دکتر «مهدی اکبری دهبالایی» با حضور در ایسنا، اظهار کرد: در سال گذشته 18284نفر برای اهدای خون به ادارهکل انتقال خون مراجعه کردند که بر اساس شاخصها 13079 نفر موفق به اهدای خون شدند.
وی با بیان اینکه 8534 نفر از این افراد اهداءکننده مستمر و 4541 اهداءکننده باسابقه و 2251 نفر اهداءکنندگان خون برای نخستین بار بودند، تصریح کرد: تنها نزدیک به 5 درصد این افراد را بانوان تشکیل میدهند.
مدیرکل انتقال خون استان ایلام ادامه داد: خون اهدایی در استان ایلام نیازهای داخلی استان را تأمین کرده و خون مازاد از طریق شبکه ملی خونرسان به مناطق مختلف کشور ارسال شده است، تصریح کرد: شبکه ملی خونرسان کمک میکند تا خون در شرایط اضطراری به هموطنانی که در هر نقطه از کشور نیازمند باشند برسد.
اکبری با بیان اینکه در سال گذشته تعداد 5172 واحد FFP به خارج از استان ارسال شده است، تصریح کرد: از این تعداد 4000 واحد به تهران و 1172 واحد به قزوین ارسال شده است.
وی تصریح کرد: FFP دارای حداکثر فاکتورهای انعقادی پایدار و ناپایدار است که در خونریزیهای فعال، کمبود فاکتورهای انعقادی، ترومای گسترده، جراحیها، بیماریهای کبد و خونریزیهای منتشر شده داخل عروقی کاربرد مستقیم برای نجات جان بیماران دارد .
مدیرکل انتقال خون استان ایلام تصریح کرد: 1807 کیسه PC نیز تهیه شده که 1756 مردود در داخل استان استفاده شده و بقیه به خوزستان و کرمانشاه ارسال شده است.
اکبری ادامه داد: اهدای خون توسط بانوان و جوانان از شاخصهای مهم در اهدای خون هستند که در این دو شاخص تا رسیدن به نقطهی مطلوب فاصله داریم، به این مفهوم که جامعهی اهداءکننده خون میانسال شده و این جمعیت به مرور از چرخهی اهداء خارج میشود و لازم است جوانان وارد این عرصه شوند تا نیازهای بانکی خونی کشور در بلند مدت تأمین شود همچنین بانوان درصد پایینی از جمعیت اهداءکننده خون را تشکیل میدهند که امیدواریم با فرهنگسازی و افزایش اطلاعات مردم این شاخص هم بهبود یابد.
شمار اهداءکنندگان گروههای خون منفی شاخص مهم در انتقال خون
وی شمار اهداءکنندگان گروههای منفی را شاخص مهم دیگری در انتقال خون دانست و گفت: با توجه به اینکه گروه خونی 10 درصد جامعه منفی است زمان نیاز این عزیزان به فرآوردهها با مشکل مواجه میشویم که نیاز است باشگاه اهداءکنندگان منفی را در استان راهاندازی کنیم.
اکبری خاطرنشان کرد: اهدای خون نه تنها ضرر ندارد بلکه برای تحریک و خونسازی بدن نیز مفید است و از پوکی استخوان جلوگیری میکند و مغز قرمز استخوان را فعال نگه میدارد و اگر خطری متقاضی اهداءکننده خون را تهدید کند پزشک مستقر در مرکز از اهدای خون جلوگیری خواهد کرد.
وی تصریح کرد: یکی دیگر از مزیتهای مراجعه برای اهدای خون این است که مشخص میشود که آیا بیماریهایی مانند کمخونی فرد را تهدید میکند یا نه و در صورت مثبت بودن آزمایش فرد وادار میشود مراحل درمان را زودتر طی کند تا از زندگی سالم برخوردار باشد.
مدیرکل انتقال خون استان ایلام ادامه داد: در 4 ماهه نخست امسال 6143 مراجعهکننده در استان داشتیم که 4612 نفر معادل 75 درصد مراجعهکنندگان موفق به اهدای خون شدند و 3347 نفر یعنی معادل 72 درصد این افراد اهداءکننده مستمر بودند که شاخص مهمی است.
اکبری ادامه داد: با توجه به راهاندازی بخشهای جدید درمانی در استان مانند Cancer theraphy نیاز استان به فرآوردههای خونی بیشتر شده و باید فرهنگسازی لازم در این زمینه با همکاری رسانهها انجام گیرد.
مدیرکل انتقال خون استان ایلام تصریح کرد: خوشبختانه دستگاه پلاکت فرزیس تهیه شده و پیگیر گرفتن مجوز برای استفاده از این دستگاه هستیم و با این امکانات واحدهای پلاکت افزایش چشمگیری خواهد یافت.
اکبری دهبالایی با اشاره به اهمیت طرح ارتقاء ضریب ایمنی سلامت خون اشاره کرد و گفت: چون امکان دارد عفونت ویروسی تا سه ماه در فاز پنجره باشد و با روشهای روتین آزمایشگاهی شناسایی نشوند در بار نخست از اهداءکنندگانی که تاکنون اهداء خون نداشتهاند تنها نمونه جهت انجام آزمایشها گرفته میشود.
پذیرهنویسی سلولهای بنیادی برای اهداءکنندگان مستمر خون
وی از پذیرهنویسی سلولهای بنیادی برای اهداءکنندگان مستمر خبر داد و گفت: این افراد سپس میتوانند از مزایای سلولهای بنیادی استفاده کنند.
مدیرکل اهدای خون استان ایلام از نشست مشترک استاندار و مدیرعامل سازمان انتقال خون در این ادارهکل خبر داد و گفت: مقرر شد یک قطعه زمین در اختیار این ادارهکل قرار گیرد و از محل اعتبارات ملی و کمکهای استانی مرکز جامع اهدای خون راهاندازی شود.
اکبری با تقدیر از زحمات استاندار ایلام گفت: خوشبختانه استاندار دستورات لازم را در این زمینه دادهاند و امیدواریم در کوتاه ترین زمان این زیرساخت مهم به بهرهبرداری برسد و خدمات انتقال خون در استان توسعه یابد.
وی ادامه داد: هر چند در ساختمان موجود امکان پیادهسازی بسیاری از استانداردها وجود ندارد اما بهسازی، تعمیر و تجهیز این ساختمان در حال انجام است و در سال 1396 دو ماه یکبار محموله تجهیزاتی به این ساختمان وارد شده و مشکلی در این زمینه وجود ندارد و با راهاندازی مرکز جامع مشکلات و تنگناهای موجود برطرف خواهند شد.
مدیرکل انتقال خون استان ایلام در پاسخ به مطالبه مردم شهرستانهای استان جهت راهاندازی مراکز انتقال خون، یادآور شد: با هماهنگی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی استان قرار شده تا مراکز درمانی شهرستانها مکانی را برای این کار در اختیار انتقال خون قرار دهند و همکاران ما هم برای این خدمترسانی بر اساس برنامه به شهرستانها اعزام خواهند شد.
انتهای پیام
نظرات