفت: توان خرید در آینده همانطور که بیان شد برای اقشار تحت پوشش نهادهای حمایتی از طریق پرداخت مبلغ کمکی به قیمت تمام شده مسکن بوده و برای سایر اقشار پرداخت تسهیلات بانکی است.

دولت ابزار قانونی برای نرخ اجاره‌بها ندارد

وی یادآور شد: قیمت اجاره در بازار مسکن بر مبنای توافق موجر و مستأجر تعیین می‌شود و دولت فعلاً ابزار قانونی برای نرخ‌گذاری واحدهای اجاره‌ای ندارد.

مدیرکل راه و شهرسازی خراسان‌جنوبی یادآور شد: منظور از سود بالای بانکی برای تسهیلات خرید و ساخت مسکن است که سود تسهیلات مذکور بالا نبوده و متعادل است.

جعفری افزود: هرچه نرخ این سود پایین‌تر باشد استقبال سازندگان و مردم برای استفاده از آن بیشتر شده و در نتیجه تعداد واحدهای مسکونی تولید شده «عرضه»" افزایش یافته و تقاضا و قیمت متعادل‌تر می‌شود.

وی ادامه داد: بدیهی است چنانچه نرخ سود تسهیلات مذکور بالا باشد رقبت سازندگان برای استفاده کاهش یافته و تولید مسکن کاهش می‌یابد و متقاضی باید توان مالی برای بازپرداخت تسهیلات و اقساط آن را داشته باشد.

مدیرکل راه و شهرسازی خراسان‌جنوبی تصریح کرد: تسهیلات مسکن در قالب برنامه‌های مختلف مانند صندوق پس‌انداز، اوراق و جعاله توسط بانک مسکن پرداخت می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha