به گزارش ایسنا، «محمدرضا خباز» در کمیته استانی مدیریت جامع حوضه آبخیز که با حضور نمایندگان سازمان خواروبار و کشاورزی ملل متحد (فائو) برگزار شد، گفت: به علت بروز سیلهای فصلی مختلف مسیلهای فراوانی نیز در استان وجود دارد که این سیلابها را میتوان با عملیات آبخیز یا آبخوان مورد استفاده قرار داد همچنین بهعلت بروز خشکسالی در سالهای متمادی مردم جوامع محلی استان همکاری خوب و فراوانی با دستگاههای دولتی در حوزه مدیریت منابع آبی دارند.
خباز خاطرنشان کرد: موضوع رانش زمین نیز از دیگر چالشهای مورد طرح است که وقوع آن موجب خسارتهای مالی و تلفات جانی فراوان میشود بنابراین این بحث نیز نیازمند کارهای اساسی است.
وی ادامه داد: فرسایش خاک و وقوع سیلاب های فصلی که بعضاً به مزارع و منازل مردم آسیب میزند، از چالشهای خراسانشمالی است که باید با اقدامی مناسب این سیلابها به وسیله آبخوان مجدداً به زمین تزریق شود همچنین موجب جلوگیری از خشک شدن قناتهای کمآب و یا در آستانه کمآبی استان خواهد شد.
وی تصریح کرد: افزایش منابع آبی یکی از راهکارهای اصلی برای جلوگیری از مهاجرت مردم از روستاها به شهرها و در نتیجه حفظ جوامع محلی است.
استاندار خراسانشمالی گفت: این استان میتواند پایلوت مناسبی برای انجام فعالیتهای فائو در حوضه آبخیزداری برای معرفی به دیگر استانها بهعنوان نمونهای موفق باشد.
خباز افزود: گسترش فعالیت در حوضه آبخیزداری در دیگر استانها از اهداف فائو است بنابراین پیشنهاد بنده به نمایندگان این سازمان به کار بردن تلاشها و ظرفیتهای خود در خراسانشمالی برای معرفی استانی نمونه و موفق با هدف جلب همکاری بیشتر جوامع محلی است.
وی گفت: خراسانشمالی بهعلت برخورداری از شمار روستاهای فراوان در نتیجه جوامع محلی بسیار زیادی دارد که از نقاط قوت و انحصاری این استان است و یادآور میشوم افزون بر ۴۵ درصد جمعیت خراسانشمالی را روستاییان تشکیل میدهند.
خباز ادامه داد: سازمان خواروبار و کشاورزی ملل متحد(فائو) میتواند از وجود مدیران مجرب و با تجربه استان، شوراها و دهیاران برای پیشبرد اهداف خود بهرهمند شود، چون وجود همدلی و انسجام در بدنه مدیریت استان و مشارکت حداکثری جوامع محلی میزان ریسک را در استان پائین میآورد.
وی افزود: با فراهمسازی شرایط مورد نیاز همچنین میتوانیم اعتبارات دولتی لازم را در بودجه ۹۸ برای این حوزه پیشبینی کنیم و یادآور میشوم بر اساس بودجه سال ۹۷ ما در خراسانشمالی برای توانمندسازی جوامع محلی ۴۷۰ میلیون تومان پیشبینی کردهایم که این رقم با افزایش سالانه در سال ۱۴۰۰ به یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان میرسد.
نمایندگان سازمان فائو نیز با ابراز خرسندی از فعالیتهای بین دستگاهی انجام شده سالهای اخیر در خراسانشمالی برای مدیریت جامع حوضه آبخیز این استان، اتخاذ راهکارهایی برای کاهش مخاطرات و مدیریت ریسک، بسط فعالیتهای جاری به دیگر استانهای کشور، همچنین گسترش برنامههای توانمندسازی جوامع محلی را خواستار شدند.
بر اساس این گزارش، مدیریت جامع حوضه آبخیز شامل مجموعه برنامهها و فعالیتهای مدیریتی و اجرایی است که بر مبنای ویژگیهای طبیعی حوزه، تهیه و در قالب برنامه زمانبندی و موقعیت مکانی مشخص به اجرا در میآید و هدف از انجام آن پایداری و ارتقاء اکوسیستمهای طبیعی در حوضه آبخیز، همافزایی و همگرایی درون سازمانی و مجموعه سازمانها مؤثر و تأثیرگذار در برنامهریزی جامع حوضه آبخیز و جلب مؤثر مشارکت مردم در تحقق اهداف و ... است.
انتهای پیام
نظرات