به گزارش ایسنا، دکتر فاطمه مهدویانی در مراسم روز جهانی اهدای خون با شعار " من هستم، مرا هزار امید است و هر هزار تویی ..." که با حضور مسئولین این سازمان و شماری از اهداکنندگان مستمر خون در محل سازمان انتقال خون استان مرکزی برگزار شد، ضمن اشاره به فلسفه نامگذاری این روز گفت: سازمان بهداشت جهانی از سال 2003 روز 14 ژوئن را به مناسبت تولد و بزرگداشت کارل لندشتاینر دانشمند اتریشی و کاشف گروههای خونی به نام روز جهانی اهدای خون نامگذاری کرد تا در این روز از اهداکنندگان خون تقدیر به عمل آورد و فرهنگ اهدا را ترویج کند.
وی با بیان اینکه اهدای خون در کشور ما به صورت 100 درصد داوطلبانه صورت میگیرد، گفت: ما در استان مرکزی جزو اولین استانهایی بودیم که توانستیم خون جایگزین را در سال 1376 کنار گذاشته و از خون اهداکنندگان داوطلب استفاده کنیم، در صورتی که در همه جای دنیا این شرایط وجود ندارد.
مهدویانی شاخص اهدای خون در کشور را با کشورهای پیشرفته دنیا برابر دانست و گفت: شاخص اهدای خون در ایران 27 نفر به ازای هر هزار نفر است و این شاخص در شهر اراک با توجه به استقبال مردم 51 نفر به ازای هر هزار نفر است که دو برابر میانگین کشور محسوب میشود. این در حالی است که این شرایط در کشورهای همسایه ما وجود ندارد به طوریکه در تمام این کشورها بجز کشور ترکیه از سیستم خون جایگزین استفاده می شود و ما این شرایط را مدیون حس نوع دوستی مردم هستیم.
وی افزود: از چند سال گذشته ما جزو کشورهای برتر دنیا در زمینه اهدای خون شناخته شده ایم و به شاخص خون صد در صد داوطلبانه رسیدیم و توانستیم یک سری فراوردههای پلاسمایی نیز تهیه کنیم.
وی در ادامه گفت: هر واحد خون از سه قسمت پلاسما، گلبول قرمز و پلاکت تشکیل شده است که هر کدام از این قسمتها برای یک بیمار خاص استفاده میشود، این یعنی با اهدای هر واحد خون سه بیمار از مرگ نجات پیدا میکنند.
مهدویانی گفت: در حال حاضر پلاسماهای اهدایی را به خارج از کشور ارسال میکنیم که به صورت داروهای مخصوص دوباره به کشور برمی گردند و برای بعضی از بیماریهای خاص که نیاز به فراوردههای پلاسمایی دارند، استفاده میکنیم، بنابر این از ذره ذره خونهای اهدایی برای بیماران خاص استفاده میشود.
به گزارش ایسنا، دکتر سلیمانی مسئول جذب و حفظ اهدا کنندگان سازمان انتقال خون استان مرکزی نیز در خصوص اهمیت اهدای خون گفت: وقتی کسی خون زیادی را به هر علتی از دست میدهد یا به علت بیماری دچار کم خونی شدید میشود تنها راه نجات فرد او اینست که خون کس دیگری را به او تزریق کنیم. با اینکه پیشرفتهای زیادی در علم صورت گرفته است اما هنوز هیچ دارویی ساخته نشده که بتواند خون از دست رفته را همان لحظه جایگزین کند و تنها راه نجات، همان تزریق خون هم گروه است.
وی افزود: در کشور به ازای هر 10 ثانیه به یک واحد خون نیاز داریم، بنابر این باید در ازای آن یک واحد اهدای خون نیز داشته باشیم تا با کمبود خون مواجه نشویم. اهدای خون مختص به زمان خاصی نیست بلکه باید مستمر و همیشگی باشد چرا که بیماران نیازمند خون همیشه وجود دارند.
وی در خصوص شرایط اهدا کنندگان خون نیز گفت: اهدای خون یک سن خاص دارد. افراد از سن 18 تا 60 سالگی واجد شرایط اهدای خون محسوب میشوند و کسانی که اهدا کننده مستمر هستند امکان اهدا تا 65 سالگی را نیز دارند؛ همچین آقایان تا 4 بار در سال و خانمها نیز تا 3 بار در سال میتوانند بدون هیچ مشکلی خون اهدا کنند.
گفتنی است در پایان این مراسم از اهدا کنندگان مستمر خون با اهدای لوح و مدال، تقدیر شد.
انتهای پیام
نظرات